صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اتحاد ایران، ترکیه و قطر/ نگرانی صهیونیست‌ها

۱۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۸:۰۸
کد خبر: ۳۲۴۵۶۲
حوزه نفوذ جدیدی با محوریت ایران، ترکیه و قطر ایجاد شده و این جبهه، پتانسیل تاثیرگذاری بر منطقه و اسرائیل را دارد.
به گزارش گروه فضای مجازی ، حوزه نفوذ جدیدی با محوریت ایران، ترکیه و قطر ایجاد شده و این جبهه، پتانسیل تاثیرگذاری بر منطقه و اسرائیل را دارد.
 
 
 
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست (JPost) در یادداشتی زیر عنوان "بازی قدرت ترکیه در قطر، به روابط گرمتر با ایران خواهد انجامید" از ایجاد مثلثی جدید در منطقه غرب آسیا با حضور کشورهای ایران، ترکیه و قطر ابراز نگرانی کرده است.

 خلاصه‌ای از این نوشتار درپی می‌آید:

 «سفیر ایران در ترکیه هفدهم ژوئن گفت که تهران خواستار همکاری با آنکارا برای مقابله با تروریسم است. "محمد ابراهیم طاهریان فرد" گروه‌های مسلح کُرد در سوریه را گروه‌های تروریستی خوانده است. این موضع گیری با مواضع ترکیه علیه کُرد‌ها هماهنگ می‌باشد.

 اظهارات اخیر مقامات ایرانی در کنار تصمیم ترکیه برای اعزام نیروهای نظامی به قطر درخلال منازعه با عربستان، نشانگر این است که حوزه نفوذ جدیدی با محوریت قطر، ترکیه و ایران ایجاد شده و این جبهه جدید، پتانسیل تاثیرگذاری بر منطقه و اسرائیل را دارد.

 هر دو کشور قطر و ترکیه طی دهه گذشته روابط نزدیکی با حماس داشته اند. ایجاد روابط گرمتر بین دوحه، آنکارا و تهران می‌تواند تهدیدی برای اسرائیل باشد و اورشلیم را به ریاض و قاهره نزدیکتر سازد.

 این اتحاد سه جانبه همچنان نشانه آن است که روایتی که می‌گفت: خاورمیانه بین اتحاد سنی‌ها به رهبری ریاض و شیعیان به رهبری تهران تقسیم شده، به پایان خط خود رسیده است.

 مواضع منطقه‌ای ایران و ترکیه طی سال‌های گذشته با هم اختلاف داشته، اما اوضاع درحال تغییر یافتن است و تهران و آنکارا بار دیگر به یکدیگر نزدیک می‌شوند.

 از زمانیکه آنکارا در دعوای ریاض و دوحه، طرف قطر را گرفت و به این کشور نیروی نظامی و مواد غذایی ارسال کرد اوضاع تغییر کرد.

 بحران قطر موجب نزدیکتر شدن ترکیه و ایران به یکدیگر شد. در همین حال ترکیه به دنبال راهی برای حل بحران از طریق مذاکره با ترامپ است و از عربستان خواسته سیاست خود را تعدیل کند.

 در سال‌های اخیر شاهد اختلافات فرقه‌ای در خاورمیانه بوده ایم. ایران، سوریه، حزب الله و حوثی‌های یمن در یک سو و کشورهای سنی در سوی دیگر. درگیری‌های عراق و سوریه نیز از نمادهای این شکاف بوده است. هرچند روابط اخیر بین قطر، ایران و ترکیه، حوزه نفوذ سومی را ایجاد کرده که در تقابل با اختلافات فرقه‌ای است.
 


 امروز شناخت روابط ترکیه، قطر و ایران برای اسرائیل مهم است تا بتواند سیاست‌های خود در راستای نزدیک شدن به عربستان و همچنین تنش‌های سوریه در امتداد مرزهای لبنان را ارزیابی کند.»

 گفتنی است نگرانی صهیونیست‌ها از ایجاد مثلث جدید با محوریت ایران درشرایطی است که تحرکات پیشین تهران در منطقه و افزایش روزافزون نفوذ و قدرت آن، موجب هراس اسرائیل و عربستان شده بود.

 
"یوسی ملمان" تحلیلگر ارشد صهیونیست، یادداشتی را در میدل ایست آی (middleeasteye) منتشر ساخته و از تماس‌های مخفیانه عربستان و اسرائیل علیه ایران سخن گفته است.

 وی تاکید کرده که عربستان و اسرائیل طی سال‌های اخیر به یکدیگر نزدیک‌تر شده و سطح تماس هایشان را افزایش داده اند. البته این تماس‌ها غالبا به صورت مخفیانه بوده و رسانه‌ای نشده است.

 ملمان از دیدارهای متعدد مقامات امنیتی و دولتی عربستان با صهیونیست‌ها خبر داده که با هدف مقابله به قدرت و نفوذ ایران در منطقه انجام شده است.
 
 

انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

 
 
منبع: جام نیوز 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *