صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حذف وعده غذایی ناهار؛ رمز سلامتی! / ضدآفتاب باعث کمبود ویتامین D می‌شود/ شیردهی بیش از اندازه و پوسیدگی دندان کودک

۱۵ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۵:۳۹
کد خبر: ۳۲۶۰۲۱
حذف وعده غذایی ناهار؛ رمز سلامتی است، پوسیدگی دندان‌های ایرانی‌ها بیشتر شده است، شیردهی بیش از اندازه و پوسیدگی دندان کودک و ... را در بسته سلامت امروز بخوانید.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، حذف وعده غذایی ناهار؛ رمز سلامتی است، پوسیدگی دندان‌های ایرانی‌ها بیشتر شده است، شیردهی بیش از اندازه و پوسیدگی دندان کودک و ... را در بسته سلامت امروز بخوانید.
 
حذف وعده غذایی ناهار یکی از رموز سلامتی!
 
تسنیم: در باور طب سنتی در طول روز خورشید مواد را از عمق بدن به سطح می‌آورد، به همین دلیل هضم در طول روز ضعیف است، این باعث توقف بیش از حد غذا در لوله گوارشی و افزایش شانس فساد آن می‌شود که این امر مادر همه بیماری‌ها است. به همین خاطر ایده‌آل این است که وعده غذا فقط صبح و شام باشد، اما اگر نشد لااقل وعده ناهار باید غذا سبک باشد مثل نان و خورشت‌های بدون سیب‌زمینی، آب میوه، کباب پرندگان سفیدگوشت و زرده تخم‌مرغ عسلی و از مصرف غذاهای سنگین مثل برنج، کباب گوشت قرمز، ماهی و سیب‌زمینی اجتناب شود. کسی که در وعده ناهار، غذای سنگین مصرف کند، شب تا دیروقت قادر به صرف شام نیست و صرف دیرهنگام شام منجر به بیخوابی شبانه می‌شود. دیر خوابیدن منجر به خستگی صبحگاهی و صرف دیرهنگام شام منجر به بی‌اشتهایی به صبحانه می‌شود و همه مشکلات از مصرف غذای سنگین در وعده ناهار شروع می‌شود.
 
 

بهترین ضددردهای خانگی برای تسکین دندان درد
 
باشگاه خبرنگاران: دندان درد شدید معمولاً به دلایل مختلفی از جمله وجود حفره در دندان، آسیب دیدگی عصب، عفونت لثه و حتی فک بوجود می‌آید و تن‌ها درمان اصلی آن مراجعه به دندانپزشکی و انجام مراحل درمانی است. اهمیت ندادن به بهداشت دهان و دندان و بروز عفونت و التهاب در این بخش از بدن می‌تواند سبب گسترش عفونت به سایر قسمت‌های بدن و حتی آسیب به قلب و بروز سرطان شود به همین دلیل درد دندان را باید جدی بگیرید.
دهانشویه با آب نمک: مقداری نمک را در آب ولرم ریخته و به خوبی به هم بزنید و سپس به عنوان دهانشویه از آن استفاده کنید.
پراکسید هیدروژن: این ماده هم با وجود سوزانندگی می‌تواند در صورت رقیق شدن با آب دندان درد در شما را کاهش دهد.
وانیل: این ماده اصلی تشکیل دهنده بستنی می‌تواند برای کاهش درد دندان بسیارمفید باشد، مقداری وانیل را برروی گلوله پنبه بهداشتی ریخته و آن را برروی دندانی که دچار درد است بگذارید تا درد آن فروکش کند، روغن درخت چای نیز همین اثر را بر کاهش درد دندان می‌گذارد.
سرکه سیب: این ماده خوشمزه غذایی هم می‌تواند درد دندان را تسکین دهد برای این منظور یک پنبه را به مقداری سرکه سیب آغشته کنید و آن را برروی دندان آسیب دیده قراردهید و پس از مدتی دهان خود را با آب گرم شستشو دهید. از دیگر موادی که با جویدن آن‌ها می‌توانید درد دندان خود را برای مدتی کنترل و مهار کنید می‌توان به خوراکی هایی، چون سیر، سیب زمینی، سبزی نعناع، ریشه زنجبیل، پیاز، خیار و جویدن فلفل اشاره کرد. یکی از درمان‌های قدیمی برای رفع دندان درد استفاده از روغن میخک به تنهایی یا همراه با آب به عنوان دهانشویه است. البته استفاده از میزان زیاد میخک مناسب نیست، زیرا گیاهی سمی است. استفاده از چای رقیق به عنوان دهانشویه، گذاشتن کیسه یخ روی صورت و درنهایت استفاده از آسپرین بر روی دندانی که درد می‌کند از جمله دیگر راه حل‌های خانگی برای کنترل این التهاب است.
 
 
 
درمان کمردرد مزمن با پیاده‌روی
 
فارس: بر اساس تازه‌ترین مطالعات صورت گرفته، ورزش می‌تواند کمردرد مزمن را تا ۱۶ درصد کاهش دهد. محققان عقیده دارند، یک فعالیت نسبی و متوسط می‌تواند درد کمر را کاهش دهد و اگر این فعالیت بیشتر شود، میزان درد هم بیشتر کاهش می‌یابد. کارشناسان ورزشی توصیه می‌کنند، افرادی که کمردرد دارند، برای شروع فعالیت‌ها، پیاده‌روی و شنا را انتخاب کنند و بعد از آماده شدن بدن، ورزش‌ها را تغییر و نسبت به شدت درد کمر، آن‌ها را انتخاب کنند؛ کارشناسان همچنین تأکید می‌کنند که این افراد باید از ورزش‌های نظیر تنیس و گلف خودداری کنند. پژوهشگران در ارتباط با چگونگی درمان کمردردهای مزمن از طریق فعالیت روزانه می‌گویند: ورزش‌های هوازی سبک و منظم، قدرت و پایداری بدنی را در قسمت پشت و کمر افزایش می‌دهند و عملکرد ماهیچه‌ها را اصلاح می‌کند. ورزش‌های مربوط به عضلات کمر و شکم با قوی ساختن این ماهیچه‌ها به کاهش کمر درد کمک می‌کنند. دکتر جول پرس، رئیس فیزیوتراپی بیمارستان جراحی ویژه در نیویورک گفت: «مهم تحرک داشتن و انجام فعالیت روزانه است، به همین منظور پیاده‌روی برای کسانی‌که عادت به ورزش ندارند، بهترین شروع است»
مؤسسه بهداشت فنلاند در هلسینکی داده‌های ۳۶ مطالعه را که شامل اطلاعات ۱۵۹ هزار نفر بوده است، تجزیه و تحلیل کردند و با بررسی شرایط آن‌ها تأثیر پیاده‌روی و شنا را بر روی کاهش کمردرد مزمن اثبات کردند.
 
 
 
آیا ضدآفتاب باعث کمبود ویتامین D می‌شود؟
 
جام جم: اشعه ماورای بنفش در ایجاد سرطان پوست، چروک و پیری پوست و همچنین لک و تیرگی صورت نقش عمده را ایفا می‌کند؛ بنابراین از قرار گرفتن طولانی مدت زیر نور آفتاب پرهیز کنید و برای پیشگیری از برخی اثرات مخرب خورشید از ضد آفتاب‌های مناسب و قوی استفاده شود. ضدآفتاب خوب، ضدآفتابی است که دارای SPF (عیار حفاظتی ضد آفتاب) بالای ۳۰ باشد. این عدد در اصل نسبتی است که مقدار حفاظت کنندگی ضد آفتاب را می‌سنجد. آفتاب سوختگی در اثر تماس با اشعه ماورای بنفش موجود در نور خورشید رخ می‌دهد که بیشترین آسیب را به پوست انسان می‌رساند. بیشترین میزان شدت تابش ماورای بنفش بین ساعات ۱۱ تا ۱۶ بعد از ظهر است، بنابراین در این شرایط افرادی که در هوای آزاد و معرض نور خورشید قرار دارند، باید از کرم‌های ضدآفتاب قوی و دارای اس پی اف بالای ۳۰ استفاده کنند و حتما آن را هر ۳ الی ۴ ساعت تمدید کنید. افراد دقت داشته باشند کرم ضد آفتاب باید نیم ساعت قبل از مواجه با آفتاب به نواحی درمعرض نور خورشید مالیده شود. چروک و لک، پیری زودرس پوست و انواع سرطان پوستی جزو مشکلات ناشی از این اشعه است که نسبت به عوارض اشعه UVB دیرتر بروز می‌کند و در بلند مدت آثار خود را نشان می‌دهد. همچنین این اشعه از شیشه عبور کرده و میزان آن ارتباطی به ساعت روز ندارد. بهترین ضدآفتاب‌ها، ضدآفتاب‌هایی هستند که از زینک و تیتانیوم برای جلوگیری از نفوذ اشعه خورشید به پوست استفاده می‌کنند، اما بهتر است پزشک متناسب با نوع پوستتان (خشک و چرب) ضدآفتابی را بهتان معرفی کند. آفتاب سوختگی اولین عارضه‌ای است که به سراغ این دسته از افراد می‌آید. قرمزی و التهاب، سوزش و گرما از اولین نشانه‌های مصرف نکردن کرم‌های ضدآفتاب است. ضدآفتاب‌های فیزیکی و ضدآفتاب‌های شیمیایی، برخی مواد ضدآفتاب فقط نور را بطور فیزیکی منعکس کرده (همانند زینک اکساید و یا تیتانیوم اکساید) و برخی دیگر مواد ضدآفتاب نور را با جذب بالاتر ساطع می‌کنند. معمولا یک کرم ضدآفتاب از ترکیب مواد مختلف ضدآفتاب درست می‌شود. هرکدام از مواد اصلی ضد آفتاب مزایا و معایبی دارند. کرم ضدآفتابی ایده ال است که از ترکیب مواد مختلف فیزیکی و شیمیایی باشد. اگر چه ۹۵ % ویتامین D. بدن بدنبال تابش اشعه خورشید به پوست تولید می‌شود. اما با مصرف کرم ضد آفتاب دچارکمبود ویتامین D نخواهید شد.
 
 
 
پوسیدگی دندان‌های ایرانی‌ها بیشتر شده است
 
مهر: پوسیدگی دندان یکی از شایع‌ترین بیماری‌های عفونی محسوب می‌شود که میزان شیوع آن در کشور ما بالاست و به جای آنکه با افزایش تعداد دندانپزشکان، شاخص‌های پوسیدگی دندان در کشور پایین بیاید بالا رفته است، یعنی عملا ما هیچ کاری برای پیشگیری انجام نداده ایم و فقط کارهای درمانی انجام می‌دهیم و روز به روز هم وضعیت بهداشت دهان و دندان در کشورمان بدتر می‌شود. بهتر است مسئولین یک فکری کنند و پیشگیری را در اولویت قرار دهند، زیرا تا چند سال پیش ۷ یا نهایتا ۱۷ دانشکده دندانپزشکی داشتیم، ولی الان ۶۰ دانشکده دندانپزشکی داریم و اینکه در آینده چه اتفاقی می‌افتد واقعا نگران کننده است و هیچ کدام از کارهایی هم که در دانشکده‌های دندانپزشکی انجام می‌شود پیشگیری محور نیست. یک کار دیگر اضافه کردن فلوراید به آب آشامیدنی است و متاسفانه در کشور ما خیلی به آن توجه نمیشود، ولی در خیلی از کشور‌ها که توانستن جلوی پوسیدگی را بگیرند اضافه کردن فلوراید به آب آشامیدنی است، چون نمی‌توان به همه مردم آموزش دادکه مواد قندی نخورند. باید تجمع میکروب‌ها و باکتری‌های پوسیدگی زا را از بین ببریم و بهترین راه استفاده از مسواک و نخ دندان است و مسئله بعدی مواد غذایی پوسیدگی زا است. مواد پوسیدگی زا عمدتا مواد کربوهیدرات هستند یعنی هر ماده شیرین و مواد غذایی که سلولزو ساکاروز داشته باشد این‌ها قابل تبدیل به اسید هستند و باید یا کم مصرف شود یا کنترل شود و اگر بتوانیم زمان پوسیدگی را نیز کنترل کنیم می‌توانیم نقش اساسی در پیشگیری از پوسیدگی داشته باشیم. به مردم آموزش داده شود تا بعد از هر وعده غذایی حتما مسواک و نخ دندان استفاده کنند و از مسواک مهم تر، نخ دندان است. چرا که نخ دندان سطوحی از دندان را تمیز می‌کند که معمولا در دسترس نیستند و بالای ۹۰ درصد بیماران که به مطب مراجعه می‌کنند طریقه درست استفاده از نخ دندان را نمی‌دانندو این نشان دهنده فقر آموزش است.
 
 
 
آیا مصرف نمک برای بیماران مبتلا به ام‌اس مضر است
 
محققان در پی یافته‌های منتشر شده توسط پژوهشگران آرژانتین و ورمونت، مبنی بر تأثیر احتمالی نمک بر بیماران مبتلا به ام‌اس، تحقیقات جدیدی را روی بیماران مبتلا به سی‌آی‌اس انجام داده و به این نتیجه رسیدند که پیروی از یک رژیم غذایی پرنمک، تأثیری بر وضعیت بیماران مبتلا به ام‌اس ندارد. پزشکان از سی آی اس به عنوان مرحله اولیه ام اس یاد می‌کنند که با افزایش علائم و حملات در فرد به ام‌اس تبدیل می‌شود. محققان دانشگاه هاروارد و چند موسسه دیگر، برای به‌دست آوردن پاسخ نهایی به این مسئله، ۴۶۵ بیمار مبتلا به سی‌آی‌اس را به مدت ۵ سال تحت نظر قرار دادند و از آنجایی که نمک ادرار نشان دهندهٔ میزان نمک مصرفی فرد است، سطح نمک درون ادرار بیماران را ۱۴ بار اندازه‌گیری کردند؛ همچنین برای اندازه‌گیری فعالیت‌های مخرب ام‌اس بر مغز، از مغز آن‌ها MRI گرفتند. نتیجه حاصله نشان می‌دهد که در پایان این تحقیق ۱۵۰ نفر این بیماران، یعنی ۳۹ درصد آن‌ها دچار ام‌اس شدند؛ اما MRI بیماران رابطه‌ای میان مصرف سدیم و آسیب‌های جدید مغزی را نشان نمی‌دهد. مصرف بیشتر سدیم دلیل عود کردن ام اس نیست و سرعت تبدیل سی‌آی‌اس به ام‌اس را بالا نمی‌برد.
 
 
 
شیردهی بیش از اندازه به کودک موجب پوسیدگی دندان در آینده می‌شود
 
زی نیوز: شیردهی به کودک نه فقط برای کودک مفید بوده بلکه به سلامت مادر و کاهش افسردگی بعد از زایمان و کاهش استرس نیز کمک می‌کند. اما برخی مادران تصور می‌کنند شیر مادر بهترین غذا برای کودک حتی بعد از دو سالگی است، اما بر اساس تحقیقات جدید مشخص شده شیردهی نوزاد بعد از دو سالگی موجب پوسیدگی دندان در آینده خواهد شد. در این تحقیق محققان شیردهی و مصرف قند را در ۱۱۲۹ کودک در برزیل ارزیابی کردند. سپس این کودکان در پنج سالگی توسط دندانپزشک برای پوسیدگی، افتادن دندان و ترمیم مورد معاینه قرار گرفتند. نتایج نشان داد حدود ۲۳. ۹ درصد از این کودکان پوسیدگی دندانی شدید و ۴۸ درصد پوسیدگی سطحی دندان داشتند. محققان دریافتند کودکانی که دو یا بیش از دو سال از شیر مادر تغذیه کردند ۲. ۴ برابر بیشتر از دیگر کودکانی که کمتر از یک سال از شیر مادر تغذیه کرده بودند، پوسیدگی دندانی داشتند. سرپرست این تحقیق کارن پرز - استاد دانشگاه آدلاید استرالیا اظهار کرد: دلایل زیادی برای این ارتباط وجود دارد. کودکانی که تا دو سالگی از شیر مادر تغذیه می‌کنند، در شب هنگام شیر می‌خورند و تمیز کردن دندان کودک بعد از شیردهی شبانه دشوار است. با این وجود محققان اظهار کردند: شیردهی بین ۱۲ تا ۲۳ ماه موجب پوسیدگی شدید دندان نخواهد شد. نتایج نشان داد حدود یک چهارم کودکان ۲۴ ماه یا حتی بیشتر از این مدت از شیر مادر تعذیه کرده‌اند. مارسیا ویتولو استاد بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فدرال در پورتو آلگره برزیل اظهار کرد: شیردهی بیش از اندازه موجب افزایش خوردن مواد قندی می‌شود که نتیجه آن آسیب به دندان‌هاست. البته وی در این تحقیق مشارکت نداشته، اما تحقیقات مشابهی در این زمینه داشته است. به نظر وی بین پوسیدگی دندان با شیردهی روزانه و شبانه و مصرف شیرینی و شکلات ارتباط وجود دارد. البته در این تحقیق میزان تحصیلات والدین و درآمد و تاثیر آن بر سلامت دندان کودکان نیز ارزیابی شد و نتایج نشان داد تحصیلات و درآمد والدین نیز با سلامت دندان کودک مرتبط است.
 
 
 


: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *