صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ورود دادستانی به موضوع تاخیر پروازها/ تشکیل کارگروه‌های تخصصی صیانت از حقوق عامه در دادستانی کل کشور/جلوگیری از واگذاری غیرقانونی ۴۰۰ هکتار از اراضی جنگلی در مازندران

۱۲ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۶:۳۹
کد خبر: ۳۲۵۰۲۷
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
حشمتی معاون قضایی دادستان کل کشور در امور حقوق عامه بر عزم جدی دادستانی کل و دادسراهای عمومی و انقلاب سراسر کشور در صیانت از حقوق عمومی تاکید کرد و البته موفقیت در این زمینه را نیازمند مشارکت و حمایت مردمی و همکاری و انجام وظایف قانونی نهادهای متولی در امور اجرایی کشور دانست.
به گزارش گروه حقوقی قضایی ، به نقل از روابط عمومی دادستانی کل کشور محمد جواد حشمتی معاون قضایی دادستان کل کشور در حقوق عامه با تبریک هفته قوه قضاییه و گرامیداشت یاد شهدای هفتم تیر و شهدای دستگاه قضایی گفت: پیگیری امور عمومی و تلاش در مقام مدعی العمومی برای تامین حقوق عمومی جامعه از مطالبات دیرباز  مردم است و مردم مطالبه جدی دارند که دادستانی در زمینه حقوق عمومی جامعه اقدام کند.

حشمتی با اشاره به قانون جدید آیین دادرسی که از تیرماه سال 94 لازم الاجرا شده و وظایف دادستان ها و دادستانی کل در این قانون گفت:  این قانون دادستان را مکلف کرده است که در خصوص حقوق عامه اقدام و هر جا که لازم بود این حقوق را احیا کند و دادستان کل مطابق  این قانون باید بر رعایت حقوق عامه نظارت و در مواقع لزوم برای صیانت از حقوق عامه ورود کند.

وی تاکید کرد؛ معاونت حقوق عامه از حدودشش ماه قبل به صورت تخصصی شکل گرفته و دارای حوزه اختیارات و وظایف وسیعی است چرا که میزان مطالبات عمومی نیز وسیع است و اگر سازوکار درستی تعریف شود و امکانات مناسب هم لحاظ شود می توان کارهای مناسب و خوبی انجام داد.

 معاون دادستان کل کشور با اشاره به اینکه دادستان های سراسر کشور ظرفیت مناسبی برای احیای حقوق عامه دارند گفت:دستگاه های زیادی متولی حقوق عامه در حوزه های مختلف هستند و بر این اساس در دادستانی کل کشور پس از تشکیل این معاونت کارگروه های تخصصی در بخش های مختلف تشکیل دادیم.

حشمتی ازفعالیت کارگروه های تخصصی در امور اراضی،منابع طبیعی و آب و محیط زیست خبر داد و افزود:تلاش و برنامه ما این است که این کارگروه ها را در سال 96 افزایش دهیم.

وی در خصوص مقابله با برداشت های غیر مجاز از سفره های آب زیرزمینی و حفر چاه های بدون مجوز گفت: به کمک دستگاه های متولی مقابله خوبی با حفر چاه های بدون مجوز صورت گرفته است که قطعا این روند ادامه خواهد داشت.

معاون قضایی دادستان کل کشور با اشاره به دخل و تصرف های مربوط به اراضی و تغییر کاربری های صورت گرفته از سوی متخلفان نیز گفت: دستور کار ما در این معاونت با همکاری دستگاه های متولی مقابله جدی با تغییر کاربری ها و جلوگیری ازتعدی به منابع ملی و اراضی طبیعی است. البته باید متناسب با  ماموریت های این معاونت ظرفیت های لازم نیز ایجاد شود با این وجود در حال حاضر هم، متناسب با وظایف و امکانات تلاش ها صورت می گیرد و  قطعا اقدامات دادستانی کل در آینده جواب خواهد داد.

این مقام قضایی در ادامه به برخی اقدامات و برنامه های دادستانی کل در مقام مدعی العموم از جمله ورود میدانی و مستند سازی درباره ساخت و سازهای غیر قانونی منطقه لواسانات،دماوند و رودهن اشاره و تصریح کرد:متاسفانه حجم وسیعی از دخل و تصرفات در اراضی این مناطق انجام شده و در مواردی تخلف برخی مقامات ذیربط هم قابل مشاهده بوده که تخریب ها و ساخت و سازهایی حتی در شیار کوه ها و دره ها در مقابل چشم آنها صورت گرفته،بناهای میلیاردی ساخته شده است.

وی از هفت هزار مورد قلع و قمع بنا و مستحدثات در سال 95 خبر داد و گفت:این میزان نسبت به سال 94 حدود 11 درصد افزایش داشته است.

وی همچنین اراضی اعاده شده  در سال 95 را بیش از 36 هزار هکتار و جمع جریمه های اخذ شده را بالغ بر 98 میلیارد تومان اعلام کرد.

حشمتی از جلوگیری از واگذاری غیر قانونی  400 هکتار از اراضی جنگلی در مازندران خبر داد و افزود:به مقامات و وزارتخانه های مختلف اعلام کرده ایم که در خصوص محیط زیست و تصرف اراضی ملی،حفر چاه های غیر مجاز و مواردی از این دست نظارت و به وظایف قانونی خود نیز عمل کنند.

معاون دادستان کل کشور در امور حقوق عامه یکی از رویکردهای جدید و جدی این معاونت را ورود به موضوع آلودگی هوا اعلام کرد و گفت:بنا به گفته  مقامات ذیربط 80 درصد آلودگی هوا در اثر مواد سوختی از گازوبیل و بنزین و نفت تا گاز مایع در منازل است و دادستانی در این زمینه بصورت جدی وارد شده است.

وی همچنین از ورود دادستانی به موضوع تاخیر پروازها خبر داد و تاکید کرد:یکی از مهمترین مسایلی که باید در این زمینه ساماندهی شود موضوع پروازهای چارتری است که جلساتی در این زمینه برگزار کرده ایم.

حشمتی  افزود: به منظور رسیدگی فوری به شکایت معترضان در این زمینه شورای حل اختلاف فرودگاهی تشکیل شده است.

معاون قضایی دادستان کل کشور در امور حقوق عامه از جلب مشارکت سازمان های مردم نهاد( سمن ها ) در نهادینه سازی موضوع توجه جدی به محیط زیست و جلوگیری ازتعدی به منابع ملی،همچنین تشکیل معاونت ویژه حقوق عامه در دادسراهای مراکز استان ها خبر داد.

حشمتی خواستار توجه جدی و دلسوزانه مردم و افزایش آگاهی و حساسیت آنان نسبت به حقوق عامه شد و در عین حال توجه بیشتر مجلس به موضوعات محیط زیستی و حفظ منابع ملی و اراضی و جنگل ها شد و گفت: نیازمند قوانین پویا در مسیر حفظ محیط زیست، توجه به حقوق عامه و نظارت های دقیق تر در این زمینه هستیم و معتقدم نمایندگان محترم مجلس در این موارد باید قوی تر وارد عمل شوند و البته رسانه ها نیز بیش از پیش نسبت به فرهنگ سازی در خصوص احترام به محیط زیست و حفظ و صیانت از آن و در مجموع توجه به منابع ملی و طبیعی و حقوق عامه اقدام کنند.

وی از رویکرد جدید دادستانی در ورود به حوزه بهداشت و سلامت مردم  وتشکیل کارگروه هایی در این زمینه هم خبر داد.

حشمتی در ادامه خواستار برخورد جدی تر و حضور میدانی مدیران اجرایی در سطح کشور در احیای حقوق عامه شد و گفت: متاسفانه در مواردی شاهد گزارش های غیر واقعی و پشت میزی از برخی مدیران در خصوص نحوه نظارت و مقابله با تخلفات و تعدیات به منابع ملی،جنگل ها،اراضی و... هستیم.

معاون دادستان کل کشور با اشاره به مشکل ساختمان های فرسوده گفت:به تمام دادستان های سراسر کشور تاکید کرده ایم که نسبت به موضوع ساختمان های فرسوده حساس باشند و بصورت جدی روند بهسازی آنها را پیگیری کنند.

وی در پایان تاثیرگذارترین نظارت ها و حساسیت ها را حساسیت و نظارت مردمی و همکاری آنان در مقوله احیای حقوق عامه دانست و تاکید کرد:سوء استفاده کنندگان از منابع ملی و متجاوزان به حقوق عامه و احیانا مدیرانی که نسبت به این مقوله بی تفاوت  هستند باید از روی مردم خجالت بکشند و بدانند که هرگونه بی توجهی و هرگونه تجاوز به حقوق عامه زندگی خانواده و فرزندان خود آنان را نیز در آینده مختل خواهد کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *