البدیل: ترامپ بر خلاف تعهداتش به دنبال تقویت حضور آمریکا در "افغانستان" است
روزنامه البدیل چاپ مصر نوشت: تصمیم آمریکا برای افزایش نیروهای خود در افغانستان آن هم به رغم اینکه راهبرد نظامی در این کشور پس از 16 سال به بن بست رسیده نشانه خلف وعده ترامپ درباره خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان است.
در این یادداشت آمده است: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز به روز بیشتر نشان می دهد که مغایر با تعهدات انتخاباتی خود عمل می کند، چرا که وی در چارچوب سیاست «اول آمریکا» خواهان اهتمام به مسائل داخلی آمریکا بود اما از این قضیه شانه خالی کرده و دخالت های نظامی خود را در خارج از آمریکا بیش تر کرد.
رئیس جمهور آمریکا اختیار تنظیم تعداد نیروهای این کشور در افغانستان را به وزیر دفاعش تفویض کرد، این اقدام ترامپ سبب می شود راه برای افزایش نیرو در افغانستان که مورد درخواست فرمانده نیروهای آمریکایی در این کشوربود، هموار شود.
تصمیم ترامپ در راستای اعطای اختیارات گسترده تر به پنتاگون است که پیش از آن همین اختیارات مشابه را در عراق و سوریه گرفت تا افسار داعش را در این 2 کشور مهار کند.
ناظران تاکید کردند که اظهارات اخیر ماتیس در کنگره درباره اینکه کشورش با استراتژی های فعلی در افغانستان قادر به پیروزشدن در این جنگ نیست و تعهد وی برای بهبود اوضاع در زودترین زمان ممکن ترامپ را به اتخاذ این تصمیم جدید وادار کرد.
ترامپ قبل از پیروزی در انتخابات همواره باراک اوباما، رئیس جمهور سابق را به دلیل سیاست توسعه طلبانه خارجی وی که بر داخل آمریکا تاثیر گذاشته به باد انتقاد گرفته و قول داده بود که همه سیاست های اوباما را در خصوص مسائل اقتصادی و داخل آمریکا متحول می کند.
تصمیم ترامپ سوال هایی درباره انگیزه های اصلی وی برای تفویض اختیارات گسترده تر به پنتاگون مطرح می کند و بنا به گفته ناظران برخی اعضای کنگره از فرصت طولانی که ترامپ برای دستیابی به راهبردی درباره افغانستان تلف کرده است، ابراز نارضایتی کردند.
رسانه های آمریکا از تصمیم ماتیس برای درخواست استقرار سه تا پنج هزار نظامی اضافی آمریکا و نیروهای ناتو خبر می دهند اما او هنوز در این باره حرفی نزده است.
در فوریه گذشته ژنرال جان نیکلسون، فرمانده نیروهای ناتو در افغانستان هشدار داد که برای خروج از بن بست افغانستان نیاز به چند هزار نیرو دارد.
شمار نظامیان آمریکایی در افغانستان به بالغ بر 8 هزار و چهار نفر می رسد کما اینکه پنج هزار نظامی ناتو هم در این کشور حضور دارند که ماموریت آنها تنها به آموزش و مشاوره نیروهای افغان محدود می شود.
شش سال پیش شمار نظامیان آمریکایی در افغانستان به یکصد هزار نفر می رسید اما باراک اوباما، رئیس جمهور سابق بر اساس توافقی با افغانستان و طی چند مرحله این تعداد را کم کرد.
در همین حال افزایش حملات علیه نیروهای آمریکایی در مدت اخیر نارضایتی های کنگره را به همراه داشته است؛ به دنبال اینکه دو نظامی آمریکایی در ایالت ننگرهار در شرق افغانستان به ضرب گلوله یک نظامی این کشور کشته شدند ترامپ ضمن تاکید بر پیگیری این قضیه از اتخاذ تدابیر اضافی برای افغانستان خبر داد.
سناتور جان مک کین نیز که ریاست کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا را برعهده دارد ضمن ابراز ناامیدی شدید از نبود راهبرد جدیدی برای آمریکا در افغانستان گفت: دولت آمریکا شش ماه را بدون اینکه راهبردی برای افغانستان داشته باشد سپری کرده و سخت است که بدون شناختی از طرح آمریکا برای افغانستان از بودجه آن حمایت شود.
وی با بیان اینکه آمریکا پس از 16 سال حضور نظامی در این کشور دچار فلج و رکود نظامی شده است، مرگ سه سرباز آمریکایی که در حمله دو هفته پیش نیروهای طالبان در این کشور کشته شدند را دلیل روشنی برای تغییر استراتژی کشورش به منظور رهایی از این بن بست دانست.
به نظر می رسد که ترامپ تحت فشارهای کنگره اختیارات پنتاگون را افزایش داده چرا که تجربه کافی در سیاست خارجی ندارد و توضیح زیادی درباره افغانستان ندارد.
از اظهارات رئیس جمهور آمریکا معلوم است که اطلاعات و مشاهدات آن با یکدیگر ضد و نقیض هستند در سال 2012 ترامپ گفت که همه نظامیان آمریکا را از افغانستان خارج می کند اما سپس موضع خود را در قبال افغانستان عوض کرده و بقای 9 هزار و هشتصد نظامی آمریکایی در افغانستان را تایید کرد و گفت: بقای آمریکا در افغانستان برای پاکستان هم مهم است.
/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *