صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش توانایی مغز با خوردن شکلات/ شیفت کاری شبانه چاق می‌کند؟ / هوش مصنوعی به جنگ سرطان ریه می‌آید

۱۳ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۴:۵۶
کد خبر: ۳۲۵۳۴۳
افزایش توانایی مغز با خوردن شکلات، شیفت کاری شبانه چاق می‌کند؟، هوش مصنوعی به جنگ سرطان ریه می‌آید و ... را در بسته سلامت امروز بخوانید.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، افزایش توانایی مغز با خوردن شکلات، شیفت کاری شبانه چاق می‌کند؟، هوش مصنوعی به جنگ سرطان ریه می‌آید و ... را در بسته سلامت امروز بخوانید.

افزایش توانایی مغز با خوردن شکلات
 
فارس: مطالعات جدید نشان داده است که اگر افراد می‌خواهند توانایی مغز خود را افزایش دهند، خوردن شکلات را به عنوان مؤثرترین راه انتخاب کنند. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، دانه‌های کاکائو حاوی مواد شیمیایی است که توانایی مغز را افزایش می‌دهد و به سالم و سلامت نگه داشتن مغز کمک وافری می‌کند. پژوهشگران باور دارند، فلاونول دارای موادی است که می‌تواند اثرات محرومیت از خواب ناکافی را در فرد جبران و از آسیب به بدن جلوگیری کند. مطالعات ادعا می‌کنند، فلاونول هم‌چنین می‌تواند، سرعت پردازش مغز در افراد سالمند را بهبود دهد، حافظه آن‌ها را تقویت کند و سالمندان را در هنگام صحبت کردن یاری کند تا به راحتی حرف بزنند، بدون آنکه قسمتی از صحبت‌هایشان را فراموش کنند. فلاونول‌ها ترکیبات طبیعی هستند که عملکرد مغز را در کنار اثرات محافظتی افزایش می‌دهند و در کاکائو به فراوانی یافت می‌شوند. این مطالعه از محققان دانشگاه «آکیکیلا»‌ی ایتالیا نشان داد که با توجه به سرعت پیشرفت آلزایمر در سالخوردگان، مصرف روزانه فلاونول می‌تواند شرایط را تا حد زیادی طبیعی نگه دارد و به افراد دیگری که از بی‌خوابی رنج می‌برند نیز کمک کند تا اثرات محرومیت از خواب کافی در آن‌ها جبران شود. «والنتینا»، نویسنده اصلی این تحقیق می‌گوید: «این نتیجه پتانسیل فلاونول‌های کاکائو برای حفاظت از عملکرد شناختی مغز همراه با بهبود آن در جمعیت آسیب پذیر را نشان می‌دهد». عملکرد مغزی افراد مسن با مصرف روزانه شکلات افزایش می‌یابد؛ فلاونول‌ها به طور طبیعی در کاکائو وجود دارند، به همین دلیل هرچه درصد شکلاتی که می‌خورید بالاتر باشد، برای مغزتان مفیدتر است.
 
 
 
خواص انواع تخمه‌ها
 
جام جم آنلاین: تخمه‌ها منبع غنی چربی هستند که هنگام رسیدن، مقدار زیادی از نشاسته خود را از دست می‌دهند و به میزان چربی آن‌ها افزوده می‌شود. از نظر نوع چربی هم دارای اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع هستند که البته مقدار اسیدهای چرب غیر اشباع (مفید) آن‌ها بیشتر است.
تخمه آفتابگردان: انرژی ساز
تخمه هندوانه: استخوان ساز
تخمه خربزه: خون ساز
تخمه کدو: دفع کننده کرم و افزایش هوش و تقویت حافظه
 
 

بمب‌های قوی چربی سوز که به طرز عجیبی لاغرتان می‌کند
 
باشگاه خبرنگاران: داشتن چربی‌های شکم طبیعی است و به عبارتی بخشی از اندام طبیعی و سالم شما به حساب می‌آید، اما اگر شما چربی بالایی دارید، می‌توانید از همان روش‌های کلی که برای کاهش وزن به کار می‌بردید، برای آب کردن چربی شکم هم استفاده کنید، همچنین اگر عضلات این ناحیه را تقویت کنید و خاصیت ارتجاعی پوستتان را افزایش دهید، بهتر می‌توانید شکمتان را صاف کنید. چه مرد باشید و چه زن، چربی‌های دور شکم یکی از ریسک‌های ابتلا به بیماری‌های قلبی است و هر چقدر این چربی بیشتر باشد این ریسک بالاتر نیز می‌رود. سیر، آبلیمو، کلم، چای سبز، دارچین و گشنیز از بمب‌های چربی سوز هستند.
 
 
 
از کرم‌های ضدآفتاب درست استفاده کنید
 
مدیکال دیلی: استفاده از کرم ضدآفتاب بویژه در فصل گرما از اهمیت بالایی برخوردار است که ضامن حفاظت از پوست در برابر اشعه مضر آفتاب محسوب می‌شود، اما کرم‌های ضدآفتاب در صورتی واقعا از پوستتان محافظت خواهند کرد که درست استفاده شوند. کرم ضدآفتاب، حتی انواعِ با SPF بالا، اگر به مقدار کافی روی پوست مالیده نشوند، اثرگذاری مطلوبی نخواهند داشت. توصیه شده در هر وعده حداقل یک قاشق چای‌خوری کرم ضدآفتاب برای پوشش کامل صورت روی پوست مالیده شود. برخی کارشناسان توصیه می‌کنند، استفاده مجدد از کرم ضدآفتاب پس از آرایش و استفاده از سرم پوست، موجب اطمینان از در امان‌ماندن مقابل اشعه فرابنفش می‌شود. هر تیوب کرم ضدآفتاب در صورت استفاده مداوم، نهایتا یک فصل دوام می‌آورد. با این حال، اگر مقداری کرم ضدآفتاب از تابستان گذشته برایتان باقی مانده است، دقت کنید که از تاریخ مصرف آن نگذشته باشد. کرم‌های ضدآفتاب برای محافظت از پوست باید حاوی محتویات فعال خصوصا آووبِنزون و اکسیدِ روی باشند، اما دقت داشته باشید، این مواد شیمیایی با گذشت زمان، خاصیت فعال خود را از دست می‌دهند و از اثر محافظتی کرم کاسته می‌شود. حتی اگر از ضدآفتاب ضدآب استفاده می‌کنید، لازم است بدانید، خیس شدن پوست پس از استفاده از ضدآفتاب موجب کاهش اثر محافظتی کرم خواهد شد. به گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، ضدآفتاب ضدآب در صورت خیس شدن پوست یا عرق کردن فقط ۴۰ یا نهایتا ۸۰ دقیقه اثر محافظتی خود را حفظ خواهند کرد. کرم‌های ضدآفتاب ممکن است در اثر تداخل با برخی دارو‌ها از قبیل: داروهای آکنه، آنتی‌هیستامین‌ها و بعضی انواع آنتی‌بیوتیک‌ها بدرستی اثرگذاری نکنند.
 
 

شیفت کاری شبانه چاق می‌کند؟
 
عصرایران: گروهی از محققان بعد از مطالعه اخیرشان اعلام کردند که وقتی افراد در شیفت شبانه کار می‌کنند، ظرفیت بدن‌شان هم برای ترمیم آسیب‌های روزانه‌ای که به DNA سلول‌ها وارد می‌شود، کاهش پیدا می‌کند. گزارشی از این مطالعه در Occupational & Environmental Medicine منتشر شده است. محققان در این مطالعه دریافته‌اند که وقتی افراد در شیفت شبانه کار می‌کنند، میزان کمتری از نوعی ماده شیمیایی به‌نام ۸ -OH-dG از بدن آنان دفع می‌شود. همین وضعیت می‌تواند نشان‌دهنده این موضوع باشد که توانایی بدن برای ترمیم آسیب‌های واردشده به DNA ضعیف می‌شود. با این‌که تمام این یافته‌ها هنوز در سطح نظری هستند، اما تاکنون مطالعات متعددی نشان داده‌اند که شیفت کاری شبانه با افزایش خطر ابتلا به چاقی، بیماری دیابت، بیماری‌ها قلبی و بعضی از سرطان‌ها مرتبط است. دکتر باتی (مسئول مطالعه و از اعضای مرکز تحقیقات سرطان Fred Hutchinson) می‌گوید که این یافته‌ها می‌توانند به یکی از علت‌های این خطرات اشاره داشته باشند. به‌گفته او، وقتی که فرآیندهای بدن به‌طور طبیعی پیش می‌روند، ۸ -OH-dG مازاد هم موقع ترمیم آسیب‌های واردشده به DNA دفع می‌شود. «بنابراین، ما فکر می‌کنیم که کاهش دفع ۸ -OH-dG، احتمالا بازتابی از ضعیف شدن توانایی بدن برای ترمیم آسیب‌های واردشده به DNA است. تکرار این آسیب‌ها با گذشت زمان می‌تواند ابتلا به سرطان یا بیماری‌های دیگر را راحت‌تر کند». از طرف دیگر، این متخصص می‌گوید که کل این فرآیند می‌تواند به‌علت ناکافی بودن میزان ملاتونین در بدن شکل بگیرد که نقش مهمی در تنظیم ساعت داخلی بدن بر عهده دارد. درواقع، ملاتونین در واکنش به تاریکی تحلیل می‌رود و درنتیجه میزان ملاتونین در بدن افراد دارای شغل‌های شیفتی به پایین‌تر از حد عادی می‌رسد.
 
 
 
هوش مصنوعی به جنگ سرطان ریه می‌آید
 
ساینس نیوزلاین: معمولا نرخ زنده ماندن پنج ساله برای بیماران مبتلا به سرطان ریه فقط ۱۶ درصد است و در صورتی که این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود به ۵۲ درصد افزایش می‌یابد. با این حال اگر سرطان پیشرفت کند این نرخ به ۴ درصد کاهش می‌یابد؛ بنابراین تشخیص سرطان در مراحل اولیه برای حفظ زندگی بیمار امری ضروری است. به تازگی محققان دانشگاه بیهانگ روش کامپیوتری را بر اساس شبکه‌های عصبی مصنوعی طراحی کرده‌اند که می‌تواند به تشخیص سرطان کمک کند. نتایج این مطالعه به زودی در هفتمین شماره SCIENCE CHINA به چاپ می‌رسد. توموگرافی کامیپوتری (CT) در بیماران بالینی می‌تواند جزئیات دقیقی از ندول‌های ریوی و ساختارهای اطراف آن فراهم و به عنوان استاندارد طلایی برای تشخیص بیماری عمل کند. با این حال حساسیت بالای تصویربرداری CT باعث می‌شود داده‌ها بسیار بزرگ و با پیچیدگی‌های مبهم همراه باشند و در نتیجه تشخیص ساختارهای پاتولوژیکی از موارد سالم برای رادیولوژیست‌ها دشوار باشد. در سال‌های اخیر سیستم تشخیص به کمک کامپیوتر (CADe) به سرعت توسعه پیدا کرده و پتانسیل بالایی در کمک به تشخیص بیماری‌ها از خود نشان داده است. تشخیص ندول‌های ریوی راهنمای خوبی برای تشخیص و درمان سرطان ریه است با این وجود به دلیل ظاهر متفاوت این ندول‌ها، اختلاف اندک بین ندول‌ها و ساختارهای سالم و همچین تاثیر رگ‌ها و دیگر بافت‌های اطراف ندول‌ها، شناسایی آن‌ها به سختی ممکن است. در این مطالعه شبکه عصبی مصنوعی بر اساس روش استخراج ندول‌های ریه از قفسه سینه CTs ارائه شده است. این روش با روش‌های قدیمی کاملا متفاوت است. محققان در این روش بر روی فضای سه‌بعدی کار می‌کنند که به جای بررسی لایه به لایه تن‌ها از وکسل‌ها استفاده می‌کند. این روش به سادگی می‌تواند با سیستم‌های CADe موجود تلفیق شود و جریان اطلاعات را با روش‌های جدید و با سرعت بیشتر پردازش کند. این روش در عین حال بر اساس خصوصیات هندسی و آماری از روش متفاوتی برای تشخیص بیماری استفاده می‌کند. در این روش از نواحی واضح و دقیق استفاده و ساختارهای مبهم حذف می‌شود که به همین دلیل دقت آن افزایش می‌یابد.
 
 
 
 
توصیه محققان؛ پیاده روی موجب افزایش هوش می‌شود
 
مهر: به گفته محققان دانشگاه هایلندز نیومکزیکو، ضربه پا‌ها به هنگام پیاده روی، فشار امواج را از طریق عروق خونی ارسال می‌کند که به شکل قابل توجهی موجب افزایش رسیدن خون به مغز می‌شود. محققان با استفاده از سونوگرافی غیرتهاجمی، جریان خون مغزی نیم کره‌ای یا CBF هر دو طرف مغز ۱۲ جوان سالم را در هنگام ایستاده، استراحت و پیاده روی ثابت اندازه گیری کردند. محققان دریافتند درحالیکه ضربه پا در پیاده روی در مقایسه با دویدن ملایم‌تر بود، اما پیاده روی امواج فشار بزرگی را در بدن تولید می‌کند که به شکل قابل توجهی موجب افزایش جریان خون به مغز می‌شود. به گفته محققان، داده‌های جدید نشان می‌دهد جریان خون مغز بسیار پویا بوده و ارتباط مستقیمی با فشارهای آئورت چرخه‌ای دارد. تسلسل تاثیرات همودینامیک بر جریان خون مغز انسان در زمان رکاب زدن، پیاده روی و دویدن است. در حقیقت این فعالیت‌ها موجب بهینه سازی عملکرد مغز و حس خوب آرامش به هنگام ورزش می‌شود. مطالعات قبلی هم نشان داده اند که تکامل هوش انسان تن‌ها به اندازه مغز ارتباط ندارد بلکه به میزان خون تامین شده برای مغز هم ارتباط دارد. محققان تاکید دارند برای داشتن هوش بهتر، باید به طورمداوم اکسیژن و مواد مغذی از طریق خون به مغز برسد.
 
 
 
محققان پی بردند؛ اسیدچرب امگا ۳ از آسیب کبدی پیشگیری می‌کند
 
یافته‌های محققان دانشگاه ایالتی اورگن آمریکا نشان می‌دهد مکمل «اسید داکوزاگزازنئیک» (DHA)، یکی از مهم‌ترین اسیدهای چرب اُمگا ۳، موجب توقف روند پیشرفت کبدچرب غیرالکلی در تبدیل به سیروز کبدی یا سرطان کبد می‌شود. مشخصه کبدچرب غیرالکلی که التهاب کبد، فشار اکسایشی و فیبروز است، فاکتور بسیار پرخطری برای ابتلا به سیروز کبدی و سرطان کبد است. طبق اعلام سازمان غذا و دارو آمریکا، پیش بینی می‌شود این بیماری تا سال ۲۰۲۰ علت اصلی پیوند کبد باشد درحالیکه هنوز هیچ درمان پزشکی تاییدشده‌ای برای آن وجود ندارد. محققان در یک مطالعه ۱۰ ساله دریافتند مرگ ناشی از سیروز و بیماری‌های کبدی به ترتیب در ۲۰ و ۱۲ درصد بیماران مبتلا به کبدچرب غیرالکلی اتفاق افتاد. زمانیکه افراد مبتلا به کبدچرب غیرالکلی بررسی شدند، دارای میزان بسیار پایین اسیدچرب اُمگا ۳ بودند. زمانیکه این میزان اسیدچرب افزایش یافته بود، روند بیماری متوقف شده بود. اسیدهای چرب اُمگا ۳، مسیرهای مهم بیولوژیکی از جمله سنتز اسیدچرب، اکسایش، تجزیه تری گلیسیرید‌ها یا چربی‌های موجود در خون را تنظیم می‌کند. به نظر می‌رسد این اسیدچرب در ترمیم کبد آسیب دیده نقش داشته باشد. بالاترین میزان این اسیدچرب امگا ۳ در ماهی‌های چرب نظیر سالمون، خال مخالی، ماهی تن و ساردین یافت می‌شود، اگرچه به میزان کم هم در برخی مواد خوراکی نظیر گوشت مرغ، جگر، زرده تخم مرغ، و برخی انواع جلبک وجود دارد.
 
 


: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *