ذوب شدن یخچالهای گرینلند به سرعت نور!
با توجه به افزایش دمای کره زمین، یخچالهای واقع در منطقه گرینلند سریعتر از چیزی که دانشمندان تصور میکردند در حال ذوب شدن هستند.
پروژه مطالعاتی ناسا موسوم به "ذوب اقیانوسی گرینلند"(OMG) وسعت ذوب شدن یخچالها را از زیر، توسط آبهای اقیانوس گرم و اینکه سرعتش مافوق تصور همگان است بررسی میکند.
بر اساس ویدیوی منتشر شده، روزانه چندین فوت از یخچالهای طبیعی در تابستان آب میشوند.
جریانهای اقیانوس گرم در سطوح یخچالها جابجا و از زیر موجب فرسایش و ساییده شدن آنها میشوند.
هر ساله طی چند هفته هواپیمای ناسا برای نقشهبرداری از ارتفاعات یخچالهای طبیعی بر فراز منطقه گرینلند به پرواز در میآید.
نقشههای باکیفیت و وضوح بالا از این یخچالها سرعت از دست دادن یخ و ذوب شدن لبهها را به خوبی نشان میدهد.
هواپیمای ناسا طی پرواز هر ساله خود بر فراز این منطقه، 250 کاوشگر اقیانوسی را به اقیانوس میاندازد. این کار به منظور اندازهگیری تغییرات دما و غلظت نمک موجود در آب بین سطح اقیانوس و دریاچهها، تا سال 2020 ادامه خواهد یافت.
آبهای سطح دریاچهها نسبت به آبهای سطح اقیانوس معمولا سردتر هستند و نمک کمتری دارند.
کاوشگرها به دانشمندان در مسیر شناخت و بررسی تغییرات یخچالها توسط اقیانوس کمک میکنند.
ناسا یک پروژه دیگر به نام "عملیات آیسبریج" در دست دارد که به اندازهگیری میزان ذوب یخهای قطبی از بالا میپردازد.
ادغام نتایج این دو پروژه باهم موجب اندازهگیری دقیقی از تغییرات یخچالهای طبیعی منطقه گرینلند میشود.
جالب است بدانید که اگر همه یخهای منطقه گرینلند آب شود، سطح آب اقیانوسها 6 متر بالا میآید.
منبع: ایسنا
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *