صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

معمای سوریه؛ آیا داعش بدون کمک اسد ریشه‌کن می‌شود؟

۱۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۹:۴۰
کد خبر: ۳۲۴۲۸۵
در حالی که ائتلاف آمریکایی حلقه محاصره داعش را در زمین تنگ‌تر می‌کند، نیروهای دولتی سوریه هم با حمایت ایران در حال گرفتن مناطق تحت اشغال این گروه تروریستی هستند.
به گزارش گروه فضای مجازی ، در حالی که ائتلاف آمریکایی حلقه محاصره داعش را در زمین تنگ‌تر می‌کند، نیروهای دولتی سوریه هم با حمایت ایران در حال گرفتن مناطق تحت اشغال این گروه تروریستی هستند.

 به نقل از آسوشیتدپرس، واشنگتن تمایلی ندارد که با دولت اسد همکاری کند، اما برایش دشوار خواهد بود که تنها با حمایت از نیروهای کرد و عرب با داعش مبارزه کرده و آن را ریشه کند. یک سخنگوی ائتلاف هم به این موضوع اشاره کرده است که دستاوردهای اسد باعث کمتر شدن مسئولیت‌های آن‌ها می‌شود.

هرچند، اجازه دادن به اسد برای گرفتن سرزمین‌های داعش این خطر را به دنبال دارد که ادامه حکومت او از سوی آمریکا مشروع دیده شود و احتمالا در نبرد با معارضان هم به او دست بالا را خواهد داد. این تهدید هم وجود دارد که متحدان اسد، یعنی ایران و حزب الله لبنان، تقویت شوند.

یک مقام ارشد آمریکایی که نمی‌خواست نامش فاش شود می‌گوید در میان دولت آمریکا در خصوص چگونگی برخورد با پیشروی‌های اسد شکاف وجود دارد.

سرهنگ رایان دیلون، سخنگوی نیروهای ائتلاف آمریکایی هم از این که نیروهای دولت سوری سرزمین‌های زیر کنترل داعش را پس می‌گیرند و خلا قدرت ناشی از رفتن این گروه را پر می‌کنند، استقبال کرده است.

این اظهارنظر شگفت انگیز است، به ویژه که دونالد ترامپ به تازگی به دولت اسد اخطار داده بود در صورت انجام حمله شیمیایی بهای سنگینی خواهد پرداخت.

این پیام‌های در هم واقعیتی ناراحت کننده را آشکار می‌کنند که اغلب تصمیم گیرندگان آمریکایی ترجیح می‌دهند بیان نکنند: اسد منفور است، اما همچنان ابزاری مناسب برای تامین امنیت و اداره مناطق در شهرهای عمدتا عرب در یک سرزمین پیچیده است.

وضعیت در سوریه با عراق که نیروهای ائتلاف آمریکایی همکاری نزدیکی با دولت عراق دارند فرق می‌کند.

دولت سوریه بار‌ها از هرکسی که برای مبارزه با داعش حاضر باشد همکاری کند، استقبال کرده است.

دولت آمریکا مدت‌ها است که از همکاری با دولت سوریه پرهیز می‌کند و به جای آن در کنار نیروهای کرد و عرب که به عنوان «نیروهای دموکراتیک سوریه» شناخته می‌شوند قرار گرفته است که این موضوع موجب خشم ترکیه شده است.

به علاوه، همین حالا هم خطر پراکندگی بیش از حد نزدیک به ۵۰ هزار مبارز نیروهای دموکراتیک سوریه وجود دارد و آن‌ها به هیچ وجه آماده چالش‌های بیشتر برای نبرد در دیر الزور نیستند.

در مقابل، اسد و متحدان ایرانیش مواضعشان را در مناطق کلیدی در حاشیه میدان جنگ آمریکا و داعش مستحکم کرده اند و در برخی جبهه‌ها از جمله حاشیه رقه و دیر الزور، مناطقی را در اختیار گرفته اند. با حمایت روسیه و ایران، اسد دستاوردهایی پایدار را کسب کرده است و اکنون تقریبا تمام شهرهای بزرگ سوریه به جز آن‌ها که در اختیار داعش هستند را کنترل می‌کند.

ایالات متحده می‌گوید حضور ارتش سوریه برای آزادسازی رقه را تحمل نمی‌کند و پس از خروج داعش، کنترل آن باید به در اختیار یک شورای محلی قرار بگیرد.

با این وجود، یک مقام ارشد آمریکایی می‌گوید اختلاف نظر عمیقی میان دولتمردان این کشور درباره شدت برخورد با نیروهای سوری وجود دارد. در حالی که برخی در کاخ سفید برای رویکردی تهاجمی‌تر فشار وارد می‌کنند، وزارت خارجه و وزارت دفاع نسبت به خطرات این اقدام هشدار می‌دهند.

دیدگاه‌های ریسگ گریزتر درباره لغزیدن ایالات متحده به نبرد مستقیم با اسد نگران هستند. دیلون، سخنگوی ائتلاف، به خبرنگاران گفت: هدف ایالات متحده شکست داعش است در هرجایی که باشد. اگر دیگران، از جمله دولت سوریه و متحدان ایرانی و روسیش، می‌خواهند علیه بنیادگرا‌ها بجنگند، «ما مطلقا مشکلی با آن نخواهیم داشت».
 
 
 
منبع: پارسینه


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *