صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پدر صنایع موشکی ایران که بود؟ /چگونگی مدیریت بیماری‌های مزمن/پس از ابتلا به سرطان چه مدت زنده می‌مانیم؟ /تفسیرعبارت «عالم ذر یا روز الست» که در سوره مبارکه اعراف در قرآن آمده چیست؟ / فرمانی که شبکه‌های اجتماعی را درنوردید/جالب‌ترین توپ فوتبال

۲۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۲:۱۱
کد خبر: ۳۲۰۷۱۹
محاسبه دقیق مدت زمان زنده ماندن پس از ابتلا به سرطان مشخص شد، ۸ راهکار برای کنار آمدن با بیماری، از بین امواج تلویزیون، موبایل یا ماکروویو کدام یک خطرناکتر هستند؟، راهکارهایی برای حفظ گوشی‌های موبایل از گرمای تابستان و ... از اخبار برگزیده فضای مجازی امروز است.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، رسانه‌ها در فضای خبری روزانه خود اخبار اختصاصی و عمومی مختلفی را منتشر می‌کنند که این اخبار بعضا فقط در یک رسانه منتشر شده است. گروه فضای مجازی در نظر دارد هر روز اخبار منتخب فضای مجازی را از سایت‌ها و خبرگزاری‌ها و حتی کانال‌های تلگرامی مختلف جمع‌آوری کرده و در قالب یک بسته خبری منتشر کند. در این بسته همه خبر‌ها و آیتم‌ها با ذکر منبع منتشر می‌شوند و انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست. 
 
از بین امواج تلویزیون، موبایل یا ماکروویو کدام یک خطرناکتر هستند؟
 
تسنیم: همیشه سؤال‌های متعددی در مورد امواج الکترومغناطیس می‌شود؛ گاهی به‌اسم امواج رادیویی، گاهی پارازیت و گاهی موج‌های بلند یا ماکروویو؛ که در این رابطه پروفسور محمد اسماعیل اکبری پاسخی علمی ارائه می‌کند.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان عنوان می‌کند: اصلاً بدن انسان از منابع مولد امواج الکترومغناطیس است و از این خاصیت برای تشخیص استفاده می‌شود؛ زیرا هر سلولی در بدن میزانی از موج را تولید می‌کند و به‌تبع آن هر عضوی هم میزانی؛ بنابراین اگر امکان اندازه‌گیری این امواج را داشته باشیم می‌توانیم به سلامت آن عضو پی ببریم.

دکتر اکبری ادامه می‌دهد: نوارهای قلبی و یا مغزی از وسایل تشخیصی هستند که بیماری‌هایی در قلب یا مغز را نشان می‌دهند، همچنین عکس‌برداری با دستگاه MRI هم از این راه استفاده می‌کند، یعنی میزان مغناطیس در هر عضوی را به‌حدی تشدید می‌کند که امکان تفاوت بین دو نسج و در نتیجه تشخیص توده‌ها را آسان می‌کند.

این فوق‌تخصص جراحی غدد و سرطان از دانشگاه جانز هاپکینز تصریح می‌کند: حال اگر به هر دلیلی امواج مغناطیسی از خارج به بدن بتابد روی مکانیسم و کار اعضا اثر می‌گذارد و می‌تواند منجر به بروز اختلالات شود، بنابراین امواج از تلویزیون‌ها، ماکروویوها، موبایل، رادیو و ... ساطع می‌شوند؛ لذا این‌ها می‌توانند عارضه درست کنند.

وی عنوان می‌کند: پارازیت‌ها هم از همین امواج هستند که برای خنثی کردن امواج در شبکه‌های تلویزیونی به‌کار می‌روند و معمولاً همان قدرت را دارند یعنی خیلی تفاوتی نمی‌کند با دیدن تلویزیون.

معاون پیشین سلامت وزارت بهداشت خاطرنشان می‌کند: به هر حال اگر مستمر در معرض این امواج باشیم، زیانبار است و این زیان برای کودکان بیشتر از افراد بزرگسال است، با وجود این، رابطه این امواج با سرطان هنوز ثابت نشده است و هیچ تحقیقی وجود ندارد که بتوانیم اعلام کنیم این امواج سرطان‌زا هستند.
 
 

 ۸ راهکار برای کنار آمدن با بیماری

بیماری خود را پنهان نکنید
 
مشاهدات نشان می‌دهد پنهان کردن بیماری توسط بیمار یا خانواده شرایط را بسیار دشوار می‌کند. حتی دیده شده وقتی دوستان و آشنایان جویای حال بیمار می‌شوند با برخورد خشن از سوی آن‌ها مواجه می‌شوند. این کار بین خانواده و اطرافیان فاصله ایجاد می‌کند و باعث می‌شود از حمایت‌های احتمالی محروم شوند. فرض کنید بیمار در بیمارستان بستری می‌شود یا مرتب باید به مطب دکتر سر بزند. بردن کودکان به این اماکن ممکن نیست و نبود حمایت از سوی اطرافیان باعث می‌شود در مواقع ضروری نتوانند کودک را به کسی بسپارند.
 
به پیامدهای مثبت و منفی عدم پذیرش بیماری تان فکر کنید
 
در این مواقع از بیمار و خانواده او می‌خواهیم به دقت در مورد عدم پذیرش و پذیرش و پیامدهای منفی و مثبت ناشی از آن فکر کنند. قطعا پذیرش و قبول کمک از سوی دیگران، زندگی را آسان‌تر خواهد کرد. همچنین وقتی فرد شرایط را می‌پذیرد می‌تواند راه حل‌های مختلفی را هم پیدا کند. اینکه کجای زندگی قرار گرفته و با توجه به وضعیت جدید چگونه می‌تواند زندگی خود را دوباره سازماندهی کند.
 
محدودیت‌ها را ر‌ها کنید و به توانمندی هایتان پروبال دهید
 
وضعیت و شیوه‌ی زندگی جدید را باید از نظر فیزیکی ارزیابی کرد. بیمار تا دیروز چگونه زندگی می‌کرد و حال چه تغییراتی ایجاد شده است؟
 
درست است که محدودیت هایی ایجاد شده، ولی توانمندی هایی نیز باقی مانده است. با آن توانمندی‌ها چه کار می‌توان کرد؟ باید به نقاط قوت پروبال داد تا ناتوانی‌ها جبران شود. از طرفی، انتظارات بیمار از خودش باید واقع بینانه باشد. با توجه به وضعیت جسمانی لازم است شیوه‌ی زندگی، خورد و خوراک و رفت و آمد‌ها و ... تغییر کند. وقتی فرد به این بینش می‌رسد که بیماری بخشی از زندگی و دوست اوست، با درمانگر خود نیز تعامل و همکاری بهتری برقرار می‌کند و این امر به کنار آمدن با بیماری کمک می‌کند. این روند حتما به بهبود وضعیت کمک خواهد کرد. ما در مطلب با سالمندانی که داروهای خود را نمی‌خورند به موارد دیگری نیز اشاره داشته ایم.
 
ارتباط خود را با شبکه‌های اجتماعی مستحکم کنید
 
فرد باید ارتباط خود را با شبکه‌های اجتماعی محکم‌تر کند. شبکه‌های اجتماعی این پیام را به فرد القا می‌کنند که او تن‌ها نیست و افراد زیادی هستند که مشکلاتی شاید به مراتب بیشتر از او دارند. همچنین می‌تواند از تجربیات آن‌ها بهره ببرد.
 
 یاری خواستن از خدا
 
یاری خواستن از خدا، کمک زیادی به بیماران می‌کند. آندره ژید، نویسنده بزرگ فرانسوی در یکی از کتابهای معروف خود که زندگی نابغه ادبیات روس فئودور داستایوفسکی را بررسی کرده است می‌نویسد:
 
داستایوفسکی به صرع مبتلا بود و در پایان عمر، پنج کتاب را از دوستانش درخواست کرد که یکی از آن‌ها قرآن بوده است.
 
تجربه ثابت کرده، افراد معنوی به حکمت و تقدیر اعتقاد دارند و آسانتر خودشان را با ناملایمات زندگی وفق می‌دهند.
 
ورزش کنید
 
اگر چه تاثیر تغذیه در کهنسالی را نمی‌توان انکار کرد، اما ورزش نیز در کنار آن، راه حل مناسبی برای کاهش استرس و فشارهای روانی روی بیمار و در نتیجه کنار آمدن با بیماری است. خوب است ورزش متناسب با شرایط فیزیکی بیمار و تحت نظر پزشک باشد.
 
به خود روحیه بدهید
 
یکی دیگر از راهکارهای کنار آمدن با بیماری اینست که روی اعتماد به نفس تان کار کنید. بیماری فقط بخشی از زندگی شما را تحت شعاع قرار می‌دهد. افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند می‌توانند نقصان‌های زندگی را جبران کنند. زمین خوردن سالمندان یا آلزایمر در سنین پیری به سراغ همه می‌آید، اما آیا باید تسلیم شد؟ تحقیقات نشان می‌دهد: امید، خودباوری و توکل به خدا، برای غلبه بر بیماری تاثیر بسیار مهمی در کاهش فرایند رشد بیماری دارد.
 
مهارت‌های زندگی را بیاموزید
 
آموزش برای یادگیری مهارت‌های زندگی و سازش با شیوه‌ی جدید زندگی هم کمک زیادی به بیماران و خانواده خواهد کرد. در یک خانواده متوسط، خانمی که از بیماری سرطان دهانه رحم، رنج می‌برد با خیاطی کردن و ساختن عروسک هایی ساده و زیبا با جوراب شیشه‌ای از هنر خود بهره می‌برد و آن‌ها را می‌فروشد. هیچگاه از بیماری اش شکایت نمی‌کند و زندگی خوبی دارد. او برخلاف زندگی جوانان امروز، زندگی پرتلاش و پویایی دارد.
 
 
 
منبع:راستینه

داغ‌ترین لیگ فوتبالی که تا کنون دیده‌اید +تصاویر
 
باشگاه خبرنگاران جوان:در یکی از محله‌های کشور اندونزی، بازی پر طرفدار فوتبال به روشی خلاقانه و عجیب میان بچه‌ها رواج پیدا کرده است، دو تیم ۵ نفره به مدت ۶۰ دقیقه در زمین شنی به دنبال توپی خاص می‌دوند تا بتوانند آن را درون دروزاه تیم مقابل جا دهند. اما جذاب‌ترین و متفاوت‌ترین قسمت این بازی، به توپ خاص مسابقه بر می‌گردد، توپی متفاوت که حتی فکرش را هم نخواهید کرد.
 
 از دو روز قبل، یک نارگیل تقریبا بزرگ و خراب در ظرفی حاوی نفت خیس می‌شود تا پس از ۴۸ ساعت، براحتی قابل اشتعال و با جرقه‌ای شعله ور شود. حالا دانش‌آموزان با مهارتی که طی ۲۱ روز، در تمرینات سخت و سوزان اردوی آمادگی کسب کرده اند آماده جدالی آتشین می‌شوند.
گفتنی است؛ مسابقات هر ساله در مدارس شبانه‌روزی برگزار می‌شود و مسئولان این تمرینات را برای بالا بردن قدرت معنوی و روانی بچه‌ها مفید می‌داند.
 
 

 
 
 
 راهکارهایی برای حفظ گوشی‌های موبایل از گرمای تابستان
 
کلیک:هوای گرم برای وسایل الکترونیکی مناسب نیست و حتی می‌تواند به دستگاه شما صدمات شدیدی را وارد کند. اما راهکارهایی نیز برای خنک نگه داشتن گوشی در هوای گرم وجود دارد، در ادامه با کلیک همراه باشید.
 
عدم جای گذاشتن گوشی درون خودرو
 
در فصول گرم سال فضای درون خودرو‌ها خیلی گرم می‌شود، به همین علت در بعضی از کشور‌ها قانون ممنوعیت برای جای گذاشتن کودکان و یا حیوانات درون خودرو وجود دارد؛ بنابراین هرگز نباید گوشی خود را خودرو جا بگذارید. اگر می‌خواهید مسیر طولانی را طی کنید، از پایه نگهدارنده گوشی برای خودرو استفاده کنید تا بدین ترتیب گوشی شما را در معرض مستقیم باد کولر خودرو نیز قرار بگیرد و گرم نشود. به هر دلیلی اگر مجبور شوید که گوشی هوشمند‌تان را درون خودرو جای بگذارید، بهترین مکان صندوق عقب خودور بوده، زیرا این قسمت کمترین تاثیر را از گازهای گلخانه‌ای می‌پذیرد.
 
امکاناتی را که احتیاج ندارید خاموش کنید
 
چنانچه به بلوتوث، اینترنت سیم‌کارت، وای‌فای و جی‌پی‌اس نیاز ندارید، آن‌ها را غیرفعال کنید. با اینکار در واقع فعالیت‌هایی را که بدان‌ها نیاز ندارید خاموش می‌کنید و علاوه بر آنکه باتری را حفظ می‌کنید از گرم شدن گوشی نیز تا حدی جلوگیری می‌گردد.
از محافظ استفاده نکنید

شما در تابستان لباس اضافه به تن نمی‌کنید، بنابراین حتی الامکان برای گوشی‌تان نیز از پوشش‌های اضافه استفاده نکنید. اگر در هوای گرم باید بیرون بروید، حتی الامکان از محافظ استفاده نکنید یا از محافظ‌های نازک برای گوشی استفاده نمایید و زمانی که از اسمارت فون استفاده نمی‌کنید حتما صفحه نمایش را خاموش نگهدارید.
 
وسایلتان را با فاصله از یکدیگر نگهدارید
 
اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که هوای شرجی دارد و بطور همزمان چند دستگاه الکترونیکی مثل لپ‌تاپ یا گوشی‌های هوشمند را درون یک کیف یا محفظه قرار می‌دهید، دستگاه‌ها را خاموش بودن و جدا از یکدیگر قرار دهید. این اقدام سبب می‌شود که دستگاه‌های درون کیف فضای بیشتری برای تنفس داشته باشند و از داغ شدن بیش از حد آن‌ها جلوگیری شود.
 
هرگز گوشی را درون یخچال نگذارید

بسیای از افراد لپ‌تاپ یا گوشی‌هایشان را درون یخچال می‌گذارند تا خنک شوند. اما وب‌سایت Gazelle اعلام کرد، خنک کردن سریع دستگاه‌های الکترونیکی بطور مثال از طریق یخچال می‌تواند موجب نفوذ رطوبت به دورن دستگاه شده و به قطعات داخلی آن آسیب برساند؛ بنابراین اگر حس کردید که گوشی بیش از اندازه داغ شده، بهتر است ابتدا آن را خاموش کرده و مدتی به همین حال بگذارید، تا به آهستگی خنک شود. باتری گوشی را جدا کنید (البته اگر باتری قابلیت جداسازی دارد) و دستگاه را از نور مستقیم خورشید دور نگهدارید.
 
 

محاسبه دقیق مدت زمان زنده ماندن پس از ابتلا به سرطان مشخص شد
 
 eurekale:در حالی که روش‌های فعلی برآورد مدت زمان زنده ماندن افراد در صورت ابتلا به انواع مختلف بیماری سرطان خام و غیردقیق است، امید می‌رود بیمارانی که به سرطان روده دچار می‌شوند به زودی بتوانند به دقت از میزان شانس زنده ماندن خود مطلع شوند.

محققان دانشگاه ناتینگهام به همین منظور و با همکاری شرکت نرم افزاری ClinRisk ابزار محاسباتی جدیدی موسوم به QCancer Colorectal Survival ابداع کرده اند که هم پزشکان و هم بیماران می‌توانند از آن برای کسب اطلاعات مذکور استفاده کنند.

این ابزار تصمیم گیری در مورد بهترین روش درمانی قابل استفاده و فرایندهای مراقبتی و رسیدگی‌های ضروری را تسهیل می‌کند. بررسی‌های انجام شده نشان دهنده دقت بالای این ابزار در پیش بینی مدت زمان زنده ماندن افراد بعد از ابتلا به سرطان روده هم در مردان و هم در زنان است.

البته مدت زمان محاسبه شده بر مبنای زمان تشخیص، مداواهای انجام شده و تحولات تازه‌ای که در فرد صورت می‌گیرد، قابل به روزرسانی و تغییر است.

این ابزار رایانه‌ای با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده از نزدیک به ۴۴ هزار فرد مبتلا در نقاط مختلف انگلیس طراحی شده و از هوش مصنوعی مناسب برای افزایش دقت و تجربه خود برخوردار است.

این نرم افزار در کنار عواملی مانند سن، میزان پیشرفت سرطان و ... به دیگر عوامل محیطی و شخصی مانند سابقه مصرف سیگار توسط بیمار، شاخص توده بدن، سوابق بیماری‌های خانوادگی، دیگر بیماری‌ها و مداواهای صورت گرفته و حتی سوابق مصرف دارو‌ها و انجام عمل‌های جراحی نیز توجه می‌کند. گروه سازنده ابزار مذکور در تلاش هستند تا در آینده استفاده از آن را برای پیش بینی مدت زمان زنده ماندن افراد مبتلا به دیگر انواع سرطان هم ممکن کنند.
 
 

شهید تهرانی مقدم که بود؟ +تصاویر
 
باشگاه خبرنگاران: حمله افتخار آمیز شب گذشته سپاه پاسداران ایران به مقر داعش در دیرالزور سوریه بهانه‌ای شد تا یادی کنیم از شهید حسن تهرانی مقدم پدر صنایع موشکی ایران و به همین مناسبت اطلاعات و تصاویری از این شهید بزرگوار و افتخار آفرین کرده ایم.

حسن تهرانی مقدم متولد ۶ آبان ۱۳۳۸ در محله سرچشمه تهران بود که ۲۱ آبان ۱۳۹۰ در ملارد دعوت حق را لبیک گفت، وی از فرماندهان سپاه در جنگ عراق و ایران و فرمانده سازمان جهاد خودکفایی سپاه پاسداران بود که از او به عنوان یکی از پایه‌گذاران برنامه موشکی سپاه یاد می‌شود.

شهید تهرانی مقدم پس از طی تحصیلات مقدماتی، موفق به اخذ مدرک کاردانی و کارشناسی در رشته مهندسی صنایع شد و در اولین روزهای تشکیل سپاه پاسداران به عضویت آن درآمده بود و در دوران جنگ عراق و ایران نخستین فرمانده توپخانه سپاه شد که خود نیز بنیانگذار آن بود.

پس از آن تهرانی مقدم توپخانه را به حسن شفیع‌زاده سپرد و خود به یگان موشکی سپاه رفت و مسئولیت آنجا را برعهده گرفت و همچنین در تشکیل و بنیان‌گذاری فرماندهی موشکی سپاه تأثیر بسزایی داشت.

حسن تهرانی مقدم با پایان جنگ وارد تحقیقات و توسعه فعالیت‌های موشکی سپاه پاسداران شد و در سازمان جهاد خودکفایی سپاه به عنوان مسئول سازمان مشغول به کار شد، ساخت چند موشک در واحد موشکی سپاه تحت مدیریت او انجام شد و بدین خاطر برخی از همکارانش به او لقب پدر موشکی ایران دادند.
 
 


آتش به اختیار؛ فرمانی که شبکه‌های اجتماعی را درنوردید +نمودار
 
باشگاه خبرنگاران جوان: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با دانشجویان و فعالین فرهنگی اجتماعی در ۱۲ رمضان (۱۷ خرداد) اجازه‌ای را به این فعالین دادند که با تحلیل‌ها و بازتاب‌های مختلف داخلی و خارجی همراه بود.
 
 

این اجازه یا فرمان، دستور آتش به اختیاری بود که ایشان فرمودند: "من به همه‌ی آن هسته‌های فکری و عملیِ جهادی، فکری، فرهنگی در سرتاسر کشور مرتّباً میگویم: هرکدام کار کنید؛ مستقل و به‌قول میدان جنگ، آتش‌به‌اختیار"

این سخن در ادامه این موضوع از طرف ایشان مطرح شد که نباید منتظر "مسئولینی که تعطیل هستند" و در کارشان "دچار اختلال" ماند و از همان جایی که هستید کار را شروع کرد.

اما این فرمان بازتاب گسترده‌ای را در شبکه‌های اجتماعی داشت، به طوری که تن‌ها در شبکه اجتماعی توئیتر بیش از ۴۸ هزار توئیت با این هشتگ ارسال شده است که در ادامه نمودار آن را مشاهده می‌کنید.
 
 
 
 ۵ نکته تفسیری پیرامون آیه «الست»

«حوزه»: حجت الاسلام والمسلمین فعالی در ادامه سلسله جلسات «زندگی معنوی» به منظور بررسی زندگی معنوی و آرمانی در موسسه آل یاسین در ادامه عوامل تدارک خطا به بررسی دومین عامل یعنی معرفت النفس پرداخت.

 معرفت النفس

در قرآن آیات متعددی در باب معرفت النفس می‌باشد یکی از آن آیات، آیه ذیل می‌باشد:

وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّکَ مِنْ بَنی آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّیَّتَهُمْ وَ أَشْهَدَهُمْ عَلى أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ قالُوا بَلى شَهِدْنا أَنْ تَقُولُوا یَوْمَ الْقِیامَةِ إِنَّا کُنَّا عَنْ هذا غافِلینَ؛ و هنگامى را که پروردگارت از پشت فرزندان آدم، ذریّه آنان را برگرفت و ایشان را بر خودشان گواه ساخت که آیا پروردگار شما نیستم؟ گفتند: «چرا، گواهى دادیم» تا مبادا روز قیامت بگویید ما از این [امر]غافل بودیم.

نکات مهم آیه:

نکته اول: خداوند می‌فرماید: که ذریه بنی آدم را جمع کردیم. ذریّه از ذرّه است؛ و معنای آیه این چنین می‌باشد که خداوند در عالم ذرّ از ذرّیه آدم که ذراتی بودند اعتراف گرفت؛ و آنچه در این نکته بدست می‌آید آدمیان در آغاز به صورت ذرّاتی بودند.

نکته دوم: (نکته محوری): «أَشْهَدَهُمْ عَلى أَنْفُسِهِمْ» یعنی چه؟ دو معنی در تفاسیر آمده است:

*معنای اول این است که خداوند کاری کرد که آن‌ها شاهد و گواه خود شدند. (گویا انسان‌ها در آن عالم بر اعمال همدیگر شاهد بودند).

*امّا معنای دوم که در تفسیر المیزان، فخر و کشف الاسرار آمده است. «اشهدهم» به معنای شهود کردن است. این معنا اشاره است به معنای عرفانی کشف و شهود، معنای آیه این چنین می‌شود که خداوند کاری کرد که انسان‌ها توانستند حقیقت خویش را بدون پرده و حجاب بیابند؛ یعنی فهمیدند که «یا أَیُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَراءُ إِلَى اللَّهِ وَ اللَّهُ هُوَ الْغَنِیُّ الْحَمیدُ؛ یعنی انسان‌ها دیدند حقیقت خود را که چیزی جز نیاز نیستند. به تعبیری انسان‌ها فقط مالک نیازهای خود هستند.

نکته سوم: در باب «أَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ» دو مطلب قابل ذکر است:

مطلب اول: روایتی از امام جعفر صادق (ع) است. خداوند در این آیه نفرمود: «ألیس لکم ربٌ» بلکه فرمود:: «اَلَستُ بِرَّبکُم». یعنی همگان خدا را دیدند، و هو الحضور. یعنی‌ای انسانها! سر‌ها بالا، مرا ببینید.

مطلب دوم: شهود نیاز، عین شهود تأمین کننده نیاز است و فقط کسی که کارش ربوبیت است می‌تواند نیاز را برطرف نماید؛ یعنی، خدا.

نکته چهارم: چرا هیچ کس روز «الست» را به یاد ندارد، با وجود این که این معرفت، حضوری بوده است؟

پاسخ اینکه: اتفاقاً خداوند بار‌ها و بار‌ها به آن اشاره کرده است. آنجا که انسان‌ها را خطاب قرار می‌دهد. دلالت بر غفلت انسان، انسان‌ها را «ناس» اطلاق می‌کند و در جانب مثبت «ذکر»، «مذکّر» و آن اشاره به یادآوری دارد.

 راز پنهان آیه و تمام روایات این جمله است؛ «راه نیل به حقیقت از درون می‌گذرد نه از بیرون و مسیر کمال، رشد و قرب الی الله از درون قلب است البته به مدد عقل و وسایل بیرونی».

نکته پنجم: چرا آیه، اتمام حجت می‌کند؟ خداوند در این عالم، امر و نهی‌هایی داشته است، از این رو، خود را به همگان شناساند تا بعداً کسی مدعی عدم شناخت نشود.

حاصل آن که یکی از مبانی قرآنی احادیث معرفت النفس آیه ۱۷۲، سوره اعراف است.
 
 

سریع‌ترین رایانه دنیا با ۱۳۰ کوادریلیون محاسبه در ثانیه
 
ایسنا: پرسرعت‌ترین رایانه دنیا با قدرت محاسبه ۱۳۰ کوادریلیون عملیات در هر ثانیه به سرعت محاسبه مغز انسان نزدیک شده است.

برخلاف تصور، این رایانه در کشورهای آمریکا یا چین ساخته نشده است، بلکه کشور ژاپن موفق به ساخت این رایانه قدرتمند شده است.

ژاپن با ساخت این رایانه وارد رقابت در دنیای سرعت ابررایانه‌ها شد. آن‌ها پیش از این از اقدام به ساخت یک ابررایانه با سرعت محاسبه ۱۳۰ پتافلاپ (کوادریلیون) خبر داده بود. این ابررایانه از نمونه تحت اختیار چینی‌ها با سرعت ۹۳ پتافلاپ سریع‌تر خواهد بود.

این ابررایانه ژاپنی "ABCI) "AI Bridging Cloud infrastructure) نام‌گذاری شده است که در ماه آوریل ۲۰۱۸ عملیاتی خواهد شد. دولت ژاپن ۱۷۳ میلیون دلار برای ساخت این ابررایانه و دو پروژه پژوهشی دیگر هزینه کرده است.

ساتوشی سِکیگوچی مدیرعامل موسسه ملی علوم صنعتی و فناوری پیشرفته ژاپن هدف اصلی از ساخت این ابررایانه را کمک به صنایع مختلف در این کشور و توسعه تولید محصولات خلاقانه و پیشرفت بیشتر در زمینه پزشکی اعلام کرد.

وی افزود: این ابررایانه در راه پیشرفت فناوری‌های هوش مصنوعی و یادگیری موثر و عمیق نیز به کار گرفته خواهد شد.

در حال حاضر سازمان‌ها و شرکت‌های ژاپنی وابسته به غول‌های فناوری آمریکایی هستند، اما با وجود "ABCI" دیگر از این وابستگی خبری نخواهد بود.

ابررایانه‌ها در مقایسه با رایانه‌های معمولی یک میلیون برابر سریع‌تر هستند. برای مثال اگر انجام یک کار مشترک برای یک رایانه معمولی ۳۰۰۰ روز طول بکشد، ابررایانه آن را تن‌ها در یک روز انجام خواهد داد.

با تکمیل ساخت "ABCI" ژاپن بار دیگر صاحب عنوان دارنده سریع‌ترین رایانه دنیا خواهد بود. ژاپن این عنوان را در سال ۲۰۱۱ برای ۶ ماه در اختیار داشت، تا اینکه چین و آمریکا با ساخت یک نمونه پرسرعت‌تر این عنوان را از ژاپن گرفتند.
 
 

تصاویری جالب از یک زیر دریایی با دماغه شیشه‌ای

دیلی میل:شرکت رولزرویس با همکاری ساب مارین اوشن قصد دارد یک زیردریایی لوکس بسازد. این زیر دریایی که Neyk نام گرفته، گنجایش ۲۰ نفر را دارد می‌تواند در عمق ۴۹۹ متری آب حرکت کند. در این زیر دریایی یک کتابخانه کامل، گالری و پذیرایی وجود دارد.

همچنین زیر دریایی مذکور دارای دماغه‌ای شیشه‌ای است بنابراین مسافران می‌توانند چشم انداز ۲۷۰ درجه‌ای از محیط خود را تماشا کنند.

همچنین شرکت سازنده آن ادعا می‌کند زیر دریایی سریع، موتوری بی سروصدا دارد. همچنین سیستم‌های تهویه و نور آن نیز با توجه به تمایل مسافر قابل تغییر است.

هم اکنون نخستین نمونه Neyk در هلند در حال ساخت و قرار است در ژانویه ۲۰۱۸ میلادی رونمایی شود.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
انتهای پیام/
 
 : انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *