صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روند مهاجرت معکوس در آران و بیدگل/ روییدن درختان پسته در دل کویر

۱۳ تير ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۶:۳۱
کد خبر: ۳۲۵۴۱۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
حدود ۳۹ نفر از نمایندگان مختلف از کشورهای جهان برای بازدید از روند بیابان زدایی از شهرستان آران و بیدگل بازدید کردند.
به گزارش خبرنگار اعزامی به آران و بیدگل، حدود ۳۹ نفر از نمایندگان مختلف از کشورهای جهان که در اولین کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار حضور داشتند برای آشنایی بیشتر با بحث بیابان زدایی و بازدید از اقدامات انجام شده در این منطقه حضور پیدا کردند.

در همین راستا خداکرم جلالی ضمن بازدید از باغ پسته و دستاوردهای شهرستان آران و بیدگل در بحث بیابان زدایی اظهار کرد: کاهش بارندگی ها در استان های مختلف به ویژه آران و بیدگل، شرایط اقلیمی را برای کشاورزان سخت کرده است.

 وی افزود: میانگین بارندگی در سطح کشور حدود ۲۵۰ میلیمتر بوده و این درحالی است که میزان تبخیر با رقم ۲ هزار و ۱۰۰ میلیمتر حدود ۳برابر میانگین جهانی است. 

 رئیس سازمان جنگل ها با اشاره به وسعت زمین های زیر کشت در منطقه آران و بیدگل و اجرای طرح بیابان زدایی در این شهرستان گفت: با عملیات های صورت گرفته در این منطقه بخش عظیمی از این شهرستان تحت کنترل قرار گرفته و توانسته ایم خسارات ناشی از طوفان های شن را به حداقل برسانیم. 
 
جلالی در ادامه خاطرنشان کرد: ایران با داشتن ۱۶۴ میلیون هکتار وسعت دارای ۱۴.۳ میلیون هکتار جنگل،  ۸۵ میلیون هکتار مراتع و ۳۲ میلیون هکتار بیابان است.

وی با اشاره به اینکه ۲۰ میلیون هکتار مناطق بیابانی ایران تحت فرسایش بادی قرار دارد گفت: تا به امروز  ۷.۵ میلیون هکتار از این وسعت را تحت کنترل قرار دادیم و ۲.۳ میلیون هکتار عملیات بیابان‌زدایی و ایجاد جنگل‌های بیابانی به طور کامل انجام شده است.

رئیس سازمان جنگلها در ادامه صحبت های خود در شهرستان آران و بیدگل اعلام کرد: در این منطقه که قبلاً کانون بحران و بیابان بود به وسعت ۱۰۰ کیلومتر در ۱۰۰ کیلومتر شنزار را تشکیل می داد که با اجرای طرح بیابان زدایی ۱۲۰ هزار هکتار از جنگل ‌های دست کاشت تاغ،  روند بیابانی زایی مهار شده و اکنون کشاورزی در این منطقه انجام می شود.

جلالی با اشاره به  تپه‌های ریگ بلند و بندریگ که در منطقه آران و بیدگل واقع شده است گفت: به وسیله کاشت درختان تاغ حرکت شن‌ها مهار شده است و میانگین بارندگی در این منطقه ۹۰ میلی‌متر است.

وی افزود: با کاشت این جنگل‌ های بیابانی روند مهاجرت معکوس شده و در این منطقه باغ های پسته توسط باغداران به بهره برداری رسیده است.

‎در همین راستا ابوالفضل معینی‌نژاد فرماندار شهرستان آران و بیدگل با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این منطقه در بحث بیابان زدایی خاطرنشان کرد: این شهرستان در ۲۲۰ کیلومتری جنوب تهران و ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد که دارای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، ۴ شهر و ۲۰۰ روستا است.

‎معینی‌نژاد وسعت آران و بیدگل را ۶۰۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: مناطق بیابانی ۱۶۰ هزار هکتار، کانون بحرانی ۱۱۰ هزار هکتار و  نوار سبز در حاشیه کویر که میانگین بارندگی ۹۰ میلی‌متر بوده و در سال زراعی جاری این رقم به ۸۰ میلی‌متر کاهش یافته است که یک سوم میانگین کشوری و یک دهم میانگین جهانی است. 

‎فرماندار آران و بیدگل در ادامه تصریح کرد: پروژه‌های کنترل بیابان در طول ۴ دهه گذشته از قبیل بذرکاری، مالچ‌پاشی، نهال‌کاری و طرح‌های بادشکن بوده ودر حال حاضر ۱۲۰ هزار هکتار جنگل دست کاشت یا تاغ زار در آران و بیدگل در مقابل حرکت شن‌ها، طوفان‌ها و بادها مقاومت می‌کنند.

‎وی در ادامه به نرخ  بیکاری ۴ درصد در آران و بیدگل اشاره کرد که پایین‌ترین نرخ در در بین شهرهای کشور را دارد.. 

‎معینی‌نژاد با بیان اینکه ۱۰ درصد واحدهای تولیدی استان اصفهان در شهرستان آران و بیدگل واقع شده گفت: این اقدام نشان از امنیت سرمایه‌گذاری بالا در استان است و همچنین زمینه سرمایه‌گذاری در بحث گردشگری و کویرنوردی در این شهرستان را فراهم کرده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *