صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بلومبرگ: ترامپ می‌ترسد در "باتلاق افغانستان" گیر کند

۲۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰:۰۱
کد خبر: ۳۲۰۱۳۳
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
بلومبرگ در یادداشتی به قلم «الی لیک» نوشت: با وجود موافقت ترامپ در مورد افزایش سربازان بیشتر، وی می‌ترسد که در باتلاق افغانستان گیر افتد.
به گزارش سرویس بین الملل بلومبرگ در یادداشتی به قلم «الی لیک» نوشت: معمولا وقتی رئیس جمهور تصمیم می‌گیرد که به جنگ سربازان بیشتری گسیل کند، این اعزام بیشتر باید بخشی از یک استراتژی وسیعتر باشد.

در ادامه این یادداشت آمده است: اعزام سربازان توسط بوش به عراق در قالب برنامه ضدتروریسم بود. اوباما هم در سال اول زمامداری خود در مورد افغانستان چنین تصمیمی اتخاذ کرد هر چند مابقی سال‌های ریاست جمهوری خود را برای پایان بخشیدن به این جنگ صرف کرد.

اما موضوع برای ترامپ متفاوت است. پنج شنبه وی با اعزام سربازان بیشتر به افغانستان موافقت کرد، اما او هنوز در مورد استراتژی آمریکا که منجر به پیروزی در افغانستان شود موافقتی نداشته است.

استراتژی آمریکا در افغانستان از نظر فنی هنوز در حال تدوین شدن است اما سرفصل‌های اصلی آن، افزایش نیروهای ویژه برای آموزش، مشاوره و کمک به نیروهای نظامی افغانستان، ارائه طرح جامع برای در نظر گرفتن عناصری که در پاکستان به طالبان کمک می‌کند، اعزام نیروی هوایی و توپخانه،‌ و تعهد سیاسی برای بقات دولت فعلی کابل، از آوریل بر سر زبانها بوده است.

در واقع مک مستر مشاور امنیت ملی بدنبال تدوین استراتژی با وزرای کابینه و رئیس جمهور بوده است. وی امیدوار بود که رئیس جمهور پیش از اجلاس سران ناتو در ماه گذشته با استراتژی آمریکا در افغانستان موافقت کند.

با این وجود ترامپ تاکنون این استراتژی را امضا نکرده و مقامات دولت اعلام کردند که وی می‌ترسد که در باتلاق افغانستان گیر کند.

سایر اعضای کابینه مانند دادستان کل جف سیسن، نگران دادن تعهد بلندمدت به دولت افغانستان باتوجه به تجربه دو دولت قبلی در مدیریت چنین روابطی هستند. ترامپ این نگرانی ها را به کابینه امنیت ملی خود منتقل کرد.

به گفته دو مقام مسئول در دولت آمریکا، در جلسه شورای امنیت ملی ترامپ در ابتدا از اینکه سقف تعداد نیروهای موجود در افغانستان که توسط اوباما وضع شده را کنار بگذارد، امتناع کرد؛ که این تعداد در حال 8400 نفر است.

اما در روز پنج شنبه ترامپ عقب نشینی کرده و در جلسه‌ای با مک مستر و «جیمز ماتیس» وزیر دفاع و وزیر خارجه آمریکا ترامپ با برداشتن سقف سربازان موافقت و به ماتیس اجازه می‌دهد که تعداد سربازان اعزامی را خودش مشخص کند.

در ابتدا نیویورک تایمز این تصمیم ترامپ را منتشر و بعد خود جیمز ماتیس بر آن صحه گذاشت.

در جلسه خصوصی با ترامپ، ماتیس، مک مستر و تیلرسون این موضوع را مطرح می‌کنند که فرماندهان آمریکا به انعطاف در مورد اعزام سربازن تازه نفس به افغانستان برای جلوگیری از یک بحران احتیاج دارند. و این موضوع مطرح می‌شود که دولت افغانستان به مرور جنگ را به طالبان واگذار می‌کند.

بخصوص بعد از کشته شدن 3 سرباز آمریکایی در ننگرهار توسط یک نفوذی طالبان این موضوع ابعاد تازه ای پیدا کرده است.

مقامات آمریکا اعلام کردند که حذف محدودیت در رابطه با تعداد نیروهای آمریکا در افغانستان مانعی برای تدوین یک استراتژی و برنامه جنگی در مورد افغانستان بود. در حالی که هنوز تعداد سربازان اعزامی مشخص نیست، توافق ترامپ برای اعزام سربازان بیشتر نشاندهنده تغییر در سیاست خارجی اوست.

قرار است ماه آینده ترامپ استراتژی جامع در افغانستان این کشور را اعلام کند. کاسه صبربرخی از نمایندگان لبریز شده است. در روز پنج شنبه مک کین به ماتیس گفت که بدون داشتن استراتژی برای ما دشوار است که از شما حمایت کنیم. ما استراتژی 8 ساله گذشته منبی برعدم شکست در جنگ را می دانیم این استراتژی دیگر جوابگو نیست.

ماتیس در پاسخ به مک کین گفت: ما درحال تدوین استراتژی هستیم، اما اقداماتی باید گرفته می‌شد تا هزینه این تاخیر را نپردازیم.

اما ماتیس به این سوال پاسخ نداد که چرا مک کین هنوز استراتژی ترامپ در افغانستان را مشاهده نمی‌کند و دلیل آن این است که ترامپ دو ماه قبل استراتژی که توسط یکی از مشاوران ارشد خود در مورد افغانستان تهیه شده بود را نپذیرفته است.

/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *