صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم همراهی دستگاه‌های ذیربط برای تحقق رشد اقتصادی/ اهمیت شناسایی زود هنگام ریسک در بازار پولی و مالی

۱۰ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۵:۴۹
کد خبر: ۳۲۴۱۰۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی با اشاره به اهمیت تشخیص زود هنگام ریسک‌ها و نقاط آسیب پذیر در بازار پولی و مالی گفت: اكنون برای دستیابی به ثبات در سطوح بالاتر و نیل به رشد اقتصادی بالاتر، نیازمند همراهی و همگامی تمامی نهادها و دستگاه های ذیربط اقتصادی هستیم.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، علی دیواندری صبح امروز در مراسم افتتاحیه بیست و هفتمین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی، با اشاره به قدمت همایش‌های پولی و ارزی بیان کرد: همایش سیاست های پولی و ارزی با قدمت ٢٧ ساله مهمترین و عالی ترین نشست تخصصی و سیاستی است كه سالیانه با حضور دست اندركاران و مسئولین  نظام بانكی كشور برگزار می شود و نتایج آن در قالب یاداشت ها و توصیه های سیاستی و نظارتی تقدیم سیاستگذار پولی كشور می شود تا  از آرا علمی و تخصصی صاحب نظران و اندیشمندان اقتصادی كشور استفاده کند.

وی در ادامه افزود: بانك مركزی به عنوان سیاست گذار پولی با بكارگیری سیاست های مناسب و كاربردی برای تقلیل مشكلات پیشین، توانسته است در بازار بین بانكی فعال ظاهرشود، ذخیره قانونی بانك ها را كاهش دهد، انتظار انبوه سپرده گذاران خُرد موسسات غیر مجاز را تامین کند، به تامین نقدینگی بانك ها كمك كند و در عین حال، تورم لجام گسیخته دوره پیش را مهار و به نوسانات غیر منطقی بازار ارز خاتمه دهد و در نهایت به سهم خود، اقتصاد ملی را به ساحل ثبات و آرامش نزدیك كند.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی با اشاره به لزوم همراهی نهادهای اقتصادی برای دستیابی به رشد اقتصادی بالاتر تصریح کرد:  اكنون برای دستیابی به ثبات در سطوح بالاتر و نیل به رشد اقتصادی  بالاتر، نیازمند همراهی و همگامی تمامی نهادها و دستگاه های ذیربط اقتصادی هستیم.

دبیر بیست و هفتمین همایش سیاست های پولی و ارزی یادآور شد: بر این اساس مضمون اصلی همایش بیست و هفتم، «ثبات مالی؛ بستر رشد اقتصادی پایدار»  انتخاب شد.

دیواندری در ادامه اظهار کرد: همانطور كه جامعه به ثبات و امنیت دفاعی نیازمند است، به ثبات و امنیت پولی و مالی هم نیازمند است؛ ثبات مالی در كاهش ریسك سیستمی  و در سطح بالاتر در تامین ثبات و امنیت اقتصادی كشور نقش انكارناپذیری دارد.
                                                                
وی تصریح کرد: در اقتصاد مدرن امروزین، روابط بخش‌های مختلف اقتصادی با بخش مالی پیچیده و درهم‌تنیده و غیرقابل تفكیك است، به گونه‌ای که بروز مشكل در بخشی از نظام مالی بر کل نظام اقتصادی اثر گذار خواهد بود.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در خصوص لزوم شناسایی سریع ریسک‌ها در بازار پول و سرمایه گفت: تشخیص زود هنگام ریسک‌ها و نقاط آسیب‌پذیر در این بخش، اعم از بازار پول و سرمایه و بازار بدهی و اتخاذ بموقع سیاست‌های بازدارنده و درمان آسیب ها، تضمین كننده ثبات اقتصادی است لذا ایجاد بستری قانونی و ساختاری، برای نیل به هماهنگی و هم افزایی  بازارها یك ضرورت جدی محسوب می شود.

دبیر بیست و هفتمین همایش سیاست های پولی و ارزی بیان کرد: دستیابی به بازارهای مالی سالم، کارا و قابل اعتماد در گرو نگاه یكپارچه به بخش مالی است. لذا تلاش برای اصلاح هریك از اجزا بدون داشتن نگرش سیستمی و در نظر گرفتن همه اجزای این بخش، قرین توفیق نخواهد بود.

وی در خصوص تاثیر مشکلات بخش‌های مختلف اقتصادی تصریح کرد: اگر مشكلاتی در تنظیم روابط بخش های مختلف اقتصادی داریم یا اگر اقتصاد ایران طی سالیان متمادی از برخی ایرادهای ساختاری رنج می برد، ریشه در فقدان زیربنای مستحكم قانونی و ساختاری دارد؛ ساختاری كه اولا اجزا و عناصر بخش مالی با نگرش سیستمی به خوبی تعریف و تبیین شده باشد و ثانیا نقش متقابل بخش مالی و بخش واقعی برای رسیدن به رشد و شكوفایی پایدار، طراحی و تنظیم شده باشد.

دیواندری در ادامه افزود: طی دو دهه گذشته آنچه به عنوان رفورم های مالی  در كشورهای مختلف دنیا به مورد اجرا گذاشته شده ناظر به نگرش جامع و منسجم به بخش مالی و تجهیز آن برای پیشتیبانی همه جانبه از بخش واقعی اقتصاد است. در شرایط فعلی، چنین مطالعه ای برای كشور ما نیز مورد نیاز است.

دبیر بیست و هفتمین همایش سیاست های پولی و ارزی اظهار کرد: همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی همواره به عنوان امكانی برای طرح چالش‌های پیش‌روی نظام بانکی و ارائه راهکارهای عملی برای برون رفت از آنها عمل كرده است.

وی در توضیح جزئیات هفتمین همایش پولی و مالی گفت: در بیست و هفتمین همایش در مجموع ۷ سخنرانی کلیدی، پنج میزگرد سیاستی و چهار نشست تخصصی حول محورهای اصلی همایش برگزار خواهد شد. از مجموع ۱۰۳ مقاله علمی ارسال شده به دبیرخانه همایش، ۱۶ مقاله برتر انتخاب شده است که بر اساس زمان‌بندی در دو روز همایش ارائه خواهد شد.

دیواندری ادامه داد: همچنین طبق روال سالیان گذشته از میان ١٤ نامزد معرفی شده، بر اساس آئین نامه انتخاب و معرفی چهره های ماندگار نظام بانكی و به انتخاب هیات داوران، دو نفر از شخصیت های خدوم نظام بانكی انتخاب شده اند كه معرفی و مورد  تجلیل قرار خواهند گرفت.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی خطاب به اسحاق جهانگیری گفت: ضمن تشكر مجدد از حضور صمیمانه جنابعالی اجازه می خواهم به نماینگی از همكاران نظام بانكی، بابت تمام حمایت ها، به ویژه حمایت جنابعالی و دستور مساعد رئیس جمهور محترم برای افزایش سرمایه تعدادی از بانك های موثر كشور كه در قالب طرح اصلاح نظام بانكی و قانون اصلاح بودجه ٩٥ محقق شد، تقدیر و تشكر کنم؛ همكاران نظام بانكی انتظار دارند حمایت های جنابعالی و دولت تدبیر و امید در این دوران سخت همچنان ادامه یابد.

دبیر بیست و هفتمین همایش سیاست های پولی و ارزی در انتها خاطر نشان کرد: این همایش دو روزه كه در آستانه شكل گیری دولت دوازدهم در حال برگزاری است، با بهره گیری از محضر صاحب نظران و فرهیختگان داخلی و خارجی، بتواند ضمن تبیین ضرورت  تحول در بخش مالی، دستمایه مناسبی برای رویارویی با چالش های پیش رو ارائه کند.


برچسب ها: اقتصاد کشور

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *