صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

یافته عجیب محققان؛ بیماری قلبی شانس باروری را افزایش می‌دهد/ کاغذ دیواری‌ها پرورش دهنده سموم هستند/ نمک دریا را جایگزین نمک یددار نکنید

۰۵ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۷:۲۷
کد خبر: ۳۲۳۱۰۷
یافته عجیب محققان؛ بیماری قلبی شانس باروری را افزایش می‌دهد، کاغذ دیواری‌ها پرورش دهنده سموم هستند، نمک دریا را جایگزین نمک یددار نکنید و ... را در بسته سلامت امروز بخوانید.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، یافته عجیب محققان؛ بیماری قلبی شانس باروری را افزایش می‌دهد، کاغذ دیواری‌ها پرورش دهنده سموم هستند، نمک دریا را جایگزین نمک یددار نکنید و ... را در بسته سلامت امروز بخوانید.

بیماری قلبی شانس باروری را افزایش می‌دهد
 
مهر: طبق نتایج یک مطالعه جدید، برخی ژن‌های مرتبط با بیماری قلبی ممکن است با افزایش احتمال فرزندآوری مرتبط باشند. در حالی که سبک زندگی بسیار در احتمال ابتلا به بیماری قلبی مهم است، اما محققان دریافته اند ژن‌های زیادی هم بر بروز این خطر نقش دارند. شان باریس، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ملبورن استرالیا، در این باره می‌گوید: «ژن‌ها نقش بسیار مهمی در بروز بیماری عروق کرونر در طول زندگی هر فرد ایفا می‌کنند». ژن‌ها در حدود ۵۰ درصد در بروز این خطر نقش دارند و بقیه ناشی از فاکتورهای دیگری نظیر سیگار کشیدن و رژیم غذایی نامناسب است. حال محققان در مطالعه‌ای جدید دریافته اند برخی از ژن‌های مرتبط با بیماری قلبی ممکن است در «موفقیت باروری» انسان‌ها نیز نقش داشته باشند. از آنجاییکه روند تکامل در طول میلیون‌ها سال ادامه داشته این ژن‌های مشترک بین بیماری قلبی و باروری هم همچنان باقی مانده اند. این مطالعه به درک بهتر این موضوع کمک می‌کند که چرا در انسان‌های مدرن بیماری قلبی شیوع دارد». در این مطالعه، محققان پایگاه داده بزرگ مرتبط با اطلاعات ژنتیکی را بررسی کردند. آن‌ها بر ۷۶ ژن مرتبط با بیماری قلبی تمرکز کردند. محققان دریافتند ۴۰ ژن حداقل با یک ویژگی تناسب باروری مرتبط هستند.
 
 
 
کاغذ دیواری‌ها پرورش دهنده سموم هستند
 
طبق نتایج یک مطالعه جدید، ممکن است کاغذ دیواری در بروز «سندروم ساختمان بیمار» نقش داشته باشد. به گفته محققان دانشکده ملی تولوز فرانسه، سموم ناشی از قارچ‌های رشدیافته بر روی کاغذ دیواری به اسانی در هوا منتقل شده و خطرات سلامت در فضای بسته را به همراه دارد. دکتر ژان دنیس بیلی، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «ما در تست‌های آزمایشگاهی اثبات کردیم میکوکتوکسین‌ها می‌توانند از مواد کهنه به هوا منتقل شوند، شرایطی که در ساختمان‌ها وجود دارد». سندروم بیماری ساختمان به مجموعه هایی از نشانه‌های مختلف گفته می‌شود که ساکنان یک ساختمان را گرفتار خود می‌کند و در آن ساکنان یک ساختمان نشانه‌های بیماری را تجربه می‌کنند که به نظر می‌رسد با زمان سپری شدن آن‌ها در آن ساختمان ارتباط مستقیم دارد. علل چنین سندرومی معمولا به نقض در گرمایش، تهویه و سیستم‌های تهویه مطبوع بر می‌گردد. عواملی دیگر نیز در این رابطه وجود دارند که به آلاینده‌های تولیدشده از مصالح ساختمانی مختلف بر می‌گردد. با توجه به تحقیقات صورت گرفته در این زمینه مشخص شده است که سندروم بیماری ساختمان به دلیل تهویه ناکافی، آلاینده‌های شیمیایی از منابع داخلی یا فضای خارجی ساختمان و آلاینده بسیاری از ترکیبات آلی فرّار که جزء آلاینده‌های شیمیایی به حساب می‌آیند، می‌توانند تاثیرات حادی روی ساکنان ساختمان بر جای بگذارند که تا مدت‌ها و در برخی موارد تا آخر عمر همراه آن‌ها باقی بماند. باکتری، گرد و خاک، ویروس‌ها و انواع آلاینده‌های بیولوژیکی از جمله عوامل ایجاد سندرم بیماری ساختمان محسوب می‌شوند. در نتیجه، سازمان استاندارد تمام کشور‌ها باید استانداردهای مرتبط با دستگاه‌های تهویه ساختمانی و ... را مورد بازنگری قرار بدهند. برای این مطالعه، محققان جریان هوا را بر روی یک قطعه کاغذ دیواری آلوده به سه گونه قارچ که اغلب در داخل ساختمان‌ها یافت می‌شود، شبیه سازی کردند. به گفته بیلی، «بیشتر مواد سمی هوای فشرده احتمالا در هاگ‌های قارچی قرار دارند، اما ما نشان دادیم که بخشی از بار سمی بر روی ذرات بسیار کوچک نظیر گرد و غبار و قطعه‌های کوچک از کاغذ دیواری است که می‌تواند به راحتی در معرض استنشاق قرار گیرد.»
 
 
 
جگر را با خیال راحت بخورید
 
ایسنا: رئیس اتحادیه فروشندگان دل، جگر و قلوه گفت که از سوی وزارت بهداشت نیز این گونه اعلام شده که مصرف دل، جگر و قلوه مشکل خاصی نداشته و آنچه در برخی شبکه‌های مجازی در این باره عنوان شده، صحت ندارد. ما نیز این موضوع را به واحدهای خود ابلاغ کرده‌ایم. مردم می‌توانند با خیال راحت به مصرف این مواد بپردازند چرا که آنچه در واحدهای صنفی تهیه می‌شود، تماما از سوی کشتارگاه‌ها تامین شده و در کشتارگاه‌ها نیز نمایندگان دامپزشکی نظارت کامل بر سلامت مواد دارند. گفتنی است: طی هفته‌های گذشته در شبکه‌های اجتماعی مطالبی منتشر شده بود که بر اساس آن‌ها اینگونه ادعا می‌شد که جمعی از پزشکان متخصص عفونی اعلام کرده‌اند که اگر گوشت چندین ساعت در یخچال باشد و فریز شود بخاطر تغییر «PH» میکروب به راحتی از بین خواهد رفت، اما جگر اگر صد روز در یخچال باشد و فریز هم شود میکروب آن از بین نرفته و می‌تواند ناقل بیماری تب کریمه کنگو باشد بر همین اساس تا اطلاع ثانوی جگر نخورید.
 
 
 
گلودردهای خطرناک را بشناسیم
 
یکی از بیماری‌های شایعی که در سنین مختلف یعنی از حدود شش ماهگی تا پایان عمر، افراد به آن مبتلا می‌شوند، بیماری گلودرد است که علل مختلفی هم دارد. یکی از شایع‌ترین علل گلودرد ویروس‌ها هستند. البته علل دیگری، چون میکروب‌ها، قارچ‌ها، بیماری‌های بدخیم، زخم‌های دهانی، آلرژی، ریفلاکس و... نیز در ایجاد گلودرد موثرند البته باید توجه کرد که شیوع گلودرد ویروسی و میکروبی بیشتر در فصول سرد مانند پاییز، زمستان و بهار رخ می‌دهد. گاهی ممکن است گلودرد لوزه‌ها را درگیر کند و گاهی ممکن است تمام گلو دچار التهاب شود. اگر گلودرد از نوع ویروسی باشد، بیمار دچار تب، گلودرد، سرفه، آب‌ریزش بینی، گرفتگی صدا شده و گاهی با گوش درد و سرفه‌های مکرر همراه می‌شود؛ بنابراین مجموعه این موارد، علائم گلودرد ویروسی و سرماخوردگی است. درعین حال باکتری‌ها هم بعضا منجر به ایجاد گلودرد می‌شوند. باید توجه کرد که خطرناک‌ترین باکتری که منجر به ایجاد گلودرد می‌شود و بسیار خطرناک است و از سن پنج تا ۱۵ سالگی ایجاد می‌شود، ویروسی است به نام «استرپتوکوک» و علائم آن شامل تب، سردرد، لرز و استفراغ است؛ به طوریکه کودک به طور ناگهانی دچار این علائم می‌شود و سپس گلوی بیمار قرمز و متورم شده و روی سطح لوزه‌ها دانه‌های سفیدرنگی به نام «اگزودا» دیده می‌شود. این گلودرد می‌تواند منجر به مشکل مفاصل یا مشکلات قلبی شود. بر این اساس خانواده‌ها باید توجه کنند که به محض تشخیص این بیماری به پزشک مراجعه کنند؛ چرا که پزشک به محض معاینه بیمار بیماری را تشخیص داده و داروهای پنی‌سیلین و ... را تجویز می‌کند و به محض مصرف دارو، میکروب از بین می‌رود.
 
 
 
سالانه ۱۰۰ هزار ایرانی به سرطان مبتلا می‌شوند
 
جام جم آنلاین: قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت که در سال ۲۰۱۵ میلادی، بیش از ۹۲ هزار نفر دچار سرطان شدند که با احتساب سرطان‌های پوستی، این میزان به بیش از ۱۰۰ هزار نفر می‌رسد. میزان ابتلا به سرطان در سال ۲۰۱۲ میلادی در مردان و زنان ایرانی به ترتیب ۱۳۴ و ۱۲۸ در هر صد هزار نفر بوده است در حالی که متوسط جهانی آن به ترتیب ۲۰۵ و ۱۶۵ است یعنی بروز سرطان در ایران بسیار کمتر از متوسط جهانی است. سخنگوی وزارت بهداشت به نقشه سازمان جهانی بهداشت که کشور‌ها را از نظر شاخصی تحت عنوان بروز استاندارد شده سنی سرطان (ASR) به ۵ دسته تقسیم کرده است، اشاره کرد و گفت: ایران در این طبقه‌بندی به ترتیب نزولی، در دسته ۴ قرار می‌گیرد (یعنی پایین‌تر از متوسط جهانی است) و میزان بروز سرطان در ایران در میان ۱۸۳ کشوری که اطلاعات آن‌ها ثبت شده است، در رده ۱۲۳ قرار دارد. این بدان معنا نیست که سرطان در کشور ما مثل تمام کشورهای دنیا در حال افزایش نیست، بلکه این بیماری جزء سه عامل اصلی مرگ و میر‌ها به شمار می‌رود و ما تمام اقدامات بهداشتی و درمانی خود را به کار می‌گیریم که آمار ابتلا را کاهش دهیم.
 
 
 
نمک دریا را جایگزین نمک یددار نکنید
 
رئیس مرکزتحقیقات ریزمغذی‌های پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه نمک دریا دارای ید کافی نبوده و مصرف طولانی مدت آن مضراتی هم به دنبال دارد به مردم توصیه کرد به هیچ وجه نمک دریا را جایگزین نمک‌های یددار نکنند. وجود ید برای سنتز هورمون‌های تیروئید اهمیت اساسی دارد؛ در حقیقت غده تیروئید مصرف کننده اصلی ید در بدن است و کمبود آن به اختلالاتی در کار تیروئید منجر می‌شود. باتوجه به اینکه نمک دریا ید کافی را ندارد، مصرف طولانی مدت آن در دوران بارداری سبب اختلال عملکرد جنین شده و این اختلال در دوران نوزادی و کودکی خود را به صورت اختلال عصبی، عقب ماندگی ذهنی و روانی و کاهش ضریب هوشی، نشان می‌دهد. نمک‌های دریا علاوه بر این مشکلات، دارای ناخالصی‌های زیادی از جمله فلزات سنگین است که مصرف طولانی مدت آن سبب بروز سرطان می‌شود.
 
 
 
دئودورانت‌های طبیعی را بشناسید
 
اکتیوبیت: تولید عرق در بدن فرایندی طبیعی محسوب می‌شود، گرچه ممکن است بوی بد بدن را به همراه داشته باشد، اما یک نیاز طبیعی بدن است. بوی بدی که از عرقتان منتشر شده ناشی از تجزیه باکتری‌های روی پوست شماست. موارد زیادی مانند ضدعرق‌ها و اسپری‌ها برای از بین بردن این بوی نامطبوع وجود دارد، اما اغلب حاوی آلومینیوم و سایر مواد شیمیایی است که می‌تواند به تدریج در استفاده مکرر، غدد زیر بغل را تحریک کند. خوشبختانه روش‌های طبیعی دیگری نیز برای از بین بردن این بوی نامطبوع وجود دارد. جوش شیرین، دارای طیف گستره‌ای از کاربردهاست. با توجه به توانایی آن در جذب روطوبت و از بین بردن باکتری‌ها، یک را آسان و موثر برای مبارزه با این مشکل است. ترکیب جوش شیرین با آبلیمو به شدت بوی نامطبوع بدنتان را پاک می‌کند فقط کافیست آن را بر روی ناحیه پُر عرق بمالید و بعد از چندین دقیقه بشورید. این کار را روزانه ۱ مرتبه انجام دهید. سرکه یا آبلیمو، اسیدیته موجود در سرکه سطح PH پوست را کاهش داده و باکتری‌های موجود روی بدن را از بین می‌برد و از آن جایی که این دسته از باکتری‌ها باعث بوی بد عرق شده با استفاده از سرکه یا آبلیمو، باکتری‌ها از بین رفته و عرقتان بی‌بو می‌شود. روغن درخت چای، یک ضدعفونی کننده طبیعی برای کاهش تولید عرق بدن است، همچنین منافذ باز پوست را کاهش و کمتر دچار عرق ریزی می‌شوید. فقط کافیست روغن درخت چای را به پنبه آغشته کرده و به سطح نامطبوع پوستتان بمالید. این کار را در روز چندین مرتبه تکرار کنید. رزماری یکی از پُر طرفدارترین ضدعرق‌های طبیعی شناخته شده است. یک مطالعه در سال ۲۰۰۷ نشان داد رزماری باعث اختلال در رشد برخی از میکروب‌های بدن که عامل بوی بد هستند، می‌شود. این گیاه همچنین یک راه موثر برای افزایش «روی» در بدن است چرا که کمبود آن باعث ایجاد بوی نامطبوع می‌شود. رزماری را با آب ترکیب کرده و آن را به نقاط عرق کننده (مانند زیر بغل) بمالید. علاوه بر آن می‌توانید اسانس رزماری را در وان آب ولگرم ریخته و برای مدتی در آن دراز بکشید. این کار را یکبار در روز انجام دهید تا نتیجه شگفت انگیز آن را به وضوح مشاهده کنید. این گیاه خوشبو دارای دئودورانت‌های طبیعی مانند «مونول و کلروفیل» است که باعث از بین رفتن بوی بد بدن می‌شود. مریم گلی، با توجه به بوی دلپزیر این گیاه و توانایی آن در کاهش غدد عرق در عطر دئودورانت‌ها استفاده می‌شود. این گیاه ضد باکتریایی را با روغن گشنیز، روغن اسطوخودوس ترکیب کنید و به مناطق پُرعرق مانند زیر بغل بمالید.
 
 
 


: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *