۱۳ تیر روز ملی دماوند؛ مراقب کوهها باشیم/ اعتراض مردم کازرون به نقض حریم آب شرب
۱۳ تیر؛ روز ملی دماوند، اعتراض مردم کازرون به نقض حریم آب شرب و ... را در بسته جامعه امروز بخوانید.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، ۱۳ تیر؛ روز ملی دماوند، اعتراض مردم کازرون به نقض حریم آب شرب و ... را در بسته جامعه امروز بخوانید.
تسنیم: در حالی که اعتراضات یکساله مردم کازرون نسبت به نقض حریم آب شرب کازرون توسط استانداری فارس، که جمعه گذشته به برگزاری تجمع مردم کفنپوش کازرون مقابل یکی از چاههای منطقه منجر شده بود تاکنون واکنشی را از سوی مسئولان ذیربط بهدنبال نداشته است فعالان زیستمحیطی خبر از ادامه این تجمعات طی روزهای آتی میدهند. نماینده مؤسسه محیط زیستی حامیان شهر سبز در این باره میگوید: بیش از یک سال از اعتراضات و مخالفت مردم کازرون با کاهش حریم منابع آب شربشان میگذرد، اما ادامه سؤالبرانگیز تلاشهای دفتر فنی استانداری فارس، در جهت کاهش حریم آب شرب کازرون همچنان ادامه دارد و اکنون به برگزاری تجمعات گسترده اعتراضی مردم کازرون منجر شده است. جمعه، مردم کازرون با حضور خود مقابل چاه شماره یک، حریم آن را سیاهپوش کردند و کفن پوشیدند تا مانع از اجرای این تخلف و بیعدالتی شوند چرا که بر اساس دستور معاون اول ریاست جمهوری و بخشنامههای شورای تأمین استان فارس هرگونه ساختوساز در حریم ۲۵ ساله منابع آب شرب ممنوع بوده و ادارات آب و برق اجازه صدور هیچگونه مجوز آب و برقی در این حریمها را ندارند، اما دفتر فنی استانداری فارس در تلاش است تا این حریم را که بر اساس مصوبات سالهای گذشته ۳۰۰ متر تعیین شده و قانون از آن دفاع میکند بهبهانههای واهی کاهش دهد. استانداری بدون استعلام از کمیته تعیین حریم منابع آب استان اقدام به تغییر کاربری زمینی در حریمی کرده که سابق از این دارای کاربری فضای سبز و پارکینگ بوده است، اما هرچند اداره آب، پیش از این بارها و بارها مخالفت خود را با این کاهش حریم ابراز داشته، اکنون رابطهسالاری و رانتخواری زمینهساز زیرپاگذاشتن قانون و پایمال کردن حق مردم کازرون شده است.
کمک ۱۵ میلیاردریالی نیک اندیشان با تلفن همراه برای زندانیان غیرعمد
ایرنا: ۶۰ هزار و ۲۷۲ تن از هموطنان نیکوکار از طریق سامانه «هفهشتاد» با اعطای مبلغی حدود ۱۵ میلیارد ریال یاور ستاد دیه در امر آزادی زندانیان جرائم غیرعمد بودند. از ستاددیه کشور، این شمار از هموطنان در رمضان امسال با شماره گیری کد دستوری # ۷۷۷۷ * ۷۸۰ * و واریز مبلغ ۱۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال به یاری دفاتر نمایندگی این نهاد مردمی در سراسر کشور پرداختند. طبق استفتائات به عمل آمده از محضر مراجع عظام تقلید، در راستای اختصاص مبلغ فطریه به منظور آزادی زندانیان نیازمند جرائم غیرعمد و غیرکلاهبراری، در این مورد نیز ۹ هزار و ۳۷۵ تن با اعطای مبلغی یک میلیارد و ۵۰ میلیون ریال، وجوهات شرعی خود را در راستای حمایت از مددجویان این ستاد از طریق همین سامانه به ستاددیه اهدا کردند. براساس این گزارش، امسال با توجه به اینکه پرداخت کمک از طریق سامانه «هفهشتاد» سقف ۲۰۰ هزار تومانی دارد، اما با این حال تعداد ۷۳ هزار و ۷۹۶ نیکوکار با واریز مبلغ ۱۶ میلیارد ریال در امر خداپسندانه آزادی محکومان غیرعمد مشارکت داشتند.
۱۵ تیرماه؛ اهتزاز اولین پرچم سلامت شناگاههای کشور
ایسنا: مراسمی با حضور مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست کشور در روز پنجشنبه (۱۵ تیرماه) در بابلسر برگزار میشود. استان مازندران دارای ۵۲ شناهگاه است. بیشترین شناگاهها در شهرستانهای بابلسر، محمود آباد و کمترین شناگاهها در شهرستان جویبار قرار دارند و شهرستانهای بدون شناگاه، گلوگاه و نکا هستند. وضعیت محیط زیست شناهگاههای کشور با استفاده از پرچمهای زرد یا آبی به مردم اعلام میشود و مدیریت شناهگاهها ملزم به استفاده از این پرچمها هستند. شناگاهها بر مبنای میزان آلودگی میکروبی به شناگاه سالم، آلوده و شدیدا آلوده دستهبندی میشوند. اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران موظف است بهطور مستقیم و از طریق کمیتههای تخصصی دستگاههای اجرایی استان نسبت به اعلام عمومی شناگاههای آلوده و شدیداً آلوده اقدام کند و با نصب علائم مناسب در محل، گردشگران را از وضعیت شناگاه مطلع سازند. یک نسخه از اطلاعات در اختیار استانداری، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قرار دهد تا از طریق پورتال خود اطلاع رسانی کنند. اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران نیز با همکاری استانداری نسبت به اطلاعرسانی، ارتقای آگاهیهای عمومی و آموزش مفاد این ضابطه با استفاده از ابزارهای متناسب به گردشگران، مسئولان و مدیران شناگاهها و طرحهای سالمسازی و مقامات مسئول محلی اقدام میکند. مدیریت شناهگاهها نیز موظف است در طول مدت بهرهبرداری حداقل ماهی یک بار نسبت به نمونهبرداری و اندازهگیری پارامترهای میکروبی طبق راهنمای پایش آلودگی میکروبی آبهای ساحلی، شناگاهی و مناطق تفریحی دریایی از طریق آزمایشگاههای معتمد اقدام و نتیجه را به اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران ارائه کنند.
به مناسبت ۱۳ تیرماه روز ملی دماوند/ بیایید مراقب کوهها باشیم
مهر: دماوند، با ارتفاع ۵۶۱۰ متر، مرتفعترین قلهٔ ایران در شرق البرز مرکزی (استان مازندران) و جنوب دریای خزر است. این قلّه، در ۶۹ کیلومتری شمال شرقی تهران، ۶۲ کیلومتری جنوب غرب آمل و ۲۶ کیلومتری شمال غربی شهر دماوند واقع شده که از تهران قابل مشاهده است. این قله، با مساحتی بالغ بر ۲۹۵۰ هکتار در سال ۱۳۸۱، با مصوبه شماره ۲۲۱ مورخ ۲۱ / ۳ / ۸۱ شورای عالی محیط زیست، به عنوان اثر طبیعی ملی به مجموعه مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پیوسته است. در فرهنگ کشورمان، قلهٔ دماوند مظهر پایداری و استواری است و از گونههای مهم گیاهی آن میتوان از بومادران، پیر گیاه دماوندی، اسپرس کوهی و گون نام برد. استفادهٔ بیش از حد از ظرفیت قابل تحمل محیط و همچنین بهرهبرداری پوکه معدنی در اطراف این اثر طبیعی ملی، از مهمترین عوامل تهدیدکننده در تخریب آن به شمار میآید. دماوند، یک کوه آتشفشانی مطبّق است که فعّالیّتهای آتشفشانی آن در حال حاضر محدود به تصعید گازهای گوگردی است و به عنوان یک آتشفشان خفته، امکان فعّال شدن مجدد آن وجود دارد. بطور مثال در سال ۱۳۸۶، دود و بخارهایی از این قله خارج شد که در حقیقت جریانی از بخار آب بود که از دهانه خارج میشد و مانند فعالیتهای آتشفشانی به نظر میرسید. در فرهنگ معین، برای دماوند آمده است: «دم (دمه، بخار) + آوند = دماوند؛ دارای دمه و دود و بخار (آتشفشان)». ماجرای نامگذاری روز ملی دماوند، از تیرماه ۱۳۸۷ آغاز شد و دوستداران طبیعت و طرفداران محیط زیست، هر سال به همین مناسبت، روز سیزدهم تیرماه را در شهر رینه از توابع بخش لاریجان شهرستان آمل، جشن میگیرند. نام کوه دماوند را در ادبیات ایران زمین نیز، به عنوان نمادی از پایداری، استواری، شکوه، عظمت و زیبایی به ویژه در اشعار شعرا، بسیار مشاهده میکنیم. در شاهنامهٔ فردوسی در جنگ میان ایران و توران، برای تعیین مرز بین دو سرزمین، آرش کمانگیر از بالای کوه دماوند، تیری از کمان خود پرتاب میکند که تا نیمروز در آسمان پیش رفته و با فرود آمدن پای یک درخت گردوی تناور در کنار رود جیحون، این مرز مشخص شده و جنگ پایان مییابد و پس از آن همه ساله این روز جشن گرفته میشود.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *