صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مردم آلبانی برای نهمین انتخابات پارلمانی این کشور پای صندوق‌های رای می‌روند

۰۴ تير ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۵:۳۴
کد خبر: ۳۲۲۵۸۷
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
جمهوری آلبانی در جنوب شرقی اروپا قرار دارد و با جمعیتی بالغ بر دو میلیون و 800 هزار تن عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) و تنها عضو سازمان کنفرانس اسلامی در اروپاست.
به گزارش گروه بین‌الملل ،افردا واجد شرایط رای دادن در آلبانی روز یکشنبه ( 25 ژوئن/ 4 تیر) در نهمین انتخابات پارلمانی در این کشور از زمان رژیم کمونیستی انور خوجا در سال 1991 به منظور انتخاب نمایندگان جدید مجلس به پای صندوق های اخذ رای می روند.

این انتخابات پس از عضویت آلبانی در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در سال 2009 میلادی و همچنین از زمان دریافت وضعیت پیوستن به اتحادیه اروپا ، اولین انتخابات پارلمانی در این کشور به شمار می رود.
 
انتخابات پارلمانی در آلبانی ابتدا برای 18 ژوئن امسال اعلام شده بود که بخاطر تحریم احزاب مخالف به بیست و پنجم همین ماه تعویق افتاد.
 
انتخابات پارلمانی روز یکشنبه چهارم تیرماه، یک آزمایش برای بلوغ سیاسی در این کشور به شمار می رود که با خشونت ، تظاهرات گسترده و مخالفت با نتایج انتخابات رو به رو بوده است محسوب می شود.
 
برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه و پارلمانی و اجرای اصلاحات قضائی در آلبانی می تواند اتحادیه اروپا را متقاعد کند که کشور آلبانی به عنوان عضو ناتو برای شروع مذاکرات پیوستن به اتحادیه اروپا آمادگی دارد.
 
'بوجار نیشانی' رئیس جمهوری آلبانی در اواخر ماه 'می' سال جاری میلادی انتخابات زودهنگام پارلمانی را پس از توافق بین احزاب سیاسی و به تعویق افتادن انتخابات به مدت یک هفته، برای 25 ماه ژوئن امسال اعلام کرد.
 
دو حزب بزرگ سیاسی در آلبانی یعنی حزب حاکم سوسیالیست و حزب مخالف دموکرات با وساطت مقامات اتحادیه اروپا و آمریکا برای تعیین روز انتخابات که قبلا برای 18 ماه ژوئن اعلام شده بود، توافق کردند.
 
تحریم کردن نشست های پارلمان از سوی نمایندگان احزاب مخالف از ماه فوریه امسال موجب شده بود که اصلاحات در قوه قضائیه که لازمه شروع مذاکرات در مراحل الحاق اروپایی آلبانی است با تاخیر مواجه شود.
 
براساس آخرین نظرسنجی های انجام شده، حزب سوسیالیست به رهبری ادی راما نخست وزیر کنونی آلبانی در یک برتری خفیف نسبت به حزب دموکرات به رهبری لیوزیم باشا قرار دارد.
ناظرین از سازمان امنیت و همکاری اروپا و همچنین 45 نماینده از 18 کشور بر مراحل انتخابات پارلمانی نظارت خواهند داشت.
 
ادی راما نخست وزیر کنونی آلبانی که خواهان ادامه فعالیت خود در اداره دولت است، اخیرا اعلام کرده که ناظران از سازمان های بین المللی بر انتخابات روز یکشنبه نظارت خواهند داشت و این انتخابات یک نقطه عطف در تاریخ کشور می باشد.
 
آلبانی تلاش دارد که مذاکرات پیوستن به اتحادیه اروپا را در اواخر امسال آغاز کند تا اینکه از دیگر کشورهای بالکان غربی در راه یافتن به این اتحادیه عقب نماند.
 
نمایندگان مخالفان دولت آلبانی در پارلمان از ماه فوریه امسال حضور در پارلمان را تحریم کرده اند و با چادر زدن در مقابل دفتر نخست وزیری ادعا داشتند که ادی راما نخست وزیر آلبانی انتخابات پارلمانی در ماه ژوئن سال جاری را دست کاری خواهد کرد.
 
احزاب سیاسی مخالف دولت برای شرکت در انتخابات پارلمانی که برای 18 ژوئن امسال تعیین شده درخواست نداده و تهدید کرده بودند که انتخابات بدون آنها برگزار نخواهد شد.
 
آلبانی انتظار دارد که مذاکرات برای عضویت کامل در اتحادیه اروپا را شروع کند، این انتظار درصورتی عملی خواهد شد که یک انتخابات آزاد پارلمانی برگزار و اصلاحات در قوه قضائیه را که مخالفان آن را مسدود کرده بود، آغاز شود.
 
مخالفان آلبانی از اواسط ماه فوریه سال جاری میلادی حضور در پارلمان را تحریم کرده و خواستار تشکیل یک دولت موقت برای آماده‌ سازی زمینه انتخاباتی آزاد و عادلانه بودند.
احزاب مخالف آلبانی در سال گذشته میلادی نیز با اعتراض و برگزاری تظاهرات متعدد نارضایتی خود را از دولت کنونی در این کشور نشان دادند و بر این باورند که دولت قادر به اجرای اصلاحات در کشور نیست.
 
همچنین نمایندگان احزاب مخالف پیشتر در تظاهرات مختلف گفته اند که حزب سوسیالیست به رهبری 'ادی راما' نخست وزیر کنونی دولت تیرانا که از ژوئن سال 2013 میلادی حکومت را در دست دارد به تعهدات خود برای ایجاد فرصت های شغلی جدید و کاهش نرخ بیکاری در کشور عمل نکرده است.
 
آلبانی که نامزد عضویت در اتحادیه اروپا است به رغم دریافت وام از مؤسسه های مالی بین المللی با 17.7 درصد بیکاری، معضلات اقتصادی و نارضایتی مردم مواجه است.
آلبانی از ژوئن 2014 میلادی پس از انتظار طولانی به نامزدی برای عضویت در اتحادیه اروپا پذیرفته شد.
 
روند عضویت آلبانی در اتحادیه اروپا به خاطر بحران های سیاسی و عدم همکاری دولت سابق با گروه های سیاسی مخالف در این کشور از سال 2009 میلادی متوقف شده که انتظار می رود پس از برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه این روند ازسرگرفته شود.
 
آلبانی پس از آخرین انتخابات پارلمانی در سال 2009 میلادی به خاطر این که سوسیالیست های مخالف دولت نتایج انتخابات را به رسمیت نشناخته بودند با یک بحران سیاسی مواجه شد.
 
جمهوری آلبانی در جنوب شرقی اروپا قرار دارد و با جمعیتی بالغ بر دو میلیون و 800 هزار تن عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) و تنها عضو سازمان کنفرانس اسلامی در اروپاست.
 
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *