صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شکایت دولت اریتره از قطر

۲۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۷:۵۵
کد خبر: ۳۲۰۱۱۶
اریتره همچنین در مناقشه بین قطر و عربستان و همپیمانانش، از ریاض حمایت کرده بود.
به گزارش گروه بین‌الملل ،به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی،‌ وزارت اطلاع رسانی اریتره در این باره اعلام کرد: قطر درباره خروج 450 تن از نیروهای حافظ صلح خود از مرزهای مورد مناقشه با جیبوتی هیچ گونه توضیحی نداده و خروج فوری این نیروها، پس از تنش های اخیر بین کشورهای عربی صورت گرفته است.
 
تصمیم قطر برای خروج نیروهای حافظ صلح خود، پس از آن صورت گرفت که اریتره گزارش رسانه های قطری را مبنی بر این که این کشور تمام قد در کنار دوحه ایستاده است،تکذیب کرده بود.
 
اریتره همچنین در مناقشه بین قطر و عربستان و همپیمانانش، از ریاض حمایت کرده بود.
منطقه مرزی میان اریتره و جیبوتی که یک منطقه کوهستانی است، از مدت‌ها پیش منطقه‌ ای مورد نزاع میان دو کشور بود، به همین خاطر قطر در سال 2010 برای امضای توافقنامه صلحی میان دو کشور میانجی‌گری کرد و نیروهای قطری از آن زمان در منطقه مذکور مستقر شدند.
 
جیبوتی یکی از همپیمانان غرب و میزبان پایگاه های نظامی فرانسه و آمریکا و گذرگاه دریایی به کشورهایی آفریقایی از جمله اتیوپی است.
 
جیبوتی نیز همگام با سیاست های تحریمی عربستان علیه قطر، سطح روابط دیپلماتیک خود با دوحه را کاهش داد و همه این عوامل سبب شد تا دوحه نیروهای خود را از این منطقه خارج کند.
 
کارشناسان معتقدند که اگر سازمان ملل متحد و اتحادیه آفریقا اقدام به اعزام نیرو به نوار مرزی بین جیبوتی و اریتره نکنند، خروج نیروهای قطری از این منطقه یک شکاف امنیتی میان جیبوتی و اریتره ایجاد خواهد کرد.
 
عربستان دوشنبه هفته گذشته (15خرداد 96) اعلام کرد که به همراه امارات متحده عربی، بحرین، مصر و برخی از کشورهای دیگر با ادعای حمایت قطر از تروریسم، افراط گرایی و دخالت در امور داخلی دیگر کشورها، روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را با دوحه قطع کرده است.
 
قطر اتهامات مبنی بر حمایت مالی این کشور از تروریسم را بی پایه و اساس خوانده است.
به گفته تحلیلگران، بحران موجود در منطقه، ادامه مناقشه سال 2014 است، زمانی که ریاض، ابوظبی و منامه سفیران خود را به دلیل حمایت دوحه از اخوان المسلمین مصر فراخواندند.
 
 
انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *