صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سوء استفاده رژیم صهیونیستی از بحران‌های منطقه

۲۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۰:۰۱
کد خبر: ۳۲۰۲۹۶
دسته بندی‌: سیاست
کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه اختلاف بوجود آمده بین سعودی‌ها و قطری‌ها تاثیر چندانی در بحران سوریه ندارد، گفت: رژیم صهیونیستی هم به دنبال سود بردن از تنش ایجادشده بین عربستان و قطر است؛ چون فلسفه تاسیس این رژیم ایجاد تفرقه در جهان اسلام و عرب است.
به گزارش گروه سیاسی ، سید هادی سید افقهی در خصوص مواضع رژیم صهیونیستی در قبال تنش عربستان و قطر، با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی به دنبال سود بردن از این تنش است، اظهار داشت: فلسفه تاسیس و استمرار حیات رژیم صهیونیستی ایجاد تفرقه در جهان اسلام و جهان عرب است. این رژیم با نفوذی که در ارگان‌های سیاسی، اقتصادی و رسانه‌ای دارد و لابی‌هایی که در برخی از سرویس‌های اطلاعاتی- امنیتی غرب دارد، تلاش می‌کند در جهان عرب و اسلام دست به ایجاد آشوب، جنگ‌افروزی، فتنه‌انگیزی و بحران‌های سیاسی - اجتماعی - بهداشتی بزند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه اگر کشورهای عربی باهم متحد نباشند، همین عدم انسجام آن‌ها بهانه خوبی برای سوء استفاده صهیونیست‌ها از آنهاست، گفت: رژیم صهیونیستی با استفاده از تجربه‌ای که در ایجاد فتنه دارد، می‌تواند از بحران ایجاد شده در بین کشورهای عربی به نفع اهداف شوم خود بهره ببرد.

سید هادی افقهی با بیان اینکه هر دو کشور عربستان و قطر روابط پیدا و پنهانی با رژیم صهیونیستی دارند، افزود: قطر در برقراری ارتباط با این رژیم نسبت به عربستان پیشتاز‌تر بود. تا جاییکه صهیونیست‌ها در دوحه دفتر بازرگانی داشتند و چندین بار هم مقامات قطری با مقامات این رژیم دیدار داشتند؛ اما روابط عربستان با رژیم صهیونیستی اخیرا آشکار می‌شود.

کارشناس مسائل بین‌الملل در ادامه به مواضع لیبرمن وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اشاره کرد که به صورت آشکار از مواضع عربستان در قبال قطر دفاع می‌کند و قطر را مورد هجمه قرار می‌دهد که چرا این کشور از حماس و سایر گروه‌های مقاومت حمایت و میزبانی می‌کند. با اینکه رژیم صهیونیستی می‌داند منافعش از قطر کمتر از عربستان نیست.

وی با طرح این سوال که چرا رژیم صهیونیستی در کنار عربستان قرار گرفته است؟ گفت:، چون رژیم صهیونیستی می‌داند که قطر در هر صورت نیازمند این رژیم خواهد بود، لذا در مقایسه قطر با عربستان به این نتیجه می‌رسد که عربستان سعودی نسبت به قطر بزرگتر است و اگر در بحران بوجود آمده بین دو کشور عربستان و قطر طرف سعوی‌ها را بگیرد منافع بیشتری را از طرح‌های مذکور در منطقه مخصوصا طرح واگذاری دو جزیره «تیران» و «صفیران» به عربستان خواهد برد.

سید افقهی در ادامه سخنانش در پاسخ به اینکه بحران ایجاد شده بین قطری‌ها و سعودی‌ها چه تاثیری در بحران چندین ساله سوریه خواهد داشت، تصریح کرد: اختلاف بوجود آمده بین آل سعود و آل ثانی تاثیر چندانی در بحران سوریه نخواهد داشت. چون مدیریت بحران سوریه دست قطری‌ها و سعودی‌ها نیست. مدیریت بحران سوریه و حمایت لجستیکی، آموزشی و حتی رسانه‌ای دست آمریکایی‌هاست! هر چند ممکن است بعد از اختلاف بوجود آمده بین قطری‌ها و سعودی‌ها اختلاف بین گروه‌های حامی آن‌ها در سوریه شدیدتر شود؛ اما هرگز کمک‌های قطری‌ها به جبهه‌النصره و احرار الشام که عضوی از اخوان المسلمین در سوریه هستند، قطع نخواهد شد و عربستان هم دست از کمک‌های خود به جیش‌الاسلام و داعش بر نخواهد کشید؛ لذا اختلاف بوجود آمده تاثیر چندان در معادله امنیتی بحران سوریه نخواهد داشت.

وی گفت: حتی بعد از این اختلاف لحن شبکه خبری الجزیره قطر نسبت به بحران سوریه نیز تغییر نکرده است و این شبکه همان خط مشی قبلی خود را مثل شبکه خبری العربیه عربستان ادامه می‌دهد.

سید افقهی با اشاره به اعزام دو ناوچه آمریکایی‌ها به خلیج فارس جهت برگزاری مانور مشترک با قطری‌ها تاکید کرد: به محض اینکه منافع آمریکا در بحران ایجاده شده بین عربستان و قطر تامین شد. این بحران را کنترل کرد و به سرعت لحن و موضعش را نسبت به قطر عوض کرد و به جای تکرار حمایت قطر از تروریست‌ها از همکاری صحبت کرد.

کارشناس مسائل بین‌الملل در ادامه تاکید کرد: نباید به چنین بحران‌هایی زیاد خوشبین بود و باید هوشمندانه با اینگونه بحران‌ها برخورد کرد.. بحران ایجاد شده بین اینگونه کشور‌ها که در معادلات امنیتی آمریکایی‌ها قرار دارند، قابل کنترل است. پیش‌بینی اینکه قطر در کنار محور مقاومت قرار خواهد گرفت، درست نیست. ایران باید هوشمندانه با این بحران برخورد کند.

وی پایان در خصوص تاثیر خروج قطر از ائتلاف سعودی علیه یمن خاطرنشان کرد:، چون حضور قطر در ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان سعودی حضور نمادین بود، لذا خروج قطر از این ائتلاف تاثیر چندانی در حملات ائتلاف عربی علیه یمن نخواهد داشت. هدف عربستان از تشکیل این ائتلاف این بود که خواست نشان دهد با ائتلاف گسترده و منسجمی به یمن حمله کرده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *