صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بانک‌ها، بانک مرکزی را دور نزنند!

۰۲ تير ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰:۱۴
کد خبر: ۳۲۱۳۴۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
در حالی دور دوم طرح رونق اقتصادی از روزهای گذشته آغاز شده که به اعتقاد برخی کارشناسان برای در نظر گرفتن تسهیلات مجدد و اجرای بخش دیگری از این طرح باید تسهیلاتی که در دوره گذشته پرداخت شده مورد ارزیابی قرار گیرد و بانک‌ها از دور زدن ابلاغیه بانک مرکزی مبنی بر محاسبه استمهال به جای پرداخت تسهیلات خودداری کنند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، پرداخت تسهیلات به بنگاه‌های اقتصادی با هدف رونق در تولید در دستور کار دولت و بانک مرکزی قرار گرفته که به گفته مسئولین در مرحله اول این طرح به حدود 24 هزار واحد صنعتی بالغ بر 17 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.

اما طرح رونق در سال 95 به پایان نرسیده و در مرحله دوم طرح رونق اقتصادی در سال 96 برای بنگاه‌های اقتصادی مبلغ 30 هزار میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده که البته تزریق این حجم از پول به این واحدها می‌تواند بخش نقدینگی بنگاه‌ها را از زیر فشار خارج کند اما به گفته کارشناسان بخش اقتصادی این تسهیلات باید هدفمند و در راستای تولید صرف شود. 

از سوی دیگر به گفته مسئولان حدود 60 درصد از این تسهیلات به استمهال بدهی بنگاه‌های تولیدی بر می‌گردد که این مسئله انتقادات زیادی از جمله برخی مسئولین وزارت صنعت و صنعتگران را در پی داشته و به اعتقاد آن‌ها نباید استمهال در آمارهای پرداخت تسهیلات وجود داشته باشد و نباید استمهال، راه در رو بانک‌ها برای پرداخت نکردن تسهیلات باشد.

بر این اساس به نظر نمی‌رسد پرداخت تسهیلات نقدی به تنهایی راه‌گشای صنعت باشد و اگر قرار است تنها تسهیلات مالی و نقدی در اختیار صنعت قرار گیرد باید پرداخت تسهیلاتی که قبلا انجام شده مورد ارزیابی قرار گیرد و این کار به صورت هدفمند انجام گیرد.

در این باره مهدی پورقاضی رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران در گفت‌وگو با میزان با اشاره به اینکه تسهیلات نقدی به تنهایی راه‌گشای صنعت نخواهد بود اظهار کرد: بالا بردن نقدینگی واحدهای تولیدی و صنعتی کار درستی بوده اما اگر قرار است تنها تسهیلات مالی و نقدی در اختیار صنعت قرار گیرد باید پرداخت تسهیلاتی که قبلا انجام شده مورد ارزیابی قرار گیرد.

وی افزود: بررسی‌ها و مشاهدات نشان می‌دهد که پرداخت تسهیلات نقدی به بنگاه‌های اقتصادی تاثیری در ایجاد رونق در این بنگاه‌ها نداشته زیرا بخش کوچکی از مشکلات صنعت با تسهیلات نقدی حل می‌شود.

پورقاضی گفت: مسئولین نباید از پرداخت تسهیلات به صورت نقدی انتظار معجزه داشته باشند و باید این امر را در نظر داشته باشند که این تسهیلات نمی‌تواند به صورت آنی وضعیت بازار را تغییر داده و رونق اقتصادی ایجاد کند. 

از سوی دیگر فرشاد مقیمی معاون برنامه‌ریزی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در گفت‌وگو با میزان، معتقد است در سال گذشته حدود 24 هزار واحد صنعتی بالغ بر 17 هزار میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردند و این پرداخت تسهیلات دستاورد خوبی به همراه داشته و رشدی که امروز در طرح‌های به بهره برداری رسیده مشاهده می‌شود حاصل پرداخت تسهیلات سال گذشته بوده البته باید در نظر داشت که یکی از طرح‌هایی رونق اقتصادی تکمیل طرح‌های در دست ساخت وسازبالای 60 درصد پیشرفت بوده است.

مقیمی در ارتباط با بحث استمهال بانک‌ها و فرار از ابلاغیه بانک مرکزی، گفت: استمهال ذاتا مسئله بدی نیست اما بانک‌ها زمانی که این کار را انجام می‌دهند نباید آمار آن را در پرداخت‌های تسهیلات جدید محاسبه کنند و مشکل اصلی پرداخت تسهیلات در همین موضوع است که وقتی استمهال انجام می‌گیرد، عملكرد منابع جدیدی در اختیار واحد صنعتی جهت افزایش تولید قرار نمی‌گیرد.

حال با این تفاسیر باید دید آیا تزریق منابع مالی و سپردن این حجم از نقدینگی به دست واحدهای تولیدی باعث رشد در بخش‌های مختلف صنعت کشور خواهد شد و آیا این حجم پول به صورت واقعی به واحدهای تولیدی و صنعتی تسهیلات  پرداخت خواهد شد و یا همچنان بانک‌ها با دور زدن ابلاغیه‌های بانک مرکزی از پرداخت تسهیلات سر باز زده و استمهال را جایگزین پرداخت تسهیلات خواهند کرد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *