صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«تشکیل صندوق صنایع دستی» برای بررسی بیشتر به کمیسیون صنایع ارجاع شد

۱۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۰:۲۴
کد خبر: ۳۲۴۵۷۴
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
نمایندگان مردم در مجلس تشکیل صندوق صنایع دستی ایران را برای بررسی بیشتر به کمیسیون صنایع ارجاع دادند.
به گزارش گروه سیاسی ، نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات طرح حمایت از هنرمندان و استادکاران صنایع دستی ماده ۸ را برای بررسی بیشتر به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع دادند.

نمایندگان مجلس با ۱۵۸ رأی موافق، ۱۰ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۶ نماینده حاضر ارجاع تشکیل صندوق توسعه صنایع دستی ایران را به کمیسیون صنایع و معادن تصویب کردند.

در جریان رسیدگی به این ماده غلامرضا کاتب با استناد به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری مبنی بر کاهش حجم دولت اخطار داد که با موافقت نمایندگان روبرو نشد.

همچنین کبیری، لاهوتی، کوچکی نژاد و مصری با استناد به اصل ۷۵ قانون اساسی تاکید داشتند ماده ۸ طرح حمایت از هنرمندان و استادکاران صنایع دستی بار مالی برای دولت د. ارد، اما علی مطهری که ریاست جلسه را بر عهده داشت توضیح داد: بار مالی این ماده شفاف نیست و به نظر می‌رسد دیوان محاسبات نیز به راحتی می‌تواند بر این صندوق نظارت داشته باشد از سوی دیگر تاکید شده اساسنامه آن به تصویب هیأت وزیران برسد.

در نهایت نمایندگان مجلس با حذف ماده ۸ این طرح با ۹۶ رأی موافق، ۶۵ رأی مخالف و ۱۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۰ نماینده حاضر موافقت نکردند.

در جریان رسیدگی به ماده ۸ اصل ماده نیز تصویب نشد و در نهایت تشکیل صندوق توسعه صنایع دستی ایران به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع داده شد.

براساس ماده ۸ این طرح به منظور حمایت، توسعه و ترویج صنایع دستی و تشویق و تکریم هنرمندان، پیشکسوتان و فعالان بخش صنایع دستی، «صندوق توسعه صنایع دستی ایران» زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در قالب موسسه عمومی غیر دولتی ظرف مدت یک سال پس از تصویب این قانون تشکیل و فعالیت می‌نماید. منابع صندوق از محل سی درصد درآمدهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از اجاره اماکن و فروش بلیط و کمک‌های بخش‌های دولتی و غیر دولتی و درآمدهای حاصل از فعالیت‌های صندوق پس از گردش خزانه تامین می‌شود. اساسنامه این صندوق به پیشنهاد مشترک سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

تبصره ۱ - صندوق توسعه صنایع دستی ایران به عنوان موسسه عمومی غیر دولتی محسوب می‌شود و به قانون فهرست موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی الحاق می‌شود.

تبصره ۲ - سی درصد از منابع صندوق کارآفرینی و امید (مهر امام رضا (ع)) با معرفی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به مصادیق مواد (۱) و (۲) این قانون اختصاص می‌یابد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *