صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرا گوشت زیاد شد، اما ارزان نشد؟! / رئیس اتحادیه: مردم هنوز حقوق نگرفته اند!

۲۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۵:۴۶
کد خبر: ۳۲۰۶۷۲
هنوز هم گوشت قرمز در سطح خرده فروشی‌های تهران قیمتی بالای ۴۱ هزار تومان دارد و با وجود پیش بینی رییس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گوسفندی در هفته‌های گذشته بر کاهش قیمت این محصول به زیر ۴۰ هزار تومان، اما همچنان در سطح خرده فروشی‌های شهر قیمت گوشت قرمز بالاست.
به گزارش گروه فضای مجازی ، هنوز هم گوشت قرمز در سطح خرده فروشی‌های تهران قیمتی بالای ۴۱ هزار تومان دارد و با وجود پیش بینی رییس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گوسفندی در هفته‌های گذشته بر کاهش قیمت این محصول به زیر ۴۰ هزار تومان، اما همچنان در سطح خرده فروشی‌های شهر قیمت گوشت قرمز بالاست.

کاهش حجم تقاضای خرید درماه رمضان و بروز بیماری تب کنگو و همچنین توزیع گوشت‌های وارداتی از سوی دولت با قیمت‌های پایین‌تر نیز نتوانسته قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی را درتهران به زیر ۴۰ هزار تومان برساند.

حتی بالا بودن قیمت‌ها باعث شده، برخی از قصابی‌ها از درج قیمت خودداری کنند، اما به گفته رییس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گوسفندی واحد‌های سطح خرده فروشی‌ها باید قیمت فروش را برای مصرف کننده اعلام کنند.

علی اصغر ملکی در پاسخ به این سوال که چرا بازار به تعادل نرسیده و همچنان قیمت‌ها بالاست گفت: در اینجا بحث عرضه و تقاضا مطرح است، متاسفانه دام‌های عرضه شده کافی نیست، برای آنکه در سالهای گذشته به دلیل کم آبی و مشکلاتی که وجود داشت دامداران، بسیاری از بره‌های ماده خود را نیز ذبح کردند که همین موضوع روی جمعیت دام سبک مولد کشور تاثیر گذاشته و داشته هایمان تحلیل رفته است و دامداران هم اینک با توجه به بهبود وضعیت بارندگی از ذبح بی موقع بره ها‌ی ماده خودداری می‌کنند تا زاد و ولد دام‌ها به تعادل برسد.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا توزیع گوشت گرم وارداتی نیز نتوانسته قیمت‌ها را کاهشی کند اظهار داشت: به هر حال عرضه و تقاضا قیمت‌ها را تعیین می‌کند و، چون این مکانیسم در تعادل نیست و تمایل خرید نیز کم است بازار در رکود به سر می‌برد، اما قیمت‌ها بالاست.

به گفته وی هم اکنون هر کیلو لاشه گوسفندی توسط قصابی‌ها ۲۶ - ۲۷ هزار تومان خریداری می‌شود و برای مصرف کننده با قیمت ۴۰ تا ۴۱ هزار تومان با در نظر گرفتن درصد سود تعریف شده به فروش می‌رسد.

ملکی با اشاره به مناسب نبودن وضعیت کسب و کار گفت: در جلسه اخیری که با مسئول تعزیرات داشتیم آن‌ها نیز به این نکته اشاره داشتند که گوشت در مغازه‌ها و میادین مانده است که بر این باورم دلیل آن قدرت خرید پایین مردم است که نمی‌توانند گوشت قرمز تهیه کنند از طرف دیگر آخر ماه است و حقوق بگیر‌ها هنوز حقوق خود را نگرفته اند و بودجه‌ای را هم که داشتند روزهای اولیه خرید کرده اند، از طرف دیگر مسائل روزه داری هم روی نوع تغذیه تاثیر می‌گذارد.

ملکی در پاسخ به این پرسش که آیا فکر نمی‌کنید همه این مسائلی که اشاره کردید نشان از کاهش تقاضا داشته بنابراین باید باعث کاهش قیمت‌ها شود گفت:: به هر حال وقتی قدرت خرید پایین باشد و گوشت در مغازه‌ها بماند مغازه دار‌ها کمتر گوشت تهیه می‌کنند، به هر حال دامدار‌ها هم موبایل دارند و و وقتی ببینند بازار رونق ندارد کمتردام برای کشتار می‌آورند و عرضه دام کمتر است.

وی گفت: تامین گوشت تهران از استان کردستان انجام می‌شود و قیمت هر کیلو گوسفند زنده ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان است، البته قیمت گوشت در استان‌ها پایین‌تر است چرا که هزینه حمل ونقل ندارد، اما وقتی دام زنده از کردستان به تهران بیاید کرایه حمل آن ۷۰۰ هزار تومان است و دامدار به چوپانی که همراه دام می‌فرستد روزی ۵۰ هزار تومان دستمزد می‌دهد.

رییس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گوسفندی درباره وضعیت بیماری کنگو در کشور گفت: بیماری‌ها به گفته سازمان دامپزشکی تا حد زیادی در کشور مهار شده است و همکاران سازمان دامپزشکی نظارت خوبی دارند و گوشت بعد از ذبح ۲۴ ساعت در مکانی سرد نگهداری می‌شود تا میکروب زادیی شود.

وی افزود: گوشت‌های عرضه شده به قصابی‌ها دارای لیبل و ممهور به مهر دامپزشکی است و تاریخ و مکان کشتارگاه در آن درج شده است و از آنجائی که این گوشت‌ها بعد از ذبح زیر نظر دامپزشک در سردخانه ساعت هایی را می‌ماند و بار میکروبی آن از بین می‌رود مردم می‌توانند با خیال راحت این گوشت‌ها را مصرف کنند.
 
 
منبع: جام جم آنلاین


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *