هشدار؛ ارتباط عجیب رانندگی با سرطان/ خطرات عینکهای آفتابی غیراستاندارد/ اهمیت توجه به وعده صبحانه در هرم غذایی
ارتباط عجیب رانندگی با سرطان در تابستان، خطرات عینکهای آفتابی غیراستاندارد، اهمیت توجه به وعده صبحانه در هرم غذایی و ... را در بسته سلامت امروز بخوانید.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، ارتباط عجیب رانندگی با سرطان در تابستان، خطرات عینکهای آفتابی غیراستاندارد، اهمیت توجه به وعده صبحانه در هرم غذایی و ... را در بسته سلامت امروز بخوانید.
خطرات عینکهای آفتابی غیراستاندارد و ویژگیهای یک عینک آفتابی مناسب چیست؟
جام جم آنلاین: عینکهای آفتابی بطور عمده طوری ساخته شدهاند تا اشعه ماورای بنفش را تا حدامکان (۸۰ درصد) جذب کنند. اما خطر استفاده از عینکهای آفتابی غیر استاندارد این است که در عین حال که تیره هستند و باعث باز شدن تیرگی مردمک چشم میشوند، نور ماورای بنفش را جذب نمیکنند و عوارض آن را نیز تشدید میبخشند. چرا که جمع شدن مردمک چشم یکی از راههای جلوگیری از نفوذ نور به داخل چشم است و اگر افراد عینکهای غیر استاندارد استفاده کنند خطرات ناشی از اشعه ماورای بنفش را ۲ برابر کردهاند. به همین سبب بسیار توصیه میشود افراد از عینکهای آفتابی استاندارد استفاده کنند. در عینک فروشیها نیز دستگاهی وجود دارد که تاثیر اشعه ماورای بنفش و میزان آن را نشان میدهد، بنابراین اگر قصد خرید عینک آفتابی مناسبی دارید، باید آن را از فروشگاههای معتبر تهیه کنید.
رژیم غذایی بعد از پایان ماه رمضان
اگر فرد در یک وضعیت طبیعی و عادی روزه گرفته و در تمام این مدت الگوهای کلی و صحیح تغذیه را رعایت کرده باشد، بعد از ماه رمضان هم میتواند همانند قبل از ماه مبارک، در فواصل زمانی مناسب و منظم، سه وعده اصلی و سه میان وعده را مصرف کند. به گونهای که احساس سیری مطلوب را داشته باشند و کلیه املاح و ویتامینها را نیز به اندازه کافی دریافت کند. بازگشت یکباره مصرف غذا در وعدههای غذایی هیچ اشکالی ندارد. البته به شرطی که افراد مراقب میزان دریافت چربی، نمک و شکر باشند و نباید هیچ یک از این مواد بخصوص شکر را بیش از اندازه مصرف کنند. استفاده از چهار گروه غذایی میوهها و سبزیها، نان و غلات، گوشت، حبوبات و مغزها و شیر و لبنیات حتما باید در برنامه روزانه افراد باشد. افرادی که مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند، بدون شک قبل از ماه رمضان رژیم غذایی متناسب با شرایط این ایام را دریافت کردهاند. این افراد میتوانند رژیم غذایی قبل از ماه رمضان خود را دوباره اجرا کنند. برای این افراد نیز منظم غذا خوردن، مصرف صیفیجات و میوه بسیار حائز اهمیت است، چرا که روزهداران در ماه رمضان اغلب با کمبود مصرف این مواد غذایی مواجه هستند، به همین دلیل با پایان ماه رمضان باید ۲ تا ۳ وعده سبزی و صیفیجات را به اندازه کافی در برنامه غذایی خودشان بگنجانند.
چرا کلیه سنگساز میشود؟
تغذیه در تشکیل سنگ نقش زیادی دارد، ولی این نقش بیشتر از ۲۰ درصد نیست. شایعترین جنس سنگ در واقع سنگهای کلسیم اگزالاتی هستند. در واقع رژیمهایی که حاوی اگزالاتهای زیاد هستند مثل چای پررنگ، نوشابه مشکی، شکلات، قهوه، آجیل، کل مغزها، اسفناج و کلم بروکلی حاوی اگزالات زیادی هستند که محدود کردن مصرف این مواد غذایی میتواند کمککننده باشد. هر چقدر لبنیات بیشتری مصرف کنیم خطر تشکیل سنگها افزایش مییابد. البته مصرف خیلی کم لبنیات هم میتواند در ایجاد سنگهای اگزالات موثر باشد. کسی که سابقه سنگ ادراری ندارد براحتی میتواند قرص کلسیم مصرف کند، ولی کسانی که سابقه سنگ کلیه داشتهاند باید یک مقدار احتیاط کنند. از عوامل دیگر مستعد کننده سنگ کلیه، تعریق زیاد است. کسانی که کارشان جوری است که مثلا در نانوایی کار میکنند و شرایط آب و هوایشان به صورتی است که بیرون و زیر آفتاب باید کار کنند حتما با خود آب همراه داشته باشند و هرازگاهی از آن بنوشند تا تعریق را جبران کنند و بتوانند به کارشان ادامه دهند. سنگهای کلیه ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند و بخصوص سنگهایی که در حد چند میلیمتر هستند و در واقع زیر یک سانتیمتر باشند، معمولا علامتی ندارند. گاهی وقتها ممکن است مبتلایان به سنگ کلیه دردهای خیلی مبهمی در پهلوها احساس کنند، ولی معمولا آنچه فرد را متوجه میکند سنگ دارد، دردهای بسیار شدیدی است که سنگ حرکت کرده و مسیر جریان ادرار را مسدود کرده است. معمولا درد ناشی از سنگ کلیه خیلی شدید است و آن را با دردهای زایمان مقایسه میکنند. بیقراری، تهوع و استفراغ نیز معمولا ایجاد میشود.
سبزیجاتی که باید کمتر مصرف شود
هشدار؛ ارتباط عجیب «رانندگی» با «سرطان» در تابستان
باشگاه خبرنگاران: کارشناسان در جدیدترین تحقیقات خود دریافتند رانندگی در زمانی که اشعه خورشید بسیار شدید است از جمله زمان ظهر میتواند سبب افزایش خطر ابتلا به بیماریها و آسیبهای پوستی از جمله سرطان در فرد راننده و سرنشینان حتی با وجود بسته بودن پنجرهها شود. در این تحقیق دانشمندان دریافتند سمت چپ بدن راننده که در کنار پنجره خودرو قرار میگیرد ۶ برابر بیشتر از سمت راست که از پنجره فاصله دارد اشعه ماورای بنفش و مضر خورشید را جذب میکند، بسیاری از رانندگان در حین رانندگی طی روزهای گرم و آفتابی سال از مشکل آفتاب سوختگی به دلیل تابش نور از ورای پنجرههای ماشین خود شکایت دارند. از جمله مشکلاتی که تابش شدید اشعه خورشید به مدت زیاد بر بدن رانندگان میگذارد میتوان از ایجاد چین و چروک پوستی، خشکی و قرمزی سطح پوست و حتی ابتلا به سرطان نام برد. در عین حال بسیاری از شرکتهای سازنده خودرو در شیشههای جانبی محصول خود حفاظ مراقبتی از اشعه UV خورشید را قرار نمیدهند و این سبب افزایش احتمال ابتلا به سرطان در راننده و سرنشینان میشود. کارشناسان بر این اساس به رانندهها توصیه میکنند تا حتی امکان از رانندگی در ساعاتی که اشعه خورشید شدید است خودداری کنند، همچنین استفاده از کرم ضد آفتاب، کلاه، عینک آفتابی و لباسهای پوشیده نیز از جمله دیگر راهکارهای حفاظتی در برابر نور خورشید است، هشدار میدهند علاوه بر راننده، سرنشینان خودرو نیز در این ساعات از کرم ضد آفتاب استفاده کنند.
چند نکته که مبتلایان به سیروز کبدی باید بدانند
ایسنا: بیماران مبتلا به سیروز کبدی در معرض ابتلا به سرطان کبد هستند و باید توجه داشت که این افزایش خطر در مواردی که علت سیروز، هپاتیت B. و C، مصرف الکل یا زیادی آهن در کبد باشد، بسیار بیشتر میشود. بر این اساس توصیه میکنم که بیماران مبتلا به سیروز کبدی به صورت دورهای آزمایش آلفا – فتوپروتئین و سونوگرافی شکم و در برخی شرایط سی تی اسکن شکم را انجام دهند. البته در صورت ابتلا به این سرطان، میتوان از روشهای نوین جدید درمان استفاده کرد. خونریزی از دستگاه گوارش یکی دیگر از مهمترین خطراتی است که بیماران سیروز را تهدید میکند؛ این عارضه اغلب به دلیل پاره شدن واریس مری اتفاق میافتد و پس از پاره شدن این عروق، شخص ممکن است دچار استفراغ خونی شده یا اینکه پس از چند ساعت تا چند روز مدفوع سیاه قیری رنگی دفع کند؛ بنابراین حتما در صورت استفراغ خونی یا دفع خون سیاه از مقعد، به پزشک مراجعه کنید. یکی دیگر از عوارضی که در مبتلایان به سیروز کبدی ممکن است رخ دهد، خونریزی در سایر نقاط بدن است. باید توجه کرد که یکی از اعمال کبد، تولید برخی از فاکتورهای دخیل در روند انعقاد خون است. در جریان سیروز، این فاکتورها به مقدار کم ساخته شده و در نتیجه این اشخاص آسانتر دچار خونریزی از نقاط مختلف بدن میشوند و این مسئله باعث بدتر شدن بیماریشان هم خواهد شد.
اهمیت توجه به وعده صبحانه در هرم غذایی
صبحانه مهمترین وعده غذایی به حساب میآید و کسانی که این وعده غذایی را بهطور صحیح و سالم در برنامه روزانه خود میگنجانند، از سلامت بیشتری در طول زندگی خود برخوردارند. توجه به هرم مواد غذایی، انتخاب صحیح مواد غذایی و استفاده از همه گروههای غذایی در وعده صبحانه از اهمیت زیادی برخوردار است. مصرف فراوان گروه میوهها و سبزیجات، استفاده از لبنیات کمچرب، استفاده از حبوبات و تخممرغ به عنوان منبع پروتئین، استفاده از مغزها مانند گردو و محدود کردن مصرف قندهای ساده و چربیها از اهمیت زیادی برخوردار است.
مطالعه جدید نشان میدهد؛ مصرف ماهی موجب کاهش درد آرتریت روماتوئید میشود
مهر: به گفته محققان، مطالعات قبلی تاثیر سودمند مکملهای روغن ماهی را بر علائم آرتریت روماتوئید نشان داده اند، اما کمتر در مورد ارزش خوردن ماهیهای حاوی امگا- ۳ آگاهی وجود دارد. دکتر سارا تدسکی، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان زنان بوستون، در این باره میگوید: «ما در مطالعه خود به بررسی تاثیر خوردن ماهی به عنوان یک غذای کامل همانند تاثیر مشابه ناشی از مکملهای اسیدچرب امگا ۳ پرداختیم». میزان اسیدچرب امگا ۳ کمتر از میزان دوز داده شده در آزمایشات بوده است. طبق نتایج مطالعه، با افزایش میزان مصرف هفتگی ماهی ۱۷۶ شرکت کننده، نمره مربوط به عوارض بیماری شان کاهش یافته بود. در بیماری آرتریت روماتوئید، سیستم ایمنی بدن به اشتباه به مفاصل حمله کرده و موجب ایجاد تورم و درد میشود. همچنین بر سیستم بدن نظیر سیستمهای قلبی-عروقی و تنفسی تاثیر میگذارد. این بیماری در زنان شایعتر از مردان است. در مطالعه جدید که عمدتا شامل زنان بود، توجه بیشتری به ارتباط بین رژیم غذایی و بیماری آرتریت شد. محققان دریافتند افرادی که به طور مکرر ماهی مصرف میکردند در مقایسه با افرادی که کمتر از یک بار در ماه ماهی میخوردند درد و تورم کمتری به دلیل بیماری آرتریت روماتوئید داشتند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *