صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایران به آمریکا بی‌اعتماد است/دولت ترامپ درس‌هایی که ایران از جنگ با عراق گرفته را نباید فراموش کند

۱۳ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۹:۵۰
کد خبر: ۳۲۵۳۵۹
پایگاه خبری هیل در گزارشی نوشت که جنگ هشت ساله میان عراق و ایران درس‌هایی را برای تهران به همراه داشته که دولت ترامپ نباید آنها را فراموش کند.
به گزارش گروه بین‌الملل ، پایگاه خبری «هیل نوشت»: 14 جولای دومین سالروز توافق هسته‌ای با ایران است و این سالروز در حالی فرا می‌رسد که دولت ترامپ در حال بازنگری سیاست آمریکا در قبال ایران است و توافق هسته‌ای یکی از بخش‌های اساسی در این زمینه است، علاوه بر این دولت آمریکا اخیرا موضوع تغییر حکومت در ایران را نیز مطرح کرده است اما ترامپ باید برخی از درس‌هایی را که ایران از یکی از مهمترین حوادث تاریخی خود یعنی جنگ عراق گرفته است را در نظر بگیرد.

هیل می‌نویسد: امروز با گذشت حدود سه هه از پایان جنگ ایران و عراق، این جنگ تأثیر عمیقی بر تصمیم‌گیری‌های تهران و به خصوص در مسائل مربوط به امنیت ملی دارد.

این پایگاه خبری در ادامه افزود: 22 سپتامبر سال 1980 صدام به ایران حمله کرد و جنگی میان ایران و عراق آغاز شد که هشت سال به طول انجامید ؛اگرچه این جنگ برای ایران فاجعه‌بار بود اما دو درس اساسی برای این کشور در پی داشت که امروزه همچنان شرطی بر اقدامات و سیاست‌های تهران است.

این پایگاه آمریکایی در ادامه دو درس برگرفته شده از جنگ تحمیلی برای ایران را اینگونه بیان می‌کند: اولا ایران در شرایطی از این جنگ بیرون آمد که کاملا به آمریکا و نظم جهانی که هدایتگر آن آمریکا بود عمیقا بی‌اعتماد شده بود؛ موضوعی که در این بی‌اعتمادی نقش مهمی دارد هدف قرار گرفتن هواپیمای مسافربری ایران از سوی ناوگان آمریکا در منطقه است، 3 جولای سال 1988 ناوگان آمریکا یک فروند هواپیمای مسافربری غیرنظامی ایران را هدف قرار داد و منجر به کشته شدن 299 مسافر این هواپیما شد.

هیل در ادامه می‌نویسد: دوما با بی‌اعتمادی کامل به آمریکا و سیستم جهانی که این کشور پایه‌گذاری کرده ایران به سمت این موضوع متمایل شد که به جز خودش متکی به کسی نباشد؛ ایران در طول جنگ با عراق مشکلاتی در خرید سلاح و به روز کردن تجهیزات نظامی خود داشت و این امر موجب شد تا این کشور از اواسط جنگ برنامه موشکی و هسته‌ای خود را آغاز کند؛ موضوعی که امروز توجه زیاد آمریکا را جلب کرده است.

در ادامه این گزارش ادعا شده است: توافق هسته‌ای برای واشنگتن فرصتی بود تا برنامه هسته‌ای ایران را محدود کرده و هرگونه خطر بالقوه از سوی ایران در این زمینه را از بین ببرد اما برای تهران این توافق فرصتی بود تا خطر جنگ را از میان برده و علاوه بر عادی ‌سازی موقعیت خود در سطح بین‌المللی به تقویت اقتصادی خود بپردازد، با این وجود سیاست‌های دمدمی‌مزاجانه و سختگیرانه ترامپ و شکست وی در بیان شفاف سیاست خود در قبال توافق هسته‌ای تنها باعث تقویت درس‌های برگرفته ایران از جنگ و سوق دادن این کشور به سمت این موضوع است که آمریکا مانعی در راه رسیدن ایران به اهداف خود است.

این پایگاه آمریکایی در ادامه افزود: بی‌اعتمادی پیرامون توافق هسته‌ای موجب شده تا سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی از قدم گذاشتن در بازاری که چشم‌انداز آن مشکوک است اکراه داشته باشند.

پایگاه هیل در این گزارش می‌افزاید: تمرکز ایران بر درس‌های برگرفته شده از جنگ تحمیلی، پیامدهای منفی برای آمریکا در پی داشته و ایران را به سمتی سوق داده که از آمریکا و متحدانش فاصله بگیرد که این امر به نوبه خود توانایی آمریکا برای تأثیر در سیاست‌های ایران را از میان برده است و باعث تقویت دید منفی و بی‌اعتمادی ایران به آمریکا را افزایش می‌دهد که این امر نیز به نوبه خود احتمال بازگشت ایران به میز مذاکره  درباره دیگر ابعاد سیاست‌های نگران کننده خود با آمریکا را از بین برده و موجب خواهد شد تا تهران سیاست‌هایی را دنبال کند که منافع ملی آمریکا را به چالش می‌کشند.

هل در پایان می‌نویسد: همانگونه که توافق هسته‌ای به دومین سالروز خود نزدیک می‌شود برای واشنگتن حیاتی است که با صراحت به تعهدات خود در قبال این توافق عمل کند، در حالیکه اعتماد به آمریکا در سطح بین‌المللی رو به کاهش است این اقدام کمک می‌کند تا آمریکا اعتبار خود را تقویت کند.









 








ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *