صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مردم کمک نکنند قطع آب محتمل است/ آغاز تغییر قانون سرمایه‌گذاری خارجی ایران/ بی‎میلی کارمندان دولت به سود سهام عدالت

۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۸:۲۰
کد خبر: ۳۲۰۹۷۷
مردم کمک نکنند قطع آب محتمل است، آغاز تغییر قانون سرمایه‌گذاری خارجی ایران و بی‎میلی کارمندان دولت به سود سهام عدالت از اخباری است که صفحه اقتصاد در رسانه‌های خبری به آن‌ها پرداخته است.
 به گزارش گروه فضای مجازی ، مردم کمک نکنند قطع آب محتمل است، آغاز تغییر قانون سرمایه‌گذاری خارجی ایران و بی‎میلی کارمندان دولت به سود سهام عدالت از اخباری است که صفحه اقتصاد در رسانه‌های خبری به آن‌ها پرداخته است.

آغاز تغییر قانون سرمایه‌گذاری خارجی ایران/سرمایه‌گذار‌ها نمی‌آیند!
مهر:
عضو ستاد پسابرجام اتاق بازرگانی تهران، از آغاز تغییر در قانون سرمایه‌گذاری خارجی ایران خبر داد و گفت: قانون کنونی، مانع جدی در جذب سرمایه است. بهروز علیشیری با تشریح یافته‌های یک گزارش علمی تفصیلی، از آغاز تغییر در قانون سرمایه‌گذاری خارجی ایران خبر داد و گفت: گزارش مقایسه‌ای قانون سرمایه‌گذاری خارجی ایران با بیست کشور جهان نشانگر آن است که قانون کنونی سرمایه‌گذاری خارجی ایران، به تغییرات اساسی نیاز دارد. رئیس کل پیشین سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران که سرپرستی این کار مطالعاتی را به عهده دارد، افزود: قانون سرمایه‌گذاری خارجی ایران نیاز به تغییر و بازنگری اساسی دارد که بر پایه همین نیاز، مطالعاتی به ابتکار ستاد اقتصادی پسابرجام انجام شده که قریب به یک سال به طول انجامیده است؛ به نحوی که این قانون، در چهار حوزه اصلی و تعیین کننده مقرراتی که برای سرمایه‌گذاران خارجی اهمیت دارد، دچار مشکل بوده و یا ناقص و نارسا است. وی تصریح کرد: قانون سرمایه‌گذاری خارجی ایران در شاخص‌های نظام پذیرش و سازمان متولی جذب سرمایه‌گذاری خارجی، نظام مالکیت، نظام نقل و انتقالات سرمایه و همچنین نظام حل و فصل اختلافات بین‌المللی، از نقایص بنیادین رنج می‌برد که باید به سرعت مورد بازنگری قرار گیرد. سرپرست تیم پژوهشی بازنگری در قانون سرمایه‌گذاری خارجی ایران اظهار داشت: در حال حاضر قانون سرمایه‌گذاری خارجی ایران، مجوزمحور است و این اقدام، محیط سرمایه‌گذاری خارجی کشور را مخدوش و هزینه‌زا کرده است؛ ضمن اینکه نظام غربالگری در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی منسوخ شده و باید از آن فاصله گرفت، به نحوی که سازمانی مستقل، حرفه‌ای و با محوریت سیاستگذاری و در یک کلام پیشرو، طراحی و تاسیس گردد. رئیس کل پیشین سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران خاطرنشان کرد: سازمان کنونی سرمایه‌گذاری خارجی با الگوهای مطلوب در کشورهای مشابه فاصله زیادی دارد و نمی‌توان انتظار داشت که با این کارکرد‌ها و ترتیبات مقرراتی، بتوان سرمایه‌گذاری خارجی مورد نیاز رشد اقتصاد ایران را فراهم کرد. رئیس سابق هیات مقررات زدایی کشور تاکید کرد: کشورهایی نظیر عمان، کویت، عربستان سعودی، ترکیه، هند، برزیل و چین طی چند سال اخیر، قانون و مقررات سرمایه‌گذاری خارجی خود را اصلاح و به سمت ساده‌سازی حرکت کرده‌اند؛ این در حالی است که طی شانزده سال گذشته، هیچ تغییری در قانون و آئین‌نامه‌های سرمایه‌گذاری خارجی ایران صورت نگرفته است. علیشیری گفت: قانون و آئین‌نامه‌های کنونی تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی ایران در حال حاضر، خود مانع جدی در جذب سرمایه‌گذاری‌های کلان خارجی است و این قانون، تفسیرپذیر، پرهزینه، غیرشفاف و مبهم است.

بی‎میلی کارمندان دولت به سود سهام عدالت/ ۲۲ میلیون نفر شماره حساب ندادند
تسنیم:
کارکنان دستگاه‌های اجرایی کشور کماکان کمترین آمار ورود و ثبت شماره شبا بانکی در سامانه سهام عدالت را دارند. از اواخر فروردین امسال سازمان خصوصی‌سازی شرایط را در سامانه سهام عدالت بوجود آورده تا مشولان سهام عدالت با مراجعه به این سامانه اقدام به ورود شماره شبای حساب بانکی خود کنند تا پس از تائید نهایی، از نیمه دوم اسال سود سهام عدالت به حسابشان وارد شود. بر این اساس کارکنان دستگاه‌های اجرایی کشور از جمله دارندگان سهام عدالت و نیز مشمولانی هستند که باید برای دریافت سود این سهام شماره شبای حساب بانکی خود را وارد سامانه سهام عدالت کنند. با وجود این، اما سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرده است کارکنان دستگاه‌های اجرایی کشور کماکان کمترین آمار ورود و ثبت شماره شبا بانکی در سامانه سهام عدالت را دارند. همچنین این سازمان از تمامی کارمندان دولت و بازنشستگان که در سالهای قبل به همراه خانوار خود در طرح توزیع سهام عدالت ثبت نام شده‌اند و دارنده این سهام می‌باشد درخواست کرده است سریع‌تر برای ثبت شبا بانکی خود در این سامانه اقدام کنند، چرا که فرآیند رسیدگی به شماره‌های شبا و تایید آن در سیستم بانکی امری زمانبر است و به حدود ۱۵ تا ۲۰ روز زمان نیاز دارد. این گزارش می‌افزاید: آمارهای جدید از سامانه سهام عدالت حاکیست که در مدت دو ماه گذشته که از فعالیت این سامانه و دریافت شماره شبای بانکی از مشمولان سهام عدالت می‌گذرد تا کنون از مجموع بیش از ۴۹ میلیون سهامدار عدالت تعداد ۲۷ میلیون نفر شماره شبای بانکی خود را در سامانه این سهام ثبت کرده‌اند. بعلاوه این در این تعداد نیز تعداد ۲۳. ۵ میلیون شماره شبای بانکی پس از بررسی به تأیید رسیده و تعداد ۵۰۰ هزار شماره شبای بانکی نیز تأیید نشده است. همچنین تعداد ۳ میلیون شبای بانکی واردشده توسط مشمولان سهام عدالت نیز در دست رسیدگی نزد سیستم بانکی و بانک‌های کشور است که به‌زودی نتیجه تأیید آن در سامانه اعلام خواهد شد. گفتنی است؛ برای آن دسته از افراد که شماره شبای حساب بانکی آن‌ها تائید نشده است، پیامکی جهت اطلاع ارسال می‌شود تا دوباره یک شماره شبای جدید در سامانه سهام عدالت به ثبت برسانند. همچنین به دلیل این که سهام عدالت، طرحی برای سهامدار شدن و مالکیت دارایی توسط آحاد مردم است، نمی‌توان مثل طرح توزیع یارانه سهام هر فرد را به سرپرست همان خانوار تخصیص داد و شماره شبای حساب هر یک از مشمولان باید جداگانه در سامانه سهام عدالت به نشانی www.samanese.ir ثبت شود.
 


مردم کمک نکنند، قطع آب محتمل است
جام جم آنلاین:
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: اگر مردم در مصرف مساعدت و مصارف غیرضروری را به ساعت غیرپیک منتقل کنند، مشکل خاصی در تامین آب در زمان پیک مصرف تابستان نخواهیم داشت در غیر اینصورت شبکه آب پاسخگو نیست، چون ظرفیت تامین در شبانه روز مشخص است. محمد پرورش با اشاره به اینکه ۸۸ درصد مشترکان تهران را مشترکان خانگی و ۱۲ درصد دیگر را غیرخانگی تشکیل می‌دهند، افزود: ۲۵ خرداد خروجی آب تصفیه خانه‌های شهرتهران به بیش از ۵۲ مترمکعب در ثانیه رسید در حالیکه در زمان پیک مصرف سالانه میزان مصرف ۳۷ تا ۳۹ مترمکعب بود. وی اضافه کرد: روزانه ۴ و نیم میلیون متر مکعب آب در استان تهران یا حدود ۵۲ متر مکعب بر ثانیه مصرف می‌شود که ۳۸ متر مکعب بر ثانیه در شهر تهران و بقیه در شهرستانهای استان است. پرورش گفت:: حد فاصل مصرف در روزهای پیک و معمولی حدود ۱۰ مترمکعب بر ثانیه است که این میزان می‌تواند مصرف سه تا ۴ استان کشور باشد. وی افزود: در سال‌های گذشته که میزان بارش نیز مناسب نبود با شورای تامین استان برنامه ریزی می‌کردیم و انشعاب‌های مشترکان پرمصرف به طور موقت چند ساعت قطع می‌شد. مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اضافه کرد: در تابستان و پیک مصرف این شرکت وظیفه دارد به ۱۳ و نیم میلیون نفر از شهروندان خدمات رسانی کند و حتی اگر هزینه تمام شده آب را به عنوان جریمه، مشترکان پرمصرف پرداخت کنند مشکل حل نمی‌شود بنابراین باید عدالت محور کار باشد که البته این نیاز به قانون دارد. پرورش گفت:: روز یکشنبه در دفتر شورای تامین استان مجوزی برای آبفای استان و عواملی که این شرکت معرفی می‌کند در نظر گرفته شد و کارتی به عنوان حافظان آب صادر می‌کنند تا با مشترکانی که در سطح شهر مصرف درست را رعایت نکنند و به طور مثال به شستشوی پیاده رو بپردازند، برخورد شود. وی تاکید کرد: اگر مردم در مصرف مساعدت و مصارف غیرضروری را به ساعت غیرپیک منتقل کنند، مشکل خاصی در تامین آب در زمان پیک مصرف تابستان نخواهیم داشت در غیر اینصورت شبکه آب پاسخگو نیست، چون ظرفیت تامین در شبانه روز مشخص است و اگر این شرکت حتی منابع مالی لازم را داشته باشد اضافه کردن ظرفیت تولید آب، اقتصادی نیست.
 


نبود شرکت‌های آمریکایی در صنعت نفت ایران به ضرر خودشان است
ایسنا:
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه ایران اظهار کرد: صنعت نفت ایران فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری شرکت‌های خارجی است و چنانچه شرکت‌های آمریکایی نتواند در صنعت نفت ایران سرمایه گذاری کنند هر دو کشور دچار ضرر می‌شوند. مرتضی بهروزی فر با بیان این که تحریم‌های آمریکا علیه ایران هنوز نهایی نشده است، اظهار کرد: متاسفانه ایران هنوز تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا قرار دارد و فقط تحریم‌های هسته‌ای برداشته شده و سایر تحریم‌ها هنوز به قوت خود باقی مانده است. وی با تاکید بر این که هرچقدر تحریم‌ها گسترده‌تر شود تاثیر بیشتری روی صنعت نفت ایران می‌گذارد، افزود: تن‌ها موضوعی که نسبت به گذشته فرق کرده این است که قبلا یک اجماع کلی بین همه کشورهای دنیا علیه ایران وجود داشت، اما الان این طور نیست و این آمریکا است که با توجه به سیاست‌های ترامپ تن‌ها مانده و همراهی ندارد. این کارشناس اقتصادی نیز با اشاره به ذخائر هیدروکربوری ایران، گفت‌: صنعت نفت ایران فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری شرکت‌های خارجی است و چنانچه شرکت‌های آمریکایی نتواند در صنعت نفت ایران سرمایه گذاری کنند هر دو کشور دچار ضرر می‌شوند. بهروزی فر ادامه داد: چنانچه صنعت نفت ایران را در ۳۰ سال گذشته بررسی کنیم متوجه خواهیم شد که حدود ۳۰ سال است که به دلیل تحریم‌ها سرمایه گذاری زیادی در صنعت نفت ایران صورت نگرفته است، عموما صنعت نفت ایران شاهد حضور شرکت‌های بزرگ نفتی در کشور نبوده است. وی تاکید کرد: بنابراین چنانچه تحریم‌ها روی صنعت نفت و حضور شرکت‌های آمریکایی در صنعت نفت ایران داشته باشد این موضوع به ضرر هر دو کشور است، زیرا شرکت‌های نفتی آمریکایی فرصت عظیمی را برای سرمایه گذاری از دست می‌دهند و در مقابل نیز صنعت نفت ایران از حضور این شرکت‌ها بی بهره می‌مانند.

 

بهره‌وری بنگاه با تبعیض و بهره‌کشی بالا نمی‌رود
ایسنا:
عضو شورای مرکزی حزب اسلامی کار گفت: عدم استفاده شایسته از ظرفیت و خلاقیت نیروهای انسانی و کم توجهی به مسایل رفاهی و بیمه‌ای نیروی کار مهمترین دلیل پایین بودن سرانه کار مفید در محیط‌های کار است. حمید نجف اظهار کرد: برای بالا بردن بهره‌وری محیط کار نیازمند استفاده از ظرفیت و توانمندی نیروهای انسانی هستیم به نحوی که انگیزه کار در فرد تقویت و مشتاق انجام کار شود و به دلیل نارضایتی از محیط و شرایط کار یا پایین بودن دستمزد وقت خود را به بطالت نگذراند. وی با طرح این پرسش که چرا در بسیاری از ادارات و سازمانها، متوسط کار مفید به ۲۰ دقیقه بیشتر نمی‌رسد؟ ادامه داد: این امر دلایل مختلفی دارد که یکی از آن‌ها عدم استفاده مفید و شایسته از ظرفیت و توانایی نیروی انسانی است. نجف گفت: بنگاهی که نیروی کارش فقط ۲۰ دقیقه کار مفید دارد هرگز به بهره وری نمی‌رسد. ما نیازمند استفاده از ظرفیتهای علمی کشورهای موفق در این زمینه هستیم و باید از تجربیات الگوبرداری کنیم تا بر اساس آن معیار‌ها پیش برویم. عضو شورای مرکزی حزب اسلامی کار سوء استفاده و بهره‌کشی از نیروی انسانی، تبعیض و مقایسه رفتاری در محیط کار را از دیگر عواملی نام برد که انتظار بهره‌وری و ارائه تولید با کیفیت را ناممکن می‌سازد. نجف افزود: در بعضی از ادارات و کارگاه‌ها مدل کار کردن به گونه‌ای است که کار نکردن یا اصطلاحا وقت گذراندن به یک عادت برای نیروهای انسانی تبدیل می‌شود و ساختار مجموعه، مدیریت حاکم بر آن و اجرا یا عدم اجرای برخی قوانین و مقررات در این زمینه موثر است و در چنین سیستمی اگر چند نیروی فعال هم وجود داشته باشد خود به خود بی انگیزه می‌شوند. وی ناکافی بودن حقوق و پایین بودن دستمزد را از دیگر عوامل موثر در پایین بودن سرانه کار مفید دانست و تاکید کرد: در تمام دنیا اصول بهره‌وری نیروی انسانی با دقت رعایت می‌شود و صاحبان بنگاههای اقتصادی در قبال بازدهی مجموعه و کیفیتی که برای تولید خود متصور هستند، تامین نیروی انسانی و رفاهیات او که شامل خانه، ماشین و دستمزد مکفی است در نظر می‌گیرند به همین دلیل می‌بینیم که فرد حتی قبل از شروع کار دستمزد یا پاداش می‌گیرد تا با انگیزه قوی‌تر مشغول کار شود و طبعا در این حالت سطح انتظار و توقع از نیروی کار بالا می‌رود.

دلیل افزایش قیمت دلار چیست؟
اتاق خبر ۲۴:
یکی از فعالان بازار ارز دلیل افزایش قیمت دلار را افزایش تقاضا دانست و اظهار داشت: بانک مرکزی هم قیمت‌های خود را همراه با نرخ‌های بازار بالا برده که یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت دلار است. وی ادامه داد: بسیاری از وارد کنندگان در ماه رمضان خرید نکرده اند و در حال حاضر برای تهیه دلار به بازار مراجعه کرده اند و این افزایش تقاضا سبب افزایش قیمت دلار شده است. این فعال بازار سرمایه گفت: دلار شنبه هفته جاری ۳ هزار و ۷۳۵ تومان بود که امروز به ۳ هزار و ۷۵۵ تومان رسیده است. همچنین سلیمانی یکی دیگر از فعالان بازار ارز افزایش قیمت دلار را بخاطر تحولات منطقه‌ای در هفته گذشته و افزایش تقاضاهای داخلی می‌داند. وی گفت: در سکه افزایش قیمت چندانی نداشتیم و مختصر افزایش قیمت هم بخاطر افزایش قیمت دلار بوده است.

تولید خودروهای بی‌کیفیت را متوقف کنید
آخرین خبر:
یک کارشناس صنعت خودرو از شرکتهای ایران خودرو، سایپا، مدیران خودرو و کرمان خودرو خواست تولید خودروهای با کیفیت پایین را متوقف کنند. امرالله امینی، در پاسخ به اینکه بررسی گزارش‌های ارزیابی کیفی خودروهای داخلی نشان می‌دهد که ایران خودرو، سایپا، مدیران خودرو و کرمان خودرو ماه‌ها و بلکه سال‌ها است که برخی محصولاتشان را در پایین‌ترین سطح کیفی تولید می‌کنند و ارتقایی در کیفیت این محصولات صورت نگرفته است، اظهار کرد: مشکل ما در حوزه کیفیت خودروهای داخلی این است که اگرچه هر ماه گزارش ارزیابی کیفیت خودروهای داخلی تهیه و منتشر می‌شود، اما به این گزارش‌ها ترتیب اثر داده نمی‌شود. وی با بیان اینکه در دنیا مهمترین موضوع در تهیه گزارش‌های کیفی محصولات از جمله خودرو، ضمانت اجرایی داشتن این گزارش‌ها است، خاطرنشان کرد: البته فرق ما با دنیا این است که سیستم‌های بازرسی مشکلات و کاستی‌های کیفی خودروهای تولیدی را بررسی و اعلام می‌کنند، اما این تذکرات اجرایی نمی‌شود. عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در پاسخ به اینکه چرا به گزارش‌های ارزیابی کیفیت خودروهای داخلی ترتیب اثر داده نمی‌شود؟ اظهار کرد: این را باید از وزارت صنعت، معدن و تجارت پرسید. قانونا این وزارتخانه مسوول نظارت بر خودروسازان و ارتقای کیفیت خودروهای داخلی بوده و باید در برابر مشکلات فعلی پاسخگو باشد.
بررسی جدیدترین گزارش ارزیابی کیفیت خودروهای داخلی (اردیبهشت ماه ۱۳۹۶) نشان می‌دهد که همچون ماه‌های پیش از آن برخی از خودروهای تولیدی از سوی ایران خودرو، سایپا، مدیران خودرو و کرمان خودرو همچنان در پایین‌ترین سطح کیفی و با همان کیفیت سابق تولید می‌شوند. این خودرو‌ها شامل سایپا ۱۳۱، سایپا ۱۱۱، سایپا ۱۳۲، تیبا هاچ‌بک، ام‌وی‌ام ۱۱۰ اس، سمند، پژو پارس، پژو ۴۰۵، لیفان ایکس ۶۰ و ام‌وی‌ام ۵۵۰ هستند که تن‌ها یک ستاره از پنج ستاره کیفی را کسب کرده‌اند. در مدل ارزیابی کیفیت خودروهای داخلی، این محصولات بسته به کیفیت خود یک تا پنج ستاره کسب می‌کنند. یک ستاره پایین‌ترین سطح کیفی و پنج ستاره بالاترین سطح کیفی را نشان می‌دهد.
 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *