صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وضعیت نابسامان کارگر زن خارجی در عربستان/از عدم پرداخت حقوق تا سوء استفاده جنسی+تصاویر

۲۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۰:۰۱
کد خبر: ۳۱۹۹۲۱
در حالی که آمار کارگران زن مهاجر به عربستان همچنان در حال افزایش است اما به جز تعداد اندکی از آنان که موفق به یافتن شغل و موقعیت خوب در این کشور شده‌اند بسیاری از این زنان خود را در وضعیتی اسفناک و ناامید کننده می‌یابند که در آن به دام افتاده‌اند و کسی نیز برای نجات آنها اقدامی انجام نمی‌دهد.

به گزارش گروه بین‌الملل ، در حالی که آمار کارگران زن مهاجر به عربستان سعودی همچنان در حال افزایش است اما به جز تعداد اندکی از آنان که موفق به یافتن شغل و موقعیت خوب در این کشور شده‌اند بسیاری از این زنان خود را در وضعیتی اسفناک و ناامید کننده می‌یابند که در آن به دام افتاده‌اند و کسی نیز برای نجات آنها اقدامی انجام نمی‌دهد.


در حالی که بسیاری از کشورها به دلیل وابستگی اقتصادی به نفت عربستان چشم خود را به این نقض حقوق بشر در این کشور بسته‌اند اما جوامع بین‌المللی مانند سازمان ملل، سازمان جهانی کار، دیده‌بان برابری جنسیتی و حقوق بشر درباره وضعیت وخیم زنان کارگر مهاجر در عربستان هشدار داده‌اند.



اکثر کارگران خارجی در عربستان سعودی از فیلپین و اندونزی به این کشور مهاجرت می‌کنند؛ این امر تصادفی نبوده بلکه با افزایش ثروت حاصل از فروش نفت این کشور از دهه 1980 بوده و در طول این سال‌ها مقامات عربستان سیاست‌هایی را در راستای جذب کارگران خارجی و گماردن آنها به کارهایی که خود از انجام آنها اکراه دارند را اتخاذ کرده‌اند.

بسیاری از این زنان با امید به دست آوردن پول بیشتر و تأمین معاش خانواده، کشور خود را ترک و به عربستان سعودی سفر کرده‌اند اما تعداد زیادی از آنان در این کشور حتی در برابر کارفرمایان خود نیز از مصونیت‌ و حقوق قانونی برخوردار نیستند.


برای بسیاری از این کارگران زن هرگونه اقدام قانونی علیه کارفرمایان  غیرممکن بوده و این کارگران حتی قادر به فرار از این وضعیت و نجات خود نیستند این در حالی است که اگر آنها در عربستان بدون مدارک و مستندات کافی دستگیر شوند مجبور به پرداخت جریمه‌های سنگین خواهند بود و در بسیاری از موراد این گارگران خارجی بدون فهمیدن این مطلب که جرمشان چیست برای مدت طولانی در زندان می‌مانند و تنها فرصتی که در اختیار آنها قرار می‌گیرد این است که می‌توانند با سفارت کشور خود در عربستان تماس گرفته و موضوع را از طریق سفارت پیگیری کنند.


اگرچه از سال 1964 به طور رسمی برده‌داری در عربستان ممنوع شده اما بسیاری از کارگران خارجی در این کشور در حال حاضر در شرایطی مشابه برده‌ها زندگی می‌کنند و به طور معمول گزارش‌های مستندی منتشر می‌شود که نشان می‌دهد کارگران خارجی در این کشور با مشکلاتی مانند کار بیش از حد، خستگی، شکنجه و حتی محرومیت آب و غذا مواجه هستند.

بنا بر گزارش‌های منتشر شده از سوی جوامع مختلف بین‌المللی بسیاری از کارفرمایان نسبت به کارگران خارجی خود احساس مالکیت کرده و شکایت‌های بسیاری از سوی کارگران خارجی در عربستان مبنی بر سوء استفاده فیزیکی و روانی و جنسی در محیط کار گزارش شده و این در حالی است که مقامات عربستان هیچگونه اقدام جدی در این راستا انجام نداده‌اند.


این شرایط فاجعه‌بار تنها درباره گارگران زن خارجی در عربستان نیست و کارگران زنی که شهروند این کشور هستند نیز از این مسائل رنج می‌برند و مواردی مانند کار بیش از حد، عدم پرداخت حقوق و سوء استفاده جنسی متوجه این زنان است.

بسایری از زنان کارگر خارجی تلاش می‌کنند تا از دست کارفرمایان خود فرار و به کشور خود بازگردند اما بیشتر آنان موفق به این کار نمی‌شوند و قربانی فحشای اجباری، سوء استفاده جنسی و قاچاق انسان می‌شوند.








ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *