صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چند درصد مشکل اشتغال نبود تخصص است/ ۵ درصد عسل تولیدی کشور نشان ارگانیک دارد/ بانک مرکزی پاسخگوی شرایط کنونی اقتصاد کشور نیست

۰۴ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۱:۱۸
کد خبر: ۳۲۲۹۵۰
چند درصد مشکل اشتغال نبود تخصص است، ۵ درصد عسل تولیدی کشور نشان ارگانیک دارد و بانک مرکزی پاسخگوی شرایط کنونی اقتصاد کشور نیست از اخباری است که صفحه اقتصاد در رسانه‌های خبری به آن‌ها پرداخته است.
 به گزارش گروه فضای مجازی ، چند درصد مشکل اشتغال نبود تخصص است، ۵ درصد عسل تولیدی کشور نشان ارگانیک دارد و بانک مرکزی پاسخگوی شرایط کنونی اقتصاد کشور نیست از اخباری است که صفحه اقتصاد در رسانه‌های خبری به آن‌ها پرداخته است.

 
چند درصد مشکل اشتغال نبود تخصص است؟
ایسنا: عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار می‌گوید دلیل اجرای شتابزده طرح کارورزی این است که دولت تحت فشار است و می‌خواهد بازار کار را ولو به شکل مُسکن موقتی تحریک کند. علی اصلانی با اشاره به اجرای طرح کارورزی فارغ‌التحصیلان از دهه نخست تیرماه اظهار کرد: مهمترین مشکل حال کشور اشتغال است که به نگرانی خاطر جامعه و بسیاری از خانواده‌ها منجر شده است تا جایی که حتی در مناظرات انتخابات هم اشتغال و رفع دغدغه بیکاری به یک گفتمان تبدیل شده بود لذا دولت در حوزه ایجاد شغل مصمم است به هر طریقی که شده ولو به شکل مسکن موقت اهداف خود را از توسعه اشتغال با اجرای طرح‌های اشتغال محقق کند. وی افزود: طرح کارورزی هم در این راستا تصویب شده و قرار است از این هفته اجرایی شود منت‌ها بهتر بود قبل از اجرای شتابزده طرح به طور سه جانبه مورد بررسی و کار کارشناسی قرار می‌گرفت، ولی عجله کرده و طرح را بدون اصلاح ایراداتش زودتر به اجرا درآوردند. عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار تاکید کرد: بر اساس اعلام وزارت کار تاکنون ۲۰۰ هزار نفر در سامانه کارورزی ثبت نام کردند که از این تعداد تنها ۵۰ هزار نفر فارغ التحصیل دانشگاهی بوده است بنابر استقبال فارغ التحصیلان از این سامانه کمرنگ بوده طبیعی است، چون کسی که دارای مدرک کارشناسی ارشد است و تحصیلات عالیه دارد حاضر به کارورزی با حقوق ناچیز نیست. اصلانی با این اعتقاد که کثرت دانشگاه‌ها و ایجاد مراکز متعدد پیام نور، علمی کاربردی و غیر انتفاعی در کشور از جمله عوامل موثر در مدرک گرایی است، گفت: قرار بود مراکز علمی کاربردی برای برگزاری دوره‌های آموزشی شاغلان بنگاه‌ها و سازمان‌ها باشد تا در کنار شغل مهارتی هم کسب کرده باشند، ولی این مراکز برخلاف انتظار کمترین آموزش را درباره مهارت و شغل به افراد می‌دهند و در پایان دوره، تنها به یک مدرک تحصیلی بسنده می‌کنند. این مقام مسئول کارگری در عین حال ایرادات طرح کارورزی را از دو منظر مورد ارزیابی قرار داد و گفت: اولین مشکل طرح معافیت بیمه‌ای کارفرمایان است. بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی زیاد است و با معافیتی که در این طرح برای کارفرمایان به مدت دو سال پیش‌بینی شده منابع تامین اجتماعی دچار مشکل خواهد شد. وی در پایان گفت: شاید به این دلیل که دولت و وزارت کار تحت فشار هستند طرح کارورزی این طور با عجله اجرا می‌شود، ولی باید آثار و پیامدهای اجرای آن را هم ببینیم و از آسیب‌های اجتماعی، اجحاف به نیروی کار و نادیده گرفتن حقوق او غافل نشویم.
 
 

 ۵ درصد عسل تولیدی کشور نشان ارگانیک دارد
تسنیم:
رئیس انجمن ارگانیک ایران گفت: ایران یکی از تولید کنندگان بزرگ عسل طبیعی در دنیاست، اما کمتر از پنج درصد عسل تولیدی کشور دارای تاییده ارگانیک است. 'سیدرضا نورانی'امروز در نشست خبری 'نخستین کارگاه تخصصی زنبورداری ارگانیک' اظهار کرد: با توجه به سابقه ۱۰ ساله انجمن ارگانیک توانسته ایم عسل رابه یک صنعت ارگانیک تبدیل کنیم به طوری که مردم از تولید و مصرف عسل ارگانیک استقبال می‌کنند. وی با بیان این که عسل ارگانیک دارای مزیت ارزش افزوده و ارزآوری بالا در صادرات غیرنفتی است، اظهارداشت: درحال حاضر عسل ارگانیک ایران دارای گواهی بین المللی اتحادیه اروپاست و به اتحادیه اروپا و کشورهای عربی صادر می‌شود. نورانی تصریح کرد: انجمن ارگانیک ایران در یک دهه گذشته در مسیر توسعه محصولات ارگانیک ایران گام برداشته به طوری که اکنون ۴۳ هزار هکتار سطح زیرکشت محصولات ارگانیک و ۳۸ هزار هکتار عرصه طبیعی در کشور داریم که در سال ۲۰۱۵ در سازمان جهانی اروپایی (IFOAM) و یک سازمان امریکایی ثبت شده است. وی با بیان اینکه ایران به دلیل تولیدات ارگانیک توانسته در رتبه بندی (رنکینگ) جهانی تولید کنندگان محصولات ارگانیک قرار گیرد گفت: اکنون ایران رتبه ۴۳ تولیدات جهانی را دارد. رئیس انجمن ارگانیک ایران یکی از مشکلات صنعت عسل را در اولویت نبودن برنامه‌های دولت عنوان کرد و ادامه داد: به تازگی در مجلس شورای تولید محصولات ارگانیک در برنامه‌های ششم توسعه قرار گرفت و اگر این صنعت جز برنامه‌های رسمی دولت قرار بگیرد به طور حتم دارای آمار و ارقام دقیق در این صنعت خواهیم شد. به گفته وی، برای تولید عسل ارگانیک و داشتن گواهی‌های بین المللی اتحادیه اروپا و استاندارد ۱۱۰۰۰ ملی باید مدیریت تولید داشته باشیم به طوری که تولیدکنندگان ما بدانند که کندو زنبورعسل حداقل باید بین ۵ تا ۶ کیلومتر با مزارع و باغاتی که سم و کود استفاده می‌کنند، فاصله داشته باشد، زیرا مسیر پروازی زنبورعسل در شعاع ۵ کیلومتری است. نورانی در پایان صحبت‌های خود گفت: برای نخستین بار شرکت تعاونی ارگانیک تحت نظارت سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور بزودی تشکیل می‌شود.
 
 

رفع توقیف یک واحد تولیدی محصولات غذایی
ایسنا:
یک شرکت محصولات غذایی پس از توقیف به دلیل تولید غیر مجاز با دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، مجوز تولید کسب کرد. کیک، کلوچه و بیسکویت با نام تجاری «آذرشیرین برنا» به دلیل تولید غیر مجاز و جعل علامت استاندارد در سال ۹۰ توقیف شد که با گذشت حدود چند سال از این موضوع با اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری رفع توقیف شده است. این واحد تولیدی در سال ۱۳۹۰ به علت تعلیق پروانه کابرد علامت استاندارد و جعل آرم علامت استاندارد، تولیداتش غیر مجاز اعلام شد و به دلیل اینکه بدون داشتن پروانه کاربرد علامت استاندارد اقدام به تولید و عرضه فرآورده‌ها کرده بود در مرحله کنترل بازار توسط کارشناسان و بازرسان سازمان استاندارد شناسایی و توقیف می‌شود. در حال حاضر محصولات غذایی این شرکت با دریافت علامت استاندارد اجباری و با رعایت استاندارد از سازمان ملی استاندارد ایران برای فراورده‌های کیک ساده روغنی با نام‌های تجاری پکیتا، سانلی، گبیتا و ساچی به فارسی دارای مجوز است.
 

بانک مرکزی پاسخگوی شرایط کنونی اقتصاد کشور نیست
الف:
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که پاشنه آشیل اقتصاد کشور رقابت منفی بین اجزای رسمی و غیررسمی بازار پول با افزایش نرخ سود سپرده‌ها بوده است گفت: بانک مرکزی پاسخگوی شرایط کنونی در اقتصاد کشور نیست. محمدرضا پورابراهیمی با تاکید بر ضرورت ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی، گفت: تکالیف بانک مرکزی برای ساماندهی موسسات غیرمجاز مالی و اعتباری در قانون مشخص شده و در برنامه ششم توسعه، احکام دائمی و اصلاحیه قانون پولی و بانکی کشور اختیارات قابل توجهی به بانک مرکزی داده شده و اختیارات آن‌ها افزایش یافته است. رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بانک مرکزی باید از این ظرفیت قانونی برای ساماندهی و برخورد قانونی برای ساماندهی بازار پولی و مالی کشور استفاده کند، افزود:هم اکنون که تمام امکانات در اختیار بانک مرکزی صورت گرفته هیچ عذر و بهانه‌ای از این بانک برای عدم ساماندهی موسسات مالی و اعتباری پذیرفتنی نیست. پورابراهیمی ادامه داد: اگر در گذشته بانک مرکزی ادعا می‌کرد که نیروی انتظامی یا سایر دستگاه‌ها همکاری لازم را برای برخورد با موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز ندارد، امروز تمامی این دستگاه‌ها در اصلاحیه قوانین با بانک مرکزی برای ساماندهی بازار پولی غیرمتشکل همراه شده اند. وی با بیان اینکه هم اکنون بخشی از ظرفیت قانونی بانک مرکزی بلااستفاده است، یادآور شد:بانک مرکزی از جایگاه قانونی خود با اقتدار در این حوزه ورود نکرده است و ضعف‌های جدی بانک مرکزی علیرغم اختیارات قانونی به قوت خود باقی است.
 

 با تاجران قطر به صورت اعتباری کار می‌کنیم
ایلنا:
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران گفت: به دلیل اینکه هیچ گونه رابطه بانکی با قطر وجود ندارد تاجرهای ایرانی و قطری در حال حاضر به صورت اعتباری با یکدیگر معامله می‌کنند. رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران در خصوص صادرات محصولات کشاورزی و مواد غذایی به قطر گفت: ما در بخش مواد غذایی دو گروه مواد خام کشاورزی و صنایع تبدیلی داریم و علی‌رغم اینکه ما در بخش کشاورزی واریته‌های خوشمزه و پرطرفدار داریم، اما به لحاظ بسته‌بندی و عدم توانایی نگهداری بلندمدت از آن‌ها نتوانستیم بازار منطقه را به دست بگیریم. کاوه زرگران ادامه داد: در بخش صنایع تبدیلی همچون شکلات، کنسرو‌ها و آرد تکنولوژی ما با کشورهای توسعه‌یافته یکسان است و حتی در برخی از حوزه‌ها می‌توانیم گوی رقابت را از آن‌ها بگیریم. بسیاری از برندهایی که در ماه‌های گذشته وارد قطر می‌شد امروز در ایران مشغول تولید هستند به طور مثال چهار برند مطرح آب‌معدنی که صادرات به قطر دارند امروز در ایران تولید می‌کنند و در سایر صنایع نیز این برند‌ها به همراه شرکای ایرانی خود در حال فعالیت هستند. عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: در بخش لبنیات نیز برندهای کشورمان در بازار منطقه و کشورهای حوزه قفقاز حضور قوی دارند و توانسته‌اند به بازار اروپا نیز راه پیدا کنند. ما در این بخش کالاهای لوکسی داریم و به طور حتم برای تصاحب بازار قطر مشکلی نخواهیم داشت. وی تصریح کرد: علاوه بر توانایی‌های لازم برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان مقوله‌های سیاسی و امنیتی نیز از اهمیت بسزایی برخوردار هستند و دولت نیز باید در این راه به ما کمک کنند. در بخش صدور روادید و ارتباطات بانکی ما برای تجارت با قطر دچار ضعف هستیم. زرگران با اشاره به تجارت خارجی قطر گفت: ما در سال ۹۵، ۱۰۲ میلیون دلار صادرات به قطر داشته‌ایم که ۱۸ میلیون دلار آن مواد غذایی بوده است که از این رقم فقط ۱۰ میلیون اختصاص به صادرات پسته و زعفران داشته این یعنی ما فقط در بخش محصولات انحصاری قوی هستیم. وی ادامه داد: صادراتی که پس از بحران خلیج فارس در این کشور انجام شده براساس ارتباطاتی بوده که از قبل تاجران استان فارس با طرف‌های قطری داشتند هرچند ارتباطات جدیدی هم شکل گرفته، اما صدور کالا و نحوه تسویه آن کاملاً به صورت اعتباری بوده است.

 

فورد خط تولید «فوکوس» را به چین می‌برد
مهر:
فورد اعلام کرد قسمتی از تولید خودروی کوچک خود «فوکوس» را به جای مکزیک به چین منتقل خواهد کرد. به نقل از رویترز، امسال با دومین چرخش ۱۸۰ درجه‌ای شرکت فورد موتور در مکزیک، سایه‌ای از رقابت چینی برای خودروسازی محلی شکل گرفت؛ پس از آن که دونالد ترامپ مکررا تهدید کرد تعرفه‌هایی تنبیهی برای این صنعت وضع خواهد کرد، باعث افزایش فشار‌ها بر صنعت خودروسازی داخلی مکزیک شد. فورد اعلام کرد قسمتی از تولید خودروی کوچک خود «فوکوس» را به جای مکزیک به چین منتقل خواهد کرد. این گام پس از این برداشته می‌شود که این خودروساز آمریکایی در ماه ژانویه قرارداد احداث کارخانه ۱. ۸ میلیارد دلاری خود را که قرار بود در ایالت مرکزی سن لوئیس احداث شود کنسل کرده بود. لغو احداث کارخانه فورد که پس از این که دونالد ترامپ مکزیک را مقصر بیرون کشیدن توان تولید آمریکا از خاک خود دانست و تهدید کرد تعرفه‌های سنگینی را بر خودروهای ساخته شده در مکزیک وضع می‌کند، انجام شد و این حادثه تلخی برای صنعت خودروسازی مکزیک محسوب می‌شود. از آن موقع به بعد سخنان دولت ترامپ بیشتر آشتی‌جویانه بودو مکزیک و ایالات متحده به این اعتماد به نفس رسیدند که مذاکره مجدد بر روی معاهده نفتا که انتظار می‌رود در آگوست آغاز شود به نفع هر دو کشور است. اما از دست دادن قرارداد فورد «فوکوس» یادآور تلخی از این بود که مکزیک در دورانی که صادرات خودروی چین و کیفیت ماشین‌های آن در حال افزایش هستند، با رقیب آسیایی سرسختی مواجه است. فیلیپه هوچویس تحلیل‌گر صنایع خودرو در بانک سرمایه‌گذاری جفریز می‌گوید: برای زمانی طولانی کیفیت خودروهایی که از چین بیرون می‌آمد در سطح استانداردهای جهانی نبود و این فاصله کیفی به نفع مکزیک عمل می‌کرد، اما این دوران رو به اتمام است؛ و این احتمالا برای مکزیک یک تهدید محسوب می‌شود. در دهه گذشته خودروسازان جهانی سرمایه‌گذاری سنگینی در کارخانه‌های چینی داشتند تا آن‌ها را قادر کنند خودروهایی با سطح کیفی درجه بالا برای بازارهای توسعه یافته تولید کنند. تصمیم چین برای انتقال تولید مدل فوکوس از مکزیک به چین برای تولید به جهت بازار آمریکا نشان می‌دهد این دو کشور به حدی رقابتی شده‌اند که انعطاف‌پذیری خودروسازان بزرگ برای انتخاب هرکدام از این دوکشور و تولید در آن‌ها برای بازارهای آمریکا یا سایر بازارهای جهانی، افزایش قابل توجهی یافته است.

 

وال مارت قصد ندارد با آمازون رقابت کند
افکارنیوز:
شرکت فروشگاه‌های وال‌مارت رسما هیچ پیشنهادی برای خرید شرکت فروشگاه‌های هول‌فودز ارائه نکرده است و برنامه فعالی هم برای این کار ندارد. منابع آگاه رویترز اطلاع دادند: شرکت فروشگاه‌های وال‌مارت رسما هیچ پیشنهادی برای خرید شرکت فروشگاه‌های هول‌فودز ارائه نکرده است و برنامه فعالی هم برای این کار ندارد. منبع دیگری به آمازون اطلاع داد: هول‌فودز که هفته گذشته پیشنهاد ۷. ۱۳ میلیارد دلاری آمازون را پذیرفت، هنوز هیچ پیشنهادی که بتواند با این پیشنهاد رقابت کند دریافت نکرده است. هر دو منبع ما درخواست کردند به علت محرمانه بودن این موضوع نامی از آن‌ها برده نشود. سخنگوی وال‌مارت گرک هیت از پاسخ به این سوال که آیا شرکت آن‌ها در نظر دارد سفارشی برای خرید هول‌فودز ارائه کند یا خیر خودداری کرد. هول‌فودز و آمازون هم به درخواست ما برای اظهار نظر پاسخی ندادند. ارزش سهام هول‌فودز از ۴۲ دلار به ازای هر سهم در جمعه گذشته که آمازون پیشنهاد خرید خود را ارائه کرد بالاتر رفته است چراکه سرمایه‌گذاران بازار سهام پش‌بینی می‌کنند احتمال پیشنهادی بالاتر وجود داشته باشد. این جمعه سهام هول‌فودز در ابتدای روز به ۸۴. ۴۳ دلار به ازای هر سهم رسید، ولی پس از این‌که رویترز گزارش داد هنوز هیچ پیشنهاد رقابتی جدیدی برای خرید این شرکت ارائه نشده دوباره افت کرد. چند ساعت بعد آخرین قیمت معامله این سهام ۸۵. ۴۲ دلار به ازای هر سهم شد. تحلیل‌گران خرده فروشی از وال‌مات به عنوان یک پتانسیل برای ارائه پیشنهاد خرید بالاتر نام می‌برند. وال‌مارت که بزرگترین خرده فروش جهان است اخیرا سرمایه‌گذاری سنگینی برای ساخت تجارت فروش الکترونیکی خود انجام داده است و شرکت‌های آنلاین کوچک‌تر مثل «جت دات کام»، «مود کلودس»، «مووز جا» و «بونوبوس» را تصاحب کرده است. ادواردز جونز تحلیل‌گر برین یاربرا می‌گوید: ارائه پیشنهاد خرید برای هول‌فودز یک چرخش ۱۸۰ درجه‌ای در استراتژی سرمایه‌گذاری دو سه سال اخیر وال‌مارت خواهد بود. پیشنهاد خرید هول‌فودز توسط آمازون باعث بر هم خوردن شرایط در بخش ۷۰۰ میلیارد دلاری خرده فروشی مواد غذایی آمیکا خواهد شد. این بخش از خرده فروشی به شکل سنتی درگیر جنگ شدید بر سر قیمت است. وال‌مارت در آماده سازی برای چنین جنگی در ماه‌های اخیر قیمت مواد غذایی خود را کاهش داد، ارائه غذا و گوشت تازه خود را بهبود بخشید، قفسه‌بندی و نورپردازی خود را مدرنیزه کرد و خدمات‌رسانی آنلاین خود را گسترش داد.
 
 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *