رفتاری نوظهور در اردک ها که همه را شگفت زده کرد! +تصاویر
دانشمندان رفتاری نوظهوری را در اردکهای سرسبز وحشی مشاهده کردهاند که هیچ سابقهای از آن وجود ندارد و حتی این اردکها برای آن تکامل نیافتهاند.
به گزارش گروه فضای مجازی؛ دانشمندان رفتاری نوظهوری را در اردکهای سرسبز وحشی مشاهده کردهاند که هیچ سابقهای از آن وجود ندارد و حتی این اردکها برای آن تکامل نیافتهاند؛ آنها مشاهده کردند که این اردکها به پرندگان مهاجر حمله میکنند و آنها را میخورند.
این رفتار "نادر" یا حتی "غیرعادی" را دکتر "سیلویو پتروان"(silviu petrovan) روزی مشاهده کرد که به همراه دوستانش برای تماشای پرندگان به پارک ملی جنوبغربی رومانی رفته بود.
اردک وحشی یکی ازپرشمارترین انواع اردک است که در بسیاری از پارکها و برکهها و تالابها دیده میشود. این اردک معمولا از دانهها، بلوط، میوههای بوتهای (توتفرنگی، تمشک)، گیاهان دیگر و حشرات تغذیه میکند. گاهی دیده شده این اردکها ماهیهای ریز بخورند اما مهرهداران تقریبا در برنامه غذایی آنها جایی نداشته است.
آنچه دکتر پتروان دید و از آن فیلمبرداری کرد یک جوجه دمجنبانک خاکستری بود که در آب فرود آمد اما یک اردک ماده بالغ او را تعقیب کرد، با نوک خود گرفت و چندین بار زیر آب کرد و بعد آن را تقریبا درسته بلعید.
دکتر پتروان می گوید: "اردک وحشی بشدت برای خوردن دم جنبانک تقلا کرد، احتمالا چون نمیتوانست آن را تکه تکه کند برای اینکه نوکش تخت است و برای تکه پاره کردن شکار طراحی نشده است."
بعد از آن یک جوجه باسترک سیاه در آب فرود آمد و گروهی اردک وحشی جوان او را تعقیب کردند.
دکتر پتروان میگوید: "پرنده بیچاره روی آب فرود آمد و جیغ میکشید و تقلا میکرد تا خود را از خطر دور کند اما تقریبا بلافاصله اردکهای وحشی به او حمله کردند. پرنده کوچک ناپدید شد.احتمالا یا غرق شد یا بلعیده."
جستجو در منابع جانورشناسی سابقهای از مشاهده چنین رفتاری را در اردکهای وحشی نشان نداد، که نشان میدهد این رفتاری "بسیار نادر" است یا رفتاری است که به تازگی یاد گرفته شده است. به گفته دکتر پتروان "هضم استخوان و پر چیزی نیست که اردکهای وحشی برای آن تکامل یافته باشند."
طبیعت اردکهای وحشی مهاجم نیست و معمولا به نوآوری در تغذیه علاقه ندارند اما در کالیفرنیا دیده شده که اردکهای وحشی برای خوردن خرچنگ ماسه به دریا میروند؛ شاید برای اینکه به منبع پروتئین پر انرژی دست پیدا کنند. ممکن است این اتفاق در پارک ملی رومانی هم افتاده باشد.
دکتر پتروان می گوید: "در واقع این اردکهای جوان بسرعت در حال رشد، برای دسترسی به پروتئین حیوانی زیر فشار هستند و از هر فرصتی استفاده میکنند تا این کمبود را برطرف کنند."
"اما این واقعیت که این اردکها یاد گرفتهاند به پرندههای دیگر آسیب بزنند کاملا غیرعادی است."
منبع: ایسنا
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *