بازدید عجیب مسئولان از شیرخوارگاه آمنه/ ماجرای استشمام بوی نامطبوعی که عدهای را راهی بیمارستان کرد/ ماه مبارک رمضان بهار ورزش زورخانهای در تهران قدیم
بازدید عجیب مسئولان از شیرخوارگاه آمنه، ماجرای استشمام بوی نامطبوعی که عدهای را راهی بیمارستان کرد، ماه مبارک رمضان بهار ورزش زورخانهای در تهران قدیم و. را در بسته جامعه امروز بخوانید.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، بازدید عجیب مسئولان از شیرخوارگاه آمنه، ماجرای استشمام بوی نامطبوعی که عدهای را راهی بیمارستان کرد، ماه مبارک رمضان بهار ورزش زورخانهای در تهران قدیم و. را در بسته جامعه امروز بخوانید.
زردی سکه و سپیدی بخت
ایرنا: شواهد تاریخی در ایران قبل از اسلام و یونان باستان نشانگر این است که سابقه پرداخت مبلغی پول از طرف داماد به عروس (یا پدر عروس) در زمان ازدواج وجود داشته، اما مهریه در میان مسلمانان به عنوان یک سنت ازدواج متداول است. فلسفه اولیه تعیین مهریه، تقدیمی، پیشکشی، عطیه و هدیه، نحله، اعطای بدون عوض و از روی صداقت به صورت نقدی با تاکید بر ویژگی معنوی و فرامادی آن است. حکایت مهریه در دورانهای مختلف، متفاوت است، اما آیا این مهریه با این همه تفاوتهای تاریخی در اعصار، تضمین زندگی مشترک و پشتوانه زن در زندگی به شمار آمده است یا صرفا هدیهای از سوی داماد به عروس تلقی میشود؟ آیا مهریه باید در طول زندگی مشترک به زن پرداخت شود یا تنها در زمانی که مشکل و خللی در زندگی پیش میآید، پرداخت مهریه به طور جدی پیگیری میشود؟ همه اینها به زعم مردم شناسان، جامعه شناسان، مشاوران، روانشناسان و حقوقدانان متفاوت است. این سوال مطرح است که آیا مقدار معینی برای مهریه تعیین شده است؟ باید اذعان داشت که در آموزههای دینی برای مهریه، مقدار معینی تعیین نشده است و این امر به توافق زن و مرد بستگی دارد. همچنین در نوع مهریه نیز محدودیتی وجود ندارد و هر چیزی که ارزش اقتصادی و اجتماعی داشته باشد، مانند طلا، نقره، املاک، پولهای رایج و لوازم زندگی میتواند مهریه باشد. البته در کنار مهریههای متفاوت ما ایرانی ها، وجوه اشتراکی هم به چشم میخورد که یک جلد کلام الله مجید، آینه و شمعدان و شاخه نبات تقریبا به عنوان نمادهایی فرخنده و مبارک برای شروع زندگی مشترک وجود دارد؛ اما این دلیل نمیشود که مهریهها در ادوار مختلف همین وجوه اشتراک را داشته باشند به عبارت دیگر مهریه در هر دورهای براساس سبک زندگی و ارزشهای اجتماعی و فرهنگی متفاوت تعیین شده است. البته مهریههای نامتعارف هم هست و برخی مواقع به گوشمان میرسد، مثل ۱۹۸۰ توپ ورزشی، ۲ هزار قطعه شکلات، ۱۰ راس آهوی وحشی، پنج هزار مرجان دریایی، کاشت ۱۳۰۵ اصله نهال، یک کیلو بال مگس، ۱۰ هزار شاخه گل سرخ که بیشتر جنبه خودنمایی دارد و از نظر قانونی نیز دچار اشکال است.
*مهریه در کشورهای مختلف
حال که مهریه متاثر از جریانات عرفی و فرهنگی در جامعه است و با گذشت زمان تغییر میکند، بد نیست نگاهی به مهریههای برخی کشورهای مسلمان نیز بیاندازیم و ببینیم آنان چه میکنند؟
میزان مهریه در میان مسلمانان در کشورهای مختلف با توجه به آداب و سنن و فرهنگ آن کشور متفاوت است به طوری که در عربستان، عرف مهریه ۱۴ هزار دلار معادل ۵۲ میلیون و ۴۵۸ هزار تومان است. میانگین نرخ مهریه در جمهوری آذربایجان، حدود ۲ هزار منات معادل چهار میلیون و ۵۲۰ هزار تومان برآورد میشود. میانگین نرخ مهریه در میان اقوام مختلف کشور هند در حدود ۱۰۰ هزار تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار روپیه معادل پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تا ۸۷ میلیون تومان تعیین میشود. در ترکیه نیز نرخ مهریه به طور متوسط ۳۵ هزار لیر معادل ۳۸ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان است. در مناطق مختلف چین در میان اقوام مختلف، نرخ مهریه حدود ۱۰۰ هزار یوان معادل ۵۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تخمین زده میشود. در عمان نرخ مهریه در حدود ۱۰ هزار ریال عمان معادل ۹۷ میلیون و پانصد هزار تومان است.
همانطور که پیشتر اشاره شد در زمان حاضر هنجاری که بر سنت مهریه ما ایرانیها حاکم شده است، بیشترسکه طلاست. زمانی مد بود البته الان هم تقریبا مد است که شمار سکههای مهریه را به تعداد تاریخ تولد عروس خانم تعیین کنند؛ اما این سکهها، عروس را سپید بخت میکند؟ یا عطایش را به لقایش میبخشد؟
بازدید عجیب مسئولان از شیرخوارگاه آمنه؛ بازدید یا سان دیدن دولتیها از شیرخواران!
فارس: شب گذشته علی ربیعی وزیر رفاه، مولاوردی معاون و امین زاده دستیار ویژه رئیس جمهور و محسنی بندپی رئیس سازمان بهزیستی از شیرخوارگاه آمنه بازدید کردند. در این مراسم پس از بازدید از بخشهای مختلف شیرخوارگاه و مشاهده از نزدیک شرایط نگهداری این شیرخواران، هریک به سخنرانی پرداختند. در حین مراسم بازدید، مسئولان و مربیان این مرکز شیرخواران که بعضا معلول هم بودند را در راهروهای این مرکز به صف کردند تا مسئولان سریعتر بتوانند به بازدید خود برسند بازدیدی که قدری به سان دیدن شباهت پیدا کرد.
ماجرای استشمام بوی نامطبوعی که ۵۰ نفر را راهی بیمارستان کرد
تسنیم: استشمام بوی نامطبوع در اطراف کوه تفتان ۵۰ نفر را راهی بیمارستان کرد که ۲۵ نفر بستری شدند. یک تیم بهداشتی و یک تیم درمانی شامل متخصص بیهوشی داخلی وعفونی جهت بررسی بیشتر به محل اعزام شدند و بازدید میدانی از اطراف کوه تفتان به عمل آمد که مورد فوران منتفی بوده است. در حال حاضر تعداد ۸ دستگاه آمبولانس در شهرستان خاش مسقر هستند و تعداد ۲۰ دستگاه آمبولانس و یک دستگاه آتوبوس آمبولانس از زاهدان به خاش اعزام شده است. به گزارش وزارت بهداشت، ستاد بحران دانشگاه از هموطنان شهرستان خاش درخواست کرد تا ضمن حفظ خونسردی، اطلاعات صحیح و توصیههای بهداشتی را از طریق این ستاد و یا سایر مراجع ذیصلاح مانند فرمانداری خاش پیگیری کنند. در شرایط حاضر توصیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به هموطنان خاشی و به خصوص افراد سالخورده، مبتلایان به بیماریهای ریوی و قلبی، زنان باردار و کودکان این است که حتی المقدور تا رفع کامل بوی نامطبوع از منزل خارج نشوند.
ماه مبارک رمضان بهار ورزش زورخانهای در تهران قدیم بود
مهر: رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران با اشاره به جایگاه ورزشهای باستانی گفت که بهار ورزش زورخانهای در تهران قدیم در ماه مبارک رمضان بود. زورخانه مسجد دوم مردم و گودهای زورخانه برابر محراب مساجد مقدس بود.
«پیشکسوتان این رشته ورزشی ریشههای مستحکم درخت تنومند و کهن میراث پهلوانی کشورند و آیین تجلیل و پاسداشت مقام آنها تکریم فرهنگ پهلوانی است». اما ورزش پهلوانی و زورخانهای قدمت دیرینه در کشور دارد و برای حفظ، توسعه و احیای بیش از پیش این میراث ماندگار که از نیاکان ما برایمان به یادگار مانده است باید در سطح کشور به ویژه به نسل جوان معرفی شود.
جایگاه گود زورخانه با دنیای تئاتر شباهت دارد و مجموعه حرکات نمایشی اجرا میشود. اما ویژگیهای گود زورخانه یعنی وقتی شما وارد گود زورخانه میشوید هم به لحاظ دینی، هم به لحاظ ورزشی و هنری قابل اهمیت است. گود زورخانه به جز جریان ورزشی، یک فرآیند هنری است. حرکات در روند ورزشهای زورخانهای به سمت فرایندی هنری پیش میرود. این جریان به جز جریان ورزشی آن است. به همین دلیل این گود مقدس است، چون هم در خدمت انسان و اخلاق انسانی است و هم در خدمت روح انسان؛ بنابراین کسانی که پا در گود زورخانه میگذارند متوجه باشند و برای چه آمده اند. اینجا جای جوانمردی و فتوت است.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *