آمار ابتلا به تب مالت روند کاهشی دارد/ کرمانشاه و همدان، استانهای موفق در کاهش بیماری
رییس مرکز مدیریت بیماری واگیر وزارت بهداشت از کاهش چشمگیر بیماری تب مالت در کشور خبرداد.
به گزارش گروه جامعه ، محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری واگیر وزارت بهداشت، درخصوص بیماری تب مالت گفت: تب مالت یک بیماری میکروبی مزمن آزاردهنده است که ممکن است، مدتهای طولانی ادامه داشته و با درمان طولانی مدت بهبود پیدا کند.
رییس مرکز مدیریت بیماری واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: بیماری اشکال گوناکون دارد که گاهی تشخیص را سختتر کرده و ممکن است، عوارض نسبتا جدی در انسان ایجاد کند.
گویا افزود: تب، درد مفاصل، کمردرد، عرق ریزش شبانه و درگیری مغز و کلیه و قلب در اثر این بیماری مشاهده میشود که گاهی درمان را پیچیده و طولانی میکند.
وی گفت: بیماری از طریق تماس با دام به خصوص در افرادی که دام را در کنار منازل خود نگهداری میکنند، یا افرادی که به کار ذبح دام اشتغال داشته و یا افرادی که محصولات دامی را استفاده میکنند، منتقل میشود. مثلا لبنیات تازه دام که به صورت غیر بهداشتی تهیه میشود، خطر ابتلا به بیماری را افزایش میدهد.
رئیس مرکز مدیریت بیماری واگیر وزارت بهداشت، با بیان اینکه بیماری تب مالت از انسان به انسان منتقل نمیشود، اضافه کرد: این بیماری از دام به انسان به صورت مستقیم در اثر تماس نزدیک با دام منتقل میشود. شیوه انتقال غیرمستقیم نیز از طریق محصولات و فرآوردههای دامی به انسان منتقل میشود.
گویا خاطرنشان کرد: چنانچه نکات بهداشتی در هنگام نگهداری دام رعایت شود و محصولات دامی بهداشتی و پاستوریزه مصرف شود، احتمال ابتلا به بیماری بسیار کم خواهد شد.
وی با بیان این که این بیماری در مناطق مرکزی، غربی، شمال غربی و شمال شرقی کشور شایعتر است، گفت: خوشبختانه در سال جاری موارد ابتلا به این بیماری رو به کاهش بوده است. هرچند این کاهش سیر آهستهای دارد، اما ارزشمند است. چراکه نشان دهنده این است که فعالیتهای مشترک بین وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی و سازمان دامپزشکی و حمایت استانداریها و فرمانداریها اثربخش بوده و توانسته در کنترل این بیماری موثر واقع شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماری واگیر وزارت بهداشت گفت: از جمله استان هایی که در زمینه کنترل بیماری موفق عمل کردند، استانهای کرمانشاه و همدان را میتوان نام برد.
گویا درخصوص آمار سالهای گذشته تب مالت گفت: در سال ۹۳ تعداد ۲۰ هزار نفر به بیماری مزمن تب مالت مبتلا شدند، در سال ۹۴ نیز ۱۹ هزار و ۴۰۰ نفر و در سال ۹۵ تعداد ۱۴ هزار و ۹۷۰ نفر به این بیماری مبتلا شدند که با تامل در این آمارها، روند کاهشی نسبتا چشمگیری مشاهده میشود و برآورد مَی شود، امسال موارد ابتلا کمتر از سال گذشته باشد.
وی به برنامه آموزشی وزارت بهداشت برای اطلاع رسانی در زمینه این بیماری اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت از سه سال پیش، یک برنامه آموزش اطلاع رسانی وسیع با روش مدرن آموزشی برای مردم عادی جامعه به همین منظور به اجرا گذاشته است. این مدل SHEP نام دارد. این مدل روش آموزشی است که ماموران بهداشتی به مردم و به خصوص دانش آموزان و جوانان آموزش میدهند.
گویا در پایان افزود: تجربه سه سال اخیر، نشان داده که این روش آموزشی به خصوص در تغییر رفتار مردم در روستاها و مناطقی که با دام سروکار دارند، موفق واقع شده است. روش آموزشی مذکور، شامل روشهای جدید نگهداری دام، بهسازی آغل ها، نحوه شیر دوشیدن بهداشتی و نحوه ذبح بهداشتی دام میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *