سالانه ۷۰ تا ۱۰۰ هزار زندانی تحت آموزشهای فنی و حرفهای قرار میگیرند/ ایجاد فرصتهای شغلی برای زندانیان در حدود ۷۶۰ نقطه از کشور
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور گفت:در حدود ۷۶۰ نقطه برای زندانیان فرصتهای شغلی تولیدی، صنعتی و کشاورزی برای زندانیان ایجاد شده و زندانیان در این مناطق مشغول فعالیت هستند.
رحیم مطهرنژاد مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور در گفتوگوی مشروح با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی به مناسبت فرارسیدن هفته قوه قضائیه به سابقه ۶۵ ساله بنیاد تعاون زندانیان کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس اساسنامه، رسالت بنیاد تعاون زندانیان توانمندسازی و بازگشت دوباره زندانیان به جامعه است به همین منظور در داخل زندانها، پیرامون و خارج از زندان مشغول اشتغال و حرفه آموزی زندانیان هستیم.
ایجاد فرصتهای شغلی برای زندانیان در حدود ۷۶۰ نقطه از کشور
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور با اشاره به اینکه ایجاد اشتغال برای زندانیان در حال محکومیت از مهمترین اقدامات بنیاد تعاون است، افزود: این اشتغال برای کشور ما دارای مزیتهایی همچون کاهش آسیبهای اجتماعی است.
مطهرنژاد اضافه کرد: در حدود ۷۶۰ نقطه برای زندانیان فرصتهای شغلی تولیدی، صنعتی و کشاورزی برای زندانیان ایجاد شده و زندانیان در این مناطق در زمینههای کشاورزی، دامپروری، تولید آبزیان و صنایع دستی مصنوعات فلزی، چرمی، مبلمان شهری و پوشاک مشغول فعالیت هستند.
ایجاد 50 هزار شغل برای زندانیان به طور سالانه
وی تصریح کرد: پرداخت حقوق و دستمزد از دیگر ویژگیهای بنیاد تعاون زندانیان است که به زندانیان در ازای فعالیتهایی که انجام میدهند حقوق و دستمزد پرداخت میشود.
مطهرنژاد خاطرنشان کرد: بر اساس آیین نامه مربوطه، نیمی از این دستمزد به خانواده زندانیان تعلق میگیرد، ۲۵ درصد آن در اختیار زندانیان و ۲۵ درصد مابقی نیز پس انداز شده و پس از آزادی در اختیار آنان قرار خواهد گرفت.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور همچنین گفت: در طول این ۵ سال آنچه که از زندانهای ایران در برخی از رسانههای معاند ترسیم میشود، واقعیت زندانهای ایران نیست. هزاران اتفاق خوب در کشورمان صورت میگیرد که از جمله آن اشتغال و حرفه آموزی زندانیان است که سالانه ۷۰ تا ۱۰۰ هزار نفر تحت آموزشهای فنی و حرفهای قرار میگیرند که رسانههای معاند هیچ گاه آن را مطرح نمیکنند.
وی ادامه داد: سالانه ۵۰ هزار شغل برای زندانیان ایجاد میکنیم که اقدامات خوبی است که در زندانها انجام میشود.
تخصیص وام اشتغال به زندانیان پس از آزادی
مطهرنژاد با بیان اینکه با مدیریت قوه قضائیه و سازمان زندانها به زندانیان وام اشتغال داده میشود تا پس از آزادی بتوانند به شغل و حرفه خود ادامه دهند، افزود: در ۵ سال گذشته حدود ۶۰ میلیارد تومان حقوق و دستمزد به زندانیان پرداخت شده است که این دستمزدها بر اساس میزان کار و تعداد روزهایی که کار انجام شده، به زندانی پرداخت میشود.
ماهانه بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان متوسط دریافتی زندانیان در ۵ سال گذشته بوده است
وی با اشاره به اینکه ماهانه بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان متوسط دریافتی زندانیان در ۵ سال گذشته بوده است، تصریح کرد: سود حاصله و درآمدهای بنیاد همواره خرج اشتغال و حرفه آموزی زندانیان میشود.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور ادامه داد: در این مدت از درآمد بنیاد ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری جدید برای توسعه اشتغال زندانیان هزینه شده است و حداقل ۲۰۰ واحد جدید همچون مزرعه، کارگاه، واحد کشاورزی و پروش آبزیان را شامل میشود.
مطهرنژاد با اشاره به این مطلب که تلاش میکنیم زندانیان برای بازگشت به جامعه توانمند شوند، بیان داشت: جامعه و مسئولان باید به این امر توجه کنند که باید در مورد زندانی پس از گذراندن دوران محکومیت و زمانی که به جامعه باز میگردد، باید نگاه جدیدی داشته باشیم و نکته مهم این است که آمار بازگشت مجدد زندانیان به زندان کاهش یابد.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور در ادامه گفت: ارائه فرصتها به زندانی باعث میشود که او دوباره به زندان باز نگردد و چرخه اصلاح و تربیت زندانی کامل شود.
سالانه حدود ۵۰۰ میلیارد تومان صرف هزینه آزادی زندانیان در کشور میشود
وی با بیان اینکه سالانه حدود ۵۰۰ میلیارد تومان صرف هزینه آزادی زندانیان در کشور میشود که مردم و دولت کمک میکنند، اظهارکرد: دولت، نهادها، تعاونیها، شرکتها و کارفرمایان باید موضوع سوء پیشینه را نادیده بگیرند و نگاه جدیدی به زندانیان پس از بازگشت به جامعه داشته باشند و رسانهها به این فضا میتوانند کمک کنند.
وی گفت: هرچقدر فضا برای بازگشت زندانی به جامعه بیشتر شود هزینههای نظام کاهش مییابد، زیرا اگر زندانی دوباره به زندان بازگردد باید دوباره هزینههای صرف اصلاح و تربیت، حرفه آموزی و اشتغال زندانیان شود.
استقرار سیستم ایمن بهداشت حرفهای و محیط زیست در زندانها
مطهرنژاد با بیان اینکه زندانی در طول دورانی که کارکرده تحت پوشش بیمه است و در صورتی که اتفاقی برایشان بیفتد از مزایای بیمه استفاده میکند، افزود: در ۵ سال گذشته زندانیان بیمه عمر و حادثه شدهاند و سیستم ایمن بهداشت حرفهای و محیط زیست را استقرار دادیم و در این زمینه هم آسیب جسمی و هم آسیبهای مالی بشدت کاهش یافته است.
وی گفت: براساس آمار رئیس سازمان زندانها که در سال ۹۵ اعلام شده بازگشت دوباره زندانیان به زندان ۴۶ درصد رسیده است زمانی که به اشتغال زندانیان پس از آزادی توجه شده است بازگشت زندانی به زندان به زیر ۲ درصد رسیده است که موفقیت بسیار بزرگی برای جامعه است و اگر به فکر اشتغال زندانی باشیم بازگشت مجدد به زندانها کاهش مییابد که این آمار در برخی استانها به صفر رسیده است.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور با اشاره به ثبت برند حامی اضافه کرد: برای اینکه کالای زندانیان را بتوانیم به جامعه بشناسانیم نیاز به یک برند داشتم که برند حامی ثبت شد، حدود ۲۰۰ قلم از اقلام مختلف مانند صنایع دستی، فرش و مصنوعات چوبی فلزی را با برند حامی تولید و عرضه میکنیم درکنار این کار ۲۵ فروشگاه حامی در اقصی نقاط مختلف کشور مشغول فعالیت هستند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *