صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش عرضه ارز عامل کاهشی شدن روند قیمت/ نوسان نرخ ارز با وجود کنترل بازار

۰۸ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۵:۰۱
کد خبر: ۳۲۲۴۶۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
کارشناس بازار ارز با اشاره به اینکه قیمت دلار در سال 96 هرگز از محدوده 3 هزار و 720 تومان پایین نرفته است، گفت: افزایش عرضه ارز در بازار مهم‌ترین عاملی بود که موجب کاهشی شدن روند قیمت شد.
نيما کرامت در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه  اقتصاد در خصوص روند یک ماه خیر ارز در بازار تصریح کرد: احتیاط معامله‌گران پیش از انتخابات ریاست جمهوری، عرضه متناسب بازیگران ارزی و نزدیک بودن ارزش دلار در کشورهای همسایه به بازارداخلی از عوامل اثرگذار در آرامش فصل اول سال جاری بودند.

وی در ادامه افزود: دلار در خرداد ماه سال جاری مانند سه ماه قبل از آن همچنان ثبات نسبی و کمترین نوسان را داشت. در این ماه دلار در کانال ۳۷۰۰ تومان قرار گرفت و نسبت به نرخ اردیبهشت ماه با شیب کاهشی قیمت روبرو شد.

کارشناس بازار ارز تصریح کرد: دلار آمریکا روند خود را در ابتدای خرداد ماه با قیمت ۳۷۳۵ تومان آغاز کرد. در روزهای بعد با روند صعودی مواجه شد و به ۳۷۵۳ تومان رسید اما مجددا با سیر نزولی همراه شد و در دهمین روز خرداد به ۳۷۳۴ تومان رسید.

کرامت با اشاره به پایین‌ترین قیمت دلار در خرداد ماه اظهار کرد: در میانه‌ ماه، قیمت دلار به ۳۷۳۰ تومان کاهش یافت و در روزهای بعد ۳۷۲۷ تومان را هم تجربه کرد که پایین ترین قیمت دلار در خرداد ماه بود.

وی یادآور شد: در دهه پایانی خرداد ماه حرکت دلار تا حدودی سمت و سوی افزایشی پیدا کرد و ابتدا به ۳۷۳۲ و بعد به ۳۷۵۰ تومان رسید و در نهایت در آخرین روز خرداد دلار حرکت خود را با نرخ ۳۷۴۲ تومان به پایان برد.

کارشناس بازار ارز در خصوص بیشترین شیب کاهش قیمت دلار نسبت به ماه گذشته بیان کرد: در مجموع بررسی قیمت‌ دلار در یک ماه اخیر نشان می‌دهد که کمترین نرخ دلار ۳۷۲۷ تومان و بیشترین نرخ آن ۳۷۵۳ تومان بوده است تا در مجموع این ارز طی خرداد ماه ۲۶ تومان نوسان قیمت را پشت سر گذاشته باشد.این روند قیمت‌ها در حالی است که نرخ دلار از اسفند  سال گذشته تا کنون در کانال ۳۷۰۰ تومان قرار دارد و در خرداد ماه شیب قیمت‌ها نسبت به ماه‌های قبل در جهت پایین تری قرار داشت.

کرامت در توضیح علت کند شدن رشد قیمت دلار گفت: افزایش عرضه ارز در بازار مهم‌ترین عاملی بود که موجب کاهشی شدن روند شد. مقاومت دلار در سطح 3‌هزار و 750 تومان، کاهش نرخ حواله درهم، عرضه مناسب بازیگران بازارساز در کنار تحرکات بازیگران خالی فروشان از جمله عواملی بودند که زمینه‌ساز افزایش عرضه و کاهش قیمت شدند.
وی با اشاره به اهمیت کنترل قیمت دلار توسط بانک مرکزی تصریح کرد:روند دلار از سوی بانک مرکزی در حال کنترل است، اما نمی‌تواند چندان پایدار بوده و با شروع تقاضاهای تجاری و مسافرتی در اواخر ماه رمضان به نظر می‌رسد که ریزش قیمت دلار نیز پایان یابد. 

کارشناس بازار ارز در توضیح عوامل موثر بر نوسانات بازار ارز گفت: شروع کارهای تجاری و تقاضاهای مربوط به آن، فصل تابستان و آغاز سفرهای خارجی، بحران موسسات مالی و بانکی و درگیری‌های نظامی منطقه در نوسان نرخ ارز موثر بوده وامکان دارد موجبات رشد قیمت را فراهم کند.

کرامت در خصوص روند بازار ارز در روزهای پایانی خرداد ماه اظهار کرد: در انتهای خرداد ماه، افزایش نرخ حواله درهم، فاصله‌گیری ارزش دلار در کشورهای همسایه از بهای آن در بازار داخلی و افزایش تقاضای معامله‌گران موجب عبور شاخص ارزی از چند نقطه مقاومتی شد.

وی در توضیح محدوده قیمتی دلار در سال جاری توضیح داد: قیمت دلار در سال 96 هرگز از محدوده 3 هزار و 720 تومان پایین نرفته و پس از ورود به این محدوده با افزایش خریدهای معامله‌گران ارزی مواجه شده است. در حال حاضر کمتر معامله‌گری در بازار (حتی کاهشی‌ها) تصوری از قیمت‌های پایین‌تر دارند.

کارشناس بازار ارز تاکید کرد: بر اساس نتایج یک پژوهش، نوسانات نرخ حقیقی ارز در اقتصاد ایران، بیشترین تأثیر را روی تغییرات نرخ سود سپرده‌های کوتاه مدت (کمتر از ۶ ماه)، داشته است. همچنین رشد اقتصادی در کوتاه مدت و بلندمدت به طور مثبت و در میان‌مدت به طور منفی از تغییرات نرخ ارز اثر می‌پذیرد. از سوی دیگر، تراز تجاری کشور نیز با وقفه‌ای کوتاه، از شوک و نوسان نرخ ارز آسیب می‌بیند.

کرامت در خصوص متغیرهای تاثیرگذار بر روند بازار ارز تصریح کرد: مطالعات مختلف نشان می‌دهد نرخ ارز یک متغیر کلیدی است که عدم توجه به مدیریت شایسته آن می‌تواند مسائل و مشکلاتی را برای اقتصاد هر کشوری در ابعاد گوناگون ایجاد کند که اقتصاد ایران نیز از این موضوع مستثنی نیست.

وی با اشاره به اهمیت راه‌اندازی بورس آتی ارز گفت: عدم شکل گیری بورس آتی ارز باعث شده تا نقش دولت در این بازار پررنگ‌ بوده و فروش نفت، دولت را به بزرگ‌ترین بازیگر میدان ارز تبدیل کند و در واقع سرمایه گذاران نتوانند  نوسانات نرخ ارز را کنترل کنند.

وی در انتها خاطر نشان کرد: دخالت مستقیم دولت در بازار ارز موجب شده تا فعالان اقتصادی با مشکلات فراوان مواجه شوند. بر این اساس اگر سازوکار عرضه و تقاضای ارز در کشور به بازاری چون بورس آتی ارز سپرده شود تحت هدایت ابزارها و سیاست‌های بازار سرمایه، قیمت‌گذاری و تعادل در بازار ارز شفاف و عملی‌تر خواهد شد.


برچسب ها: بازار ارز

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *