داورزنی: انتظارات ما از والیبال بانوان محقق نشده است
سرپرست فدراسیون والیبال گفت: تلاشهای زیادی برای رشد و توسعه والیبال در حوزه بانوان داشته ایم اما انتظارات تحقق نیافته است.
به گزارش گروه ورزشی و به نقل از روابط عمومی فدراسیون والیبال، محمدرضا داورزنی در نشست مشترک نواب رئیس بانوان هیئتهای استانی با نمایندگان استعدادیابی والیبال اظهار داشت: در چند سال گذشته تلاشهای زیادی برای رشد و توسعه والیبال در حوزه بانوان داشته ایم اما انتظارات تحقق نیافته است.
وی با بیان اینکه سالها از آغاز حضور والیبال زنان ایران در رقابتهای آسیایی میگذرد، گفت: گام اول حضور در آسیا بود و تلاش زیادی صورت گرفت که بتوانیم مقررات فدراسیون جهانی را تغییر دهیم، کاری که بسکتبال به تازگی و بعد از 8 سال انجام داد. از این نظر از بسکتبال جلوتریم اما این حضور انتظارات مردم و مخاطبان را برآورده نکرده است.
سرپرست فدراسیون والیبال با طرح این پرسش که چرا در ردههای سنی مختلف آسیا نتوانیم از رتبه ششم، مقام بهتری کسب کنیم، گفت: حتی زمانی تیم والیبال نوجوانان به رغم اردوی ۱۸ ماهه باز هم نتوانست نتیجه مورد انتظار را کسب کند. الان هم به رغم تلاش مربیان، باز هم نمیتوانیم از رتبه ششم و هفتم آسیا بهتر شویم.
وی با یادآوری اینکه بازیکنان ایران در تمامی ردههای سنی تفاوتی از نظر ویژگیهای فیزیکی با تیمهای آسیایی ندارند، گفت: حتی نسبت به تیمهای شرق آسیا هم از نظر میانگین قدی در شرایط بهتری قرار داریم.
داورزنی با اشاره به حضور فریبا صادقی به عنوان نایب رئیس جدید بانوان فدراسیون والیبال، گفت: یکی از ماموریتهای نایب رئیس جدید بررسی این موضوع و ارائه راهکارهای لازم برای برطرف کردن این مشکل است.
وی با تاکید بر اینکه باید واقعبینانه به حوزه بانوان نگاه کنیم، گفت: باید دقیق بررسی شود که کجای کار مشکل دارد، اگر مشکل در ردههای سنی پایه است، باید روش استعدادیابی و تربیت تغییر کند.
سرپرست فدراسیون والیبال با یادآوری اینکه فدراسیون هیچ تفاوتی برای برنامهریزی مردان و زنان والیبال ندارد، گفت: باید مشکل کار را پیدا کنیم، این مشکل در کجاست؟ تمرینات، برنامهریزی، مربیان و … چون همه این موارد برای مردان است، چطور آقایان موفق هستند اما در بانوان نمیتوانیم به جایگاه واقعی دست یابیم.
داورزنی تاکید کرد: اگر دو سال هم تیم اعزام نکنیم، مشکلی ایجاد نمیشود ولی باید این مشکل حل شود. تقاوت سن بلوغ دختران و پسران پنج است و باید این تفاوت در استعدادیابی هم لحاظ شود. با وضعیت فعلی امکان کسب رتبههای بالای آسیا امکانپذیر نیست و باید مشکل را از پایه برطرف کنیم، نباید سرمایه گذاری روی افرادی باشد که قابلیت آنها دیگر تغییر نمیکند. در کشورهای تایلند، چین، کره جنوبی و ژاپن از ۸ سالگی کار استعدادیابی دختران در والیبال شروع میشود و رمز موفقیت آنها هم همین موضوع است.
وی در پایان بار دیگر تاکید کرد: نگاه فدراسیون برای والیبال بانوان مانند مردان است. سال گذشته حتی برای تیمهای رده سنی دختران اردوی برون مرزی اروپا هم گذاشتیم اما به نظر من تا استعدادها در سنین ۸ و ۹ سالگی شروع نشود، در رشتههای تیمی موفق نمیشویم چون قابلیتهای دختران در این سنین شکل میگیرد. شناسایی استعدادها در این سنین هم برنامه میخواهد، جشنوارهها شکل تفریحی و بازی دارد و بهترین فرصت برای کشف استعدادهاست. سال گذشته در رامسر و حکمیه تهران این اتفاق افتاد اما باید رده سنی باز هم کاهش یابد. قول میدهم اگر ورزشهای تیمی ایران در این سن سرمایه گذاری شود، در ردههای بالای آسیا قرار میگیریم.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *