صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا شوهر می‌تواند در درآمد همسرش دخالت کند/ چک در چه صورت غیرکیفری می‌شود/ شرایط ازدواج بدون اجازه پدر چیست؟

۰۲ تير ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۲:۰۱
کد خبر: ۳۲۲۰۷۱
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
گستردگی مباحث حقوقی و پیچیدگی‌های موضوعات متنوع آن ضرورت آموزش هرچه بیشتر آن را روشن می‎سازد.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، گستردگی مباحث حقوقی و پیچیدگی‌های موضوعات متنوع آن ضرورت آموزش هرچه بیشتر آن را روشن می‎سازد.

ضروریاتی مانند آشنا شدن شهروندان با ضوابط حقوقی و قانونی حاکم بر روابط اجتماعی و آگاهی بخشی جامعه نسبت به مسائل حقوقی یکی از مهمترین راهکار‌ها در کاهش مراجعات مردم به دادگستری است. به همین منظور با بازخوانی سئوالات طرح شده از وکیل آنلاین تلاش می‌کنیم در جهت افزایش آگاهی‌های حقوقی مخاطبان نقش موثری را ایفا کنیم.

مرد حق دخالت در دارایی و درآمد همسرش‌ را ندارد

پرسش مخاطب وکیل‌آنلاین درباره ادعای مرد نسبت به درآمد همسرش این است:

با سلام آیا چنانچه شوهر شرط کند که زن در خانه شوهر شاغل شود و مزایا و حقوقش به اختیار شوهر باشد و بابت ان نیز تعهدی از زن بگیرد، آیا شوهر می‌تواند تصرفی داشته باشد بر حقوق زن و مدعی شود؟

پاسخ کارشناسان وکیل‌آنلاین: 

مطابق ماده ۱۱۱۸ قانون مدنی زن مستقلا می تواند در دارایی خود هر تصرفی را که می خواهد بکند.

از جمله آثار این اصل نفی قیمومت و سلطه مرد بر دارایی زن می باشد. مگر اينكه زوجين در اين رابطه توافقي نموده باشند كه تبعيت از توافق صورت گرفته بسيار بستگي به ماهيت حقوقي آن داشته؛ چه بسا مواردي كه امكان برهم زدن توافق مزبور وجود داشته و زوجه از اين حيث مسئوليتي نداشته باشد. در ضمن اشتغال زوجه منوط به إذن شوهر نبوده تا در ازای آن حقوق وي را طلب نمايد؛ بلكه زن مي تواند در خارج از خانه كار نمايد و شوهر صرفا در مواردي مي تواند زوجه را از اشتغال منع نمايد كه شغل مزبور منافي مصالح خانوادگی يا حيثيات خود يا زن باشد.

اگر پدر برای مخالفت با ازدواج دختر تهدید به قتل وی کرد، تکلیف چیست؟

پرسش مخاطب وکیل‌آنلاین درباره مخالفت پدر با ازدواج دختر و تهدید به قتل وی در صورت ازدواج، به شرح زیر است: «دختری که مایلم با او ازدواج کنم سی ساله و پزشک است؛ اما پدری دارد که به بیماری شک و سوءظن مبتلاست و هنوز هیچ خواستگاری را به خانه راه نداده است. می‌دانیم که چنانچه پدر به گونه‌ای بی مورد با ازدواج دختر مخالفت کند، دختر می‌تواند از دادگاه خانواده اذن ازدواج بگیرد؛ اما اشکال ماجرا اینجاست که پدر، این دختر را بارها به مرگ تهدید کرده و چندین بار به گونه‌ای شدید او را کتک زده است. دختر می‌ترسد که به محض اینکه پدر از رفتن او به دادگاه مطلع شود، توسط پدر کشته یا معلول شود. بنابراین، از رفتن به دادگاه اجتناب می‌کند. بویژه اینکه بارها پدر به دختر گفته است خونت را می ریزم و اگر زندانی یا دیه ای داشته باشد تقبل می کنم. چه راهکاری برای نجات این دختر از این خانه و ازدواج او وجود دارد؟

پاسخ کارشناسان وکیل آنلاین:


«مطابق ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی نکاح دختر باکره اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه پدر یا جد پدر او است و هر گاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند اجازه او ساقط و در این صورت دختر می‌تواند با معرفی کامل مردی که می‌خواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده است پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.

از طرفی توهین و تهدید و ضرب و شتم افراد نیز اعمالی خلاف قانون و جرم می باشد، لکن مرتکب آن قابل مجازات خواهد بود ولو آنکه پدر فرد باشد.»

چک در چه صورتی غیرکیفری می‌شود؟

به گزارش ، پرسش مخاطب وکیل‌آنلاین درباره چک‌های غیرکیفری این است: سلام چکی به مبلغ 30 تومان از شخصی را به تاریخ همان روز برگشت زدهام طی دادخواستی به علت اینکه چک را قبلا به من داده است دادگاه منع تقیب صادر کرده ؟ حال سوال این است دادگاه می تواند برای این چک با رای صادره چک رااز حالت کیفری به حقوقی تبدیل کند چرا ؟ من چگونه می توانم به این پول برسم و طی چه مراحلی زودتر به پولم دست پیدا کنم.

پاسخ کارشناسان وکیل‌آنلاین:

مطابق ماده ۱۳ قانونِ صدور چک در موارد زیر صادر کننده چک قابل تعقیب کیفری نیست.
الف- در صورتی که ثابت شود چک سفید امضاء داده شده باشد.
ب- هر‌گاه در متن چک، وصول وجه آن منوط به تحقق شرطی شده باشد.
ج- چنانچه در متن چک قید شده باشد که چک بابت تضمین انجام معامله یا تعهدی است.
د- هر‌گاه بدون قید در متن چک ثابت شود که وصول وجه آن منوط به تحقق شرطی بوده یا چک بابت تضمین انجام معامله یا تعهدی است.
ه - در صورتی که ثابت گردد چک بدون تاریخ صادر شده و یا تاریخ واقعی صدور چک مقدم بر تاریخ مندرج در متن چک باشد.
بنابراین صرف اینکه تاریخ چک روز باشد یعنی چک وعده دار نباشد به معنای امکان شکایت کیفری نمی باشد.
لکن در صورتی که چک قابل تعقیب کیفری نباشد از طریق حقوقی یا اجرای ثبت قابل پیگیری خواهد بود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *