کنکوریها برای کاهش استرس چه بخورند
استرس می تواند نتیجه یک سال تلاش کنکوری ها را خراب کند اما به راحتی با تغذیه مناسب می توان جلوی استرس را گرفت.
برای اینکه در روزهای منتهی به کنکور بتوان بر استرس غلبه کرد باید روی خورد و خوراک دقت شود و افراد کنکوری غذای را بخورند که بر استرس آنها اضافه نکند. غذا موضوعی مهم در کاهش استرس است. اگرچه برای دوری از استرس روشهای مختلفی وجود دارد، اما از غذا نباید غافل شد. سروتونین یک ماده شیمیایی آرامش بخش است و در مقابل کورتیزول و آدرنالین دو هورمون استرس هستند که کاهش آنها و افزایش سروتونین بسیار در کاهش این بحران روحی که به مرور بسیار به بدن آسیب میرساند کمک میکنند. یک رژیم غذایی سالم باعث تقویت سیستم بدن، کاهش فشار خون و کم کردن اثر استرس میشود.
یکی از موضوعات مهم این است که بتوان از طریق غذاهای دارای کربوهیدرات دار، سروتونین جذب کرد. بهترین مواد غذایی برای اینکار غلات سبوس تدار، نان جو، پاستا و ماکارانی است. البته باید دقت کنید که غذاهای دارای کربوهیدراتهای ساده را به اندازه کمی مصرف کنید. به عنوان مثال قند و نوشابه دارای ضرر است، اما مصرف کم آن در روزهای منتهی به کنکور توصیه میشود.
شیر و دانه خوراکی بخورید
افرادی که دارای استرس کنکور هستند نباید به هیچ وجه مصرف شیر را فراموش کنند. کنکوریها صبح هنگام بیدار شدن از خواب و قبل از خواب حتما یک لیوان شیر گرم بخورند. مغزها را نباید به هیچ وجه از سبد غذایی فرد کنکوری حذف کرد. پسته، گردو و بادام منبع غذایی چزبیهای سالم هستند و باید روزانه یک مشت مصرف شود.
اواکادو و اسفناج بخورید
پشت کنکوریها باید برای جذب آهن و دوری از استرس و پایان خستگی و سردرد، سویا پخته با سبزیجاتی مانند اسفناج مصرف کنند. سبزیجات خام مانند کرفس و هویج هم در کاهش استرس موثر هستند. اگر احساس میکنید که فشار خون شما بالا میرود و باعث استرس میشود، آواکادو بخورید. این میوه از موز پتاسیم بیشتری دارد.
ورزش کنید
ورزشهای هوازی از مهمترین راهکارهای ذخیره اکسیژن است. هرچه اکسیژن در بدن بیشتر وجود داشته باشد، استرس از فرد دورتر میشود. پیشنهاد میکنیم کنکوریها در روزهای باقی مانده روزی نیم ساعت حداقل ورزش کنند.
مونا منطقی نیا- کارشناس تغذیه
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *