صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تماشای تاریخ قانون گذاری در موزه مجلس

۰۲ تير ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۰:۰۱
کد خبر: ۳۲۲۱۰۹
ساختمان آجری روبروی میدان بهارستان، موزه مجلس شورای اسلامی است. ساختمان قاجاری که موزه داخل آن بخشی از تاریخی مبارزات مردم و مجلس را به نمایش گذاشته است.
به گزارش گروه جامعه ، ۲ تیر ۱۲۸۷ توپ‌های لیاخوف ساختمان مجلس را نشانه رفتند تا صفحه تازه‌ای از تاریخ مبارزات مردم رقم بخورد. این ساختمان قاجاری حالا نمادی از مجلس شورا در کشور است. ساختمانی که از مدت‌ها پیش موزه مجلس در آن راه اندازی شده است. به این بهانه مروری کوتاه بر موزه مجلس داشتیم.

این بنا متعلق به میرزاحسین‌خان سپهسالار بوده که توسط میرزا‌مهدی‌خان شقاقی ملقب به ممتحن‌الدوله ساخته شده است. سپهسالار یکی از صدراعظم‌های ناصرالدین‌شاه بود که ساختمان او پس از تبعید به مشهد در اختیار دولت قرار گرفت. پس از تشکیل مجلس به دستور مظفرالدین‌شاه، نخستین جلسه در حضور او و در کاخ گلستان برگزار و پس از آن جلسات مجلس به بهارستان منتقل شد و نمایندگان بعد‌ها از حقوق خود هزینه این ساختمان را پرداخته کردند.


در بخش ورودی این موزه اشیای تاریخی مربوط به مشروطیت و آغاز به کار مجلس قرار دارد. از اعلان‌های ورودی قدیمی این ساختمان تا اسناد مجلس و ادواتی که در اداره مجلس استفاده می‌شده در این بخش به نمایش گذاشته شده است. همچنین بخشی از وسایل شخصی نمایندگان مجلس نیز در این تالار قرار دارد. ورودی موزه با ستون‌های سفیدش به صد‌ها تصاویر تاریخی از آنچه بر مجلس گذشته مزین شده و می‌توان تاریخ این بنا و مجلس را در آن ورق زد.

اما بخش دیدنی این ساختمان، صحن قدیمی مجلس است. صحنی که یادآور اتفاقات مهمی در تاریخ ایران است و می‌توان از آن بازدید کرد و در جایگاه نمایندگان آن نشست. صندلی‌های نیمکت دار چوبی در میان تالاری با پنجره‌های بلند و سکوی چوبی هیات ریاسه مجلس، روزگاری پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته اند. صد‌ها نطق تاریخی و اتفاقات مهم در این صحن رخ داده و بسیاری از تصاویر تاریخی از نمایندگان آن ثبت شده است. پشت صحن مجلس، تالار آیینه آن قرار دارد و ورودی اش از پشت جایگاه هیات رییسه است و این روز‌ها کاربرد تشریفاتی برای مجلس شورای اسلامی دارد. در تالار زیر صحن نیز بخشی از تاریخ مجلس از جمله تصاویر و اسامی اعضای ادوار مجلس به نمایش گذاشته شده است. نمونه تعرفه‌های قدیمی انتخابات مجلس و اعلان‌های انتخاباتی از دیدنی‌های این بخش است.

در بخش دیگری از این موزه مجسمه هایی شبیه سازی شده از افراد تاریخ ساز در قالب روایتی تاریخی به نمایش گذاشته شده است.

نقاشی‌های شخصیت‌های مهم به قلم کمال الملک یکی از دیدنی‌های موزه مجلس است و بسیاری از تابلو‌های این نقاش سرشناس در موزه مجلس نگهداری می‌شود. همچنین در این بخش مجموعه‌ای از هدایای روسای مجلس نیز به نمایش گذاشته شده است. همچنین در بخش مولتی مدیا موزه نیز نیز می‌توان مستندی از تاریخ این بنا و مجلس را تماشا کرد.
انتهای پیام/ 

برچسب ها: موزه مجلس

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *