زیرذره بین؛ تبلیغات روغن جامد در تلویزیون مجوز ندارد/ عصاره کلم بروکلی درمان امیدبخش دیابت نوع ۲/ سیب زمینی سرخ شده نخورید
عصاره کلم بروکلی درمان امیدبخش دیابت نوع ۲، عواقب خطرناک بخور و بخواب مادران باردار، سروصدای شبانه فرودگاه باعث افزایش مشکلات قلبی میشود، سیب زمینی سرخ شده نخورید و ... را در بسته سلامت امروز بخوانید.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، عصاره کلم بروکلی درمان امیدبخش دیابت نوع ۲، عواقب خطرناک بخور و بخواب مادران باردار، سروصدای شبانه فرودگاه باعث افزایش مشکلات قلبی میشود، سیب زمینی سرخ شده نخورید و ... را در بسته سلامت امروز بخوانید.
عواقب خطرناک بخور و بخواب مادران باردار
ایسنا: متاسفانه شاهدیم در سبک زندگی امروزی، مادران باردار و بویژه مادرانی که برای اولین بار بارداری را تجربه میکنند روند زندگی خود را تغییر داده و تمامی حرکات خود را متوقف یا کم میکنند. بسیاری مادران باردار پس از اطلاع از باداری خود به کندی راه رفته و بیشتر استراحت کرده و حتی کارهای معمولی و روزمره خود را نیز انجام نمیدهند. این بیتحرکی خطرات بسیار جدی برای مادران و جنین آنها دارد که از آن بیاطلاع هستند. اولین خطری که مادران باردار را در پی بیتحرکی تهدید میکند، خطر ابتلا به دیابت است، زیرا در دوران بارداری بدن مادر برای تامین نیاز جنین قند میسازد و زمانی که مادر مدام غذا مصرف کرده و حرکت نکند قند زیادی تولید شده که مصرف نمیشود و این قند تجمیع شده میتواند زمینه ساز ابتلا مادران باردار به دیابت شود. همچنین این حجم زیاد قند از طریق بند ناف به جنین میرسد و موجب چاقی و درشت شدن جنین میشود و بعد از به دنیا آمدن نوزاد، جدایی از این منبع عظیم قند موجب میشود نوزاد با افت قند مواجه شده و احتمال به کما رفتن آن نیز وجود دارد. در دوران بارداری به طور طبیعی خون مادر غلظت پیدا میکند، زیرا باید بتواند با افزایش حجم خون، نیاز جنین را تامین کند. در چنین شرایطی چنانچه مادر باردار حرکت نکند سرعت جریان خون که بر اثر افزایش غلظت کاهش پیدا میکند بیشتر افت کرده و در این حالت احتمال لخته شدن خون بویژه در اندام تحتانی افزایش پیدا میکند که میتواند منجر به آمبولی شود. زنان قدیمی کارهای بسیاری در طول روز انجام میدادند و به طور مثال همان جارو زدن دستی بهترین ورزش برای عضلات و انجام زایمان راحت آنها بود.
کاهش چربی و مواد زائد بدن با یک نوشیدنی شگفتانگیز
نوشیدنی لیمو و چیا هنگامی که ترکیب شده اند، این مواد تشکیل دهنده نتیجهای شگفت انگیز را به واسطه ویژگیهای طبیعی قدرتمند خود به همراه خواهند داشت. مواد تشکیل دهنده آن یک قاشق غذاخوری از دانههای چیا، آب یک لیموی تازه، یک یا یک و نیم لیوان آب، یک قاشق غذاخوری عسل است و روش تهیه این نوشیدنی اینگونه است: ابتدا، دانههای چیا را به مدت یک ساعت در آب خیس کنید. پس از یک ساعت، پوششی ژلهای اطراف دانهها را فرا میگیرد که از محتوای فیبر آنها ناشی میشود. سپس، دانهها را با استفاده از یک صافی جدا کرده و به آب و آب لیمو ترش اضافه کنید که مقدار آنها در بالا ذکر شد. برای کسب مزهای بهتر و افزایش فواید این نوشیدنی میتوانید مقداری عسل نیز به آن اضافه کنید.
مصرف همزمان این دو دارو یعنی «مرگ»
نسیم: یک کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم، درباره مصرف همزمان دو دارو که باعث گرگرفتگی، افزایش ضربان قلب، تپش قلب، تهوع، استفراغ و در موارد شدید مرگ ناگهانی میشود، هشدار داده است. مصرف همزمان داروی مترونیدازول و الگزیرها: الگزیرها محلولهای خوراکی حاوی دارو هستند که مقدار اندک و مجازی از اتانول به منظور کمک به حل شدن دارو توسط کارخانه سازنده به آنها اضافه شده است. بسیاری از داروهای مورد استفاده در درمان سرماخوردگی، سرفه و دل پیچه به شکل الگزیر در داروخانهها در دسترس هستند؛ مانند الگزیر دی سیکلومین. الگزیرها محلولهای خوراکی حاوی دارو هستند که مقدار اندک و مجازی از اتانول به منظور کمک به حل شدن دارو توسط کارخانه سازنده به آنها اضافه شده است. بسیاری از داروهای مورد استفاده در درمان سرماخوردگی، سرفه و دل پیچه به شکل الگزیر در داروخانهها در دسترس هستند؛ مانند الگزیر دی سیکلومین. مترونیدازول نیز از دسته داروهای آنتی بیوتیک و ضدانگل، که در عفونتهای مختلفی از جمله عفونتهای دستگاه گوارشی و واژینال استفاده میشود. بر طبق برخی گزارشها و مطالعات مصرف اتانول در طول درمان با مترونیدازول خوراکی یا واژینال، میتواند منجر به واکنش شبه دی سولفیرام شود که مشخصات آن گرگرفتگی، افزایش ضربان قلب، تپش قلب، تهوع و استفراغ و در موارد شدید مرگ ناگهانی است. درحالیکه شواهد روشن و قطعی از وقوع واکنش شبه دی سولفیرام با مصرف همزمان مترونیدازول و اتانول کم است، اما تا زمان مشخص شدن بی خطری تجویز همزمان این دو دارو، باید با دقت به محتویات محلولهای خوراکی توجه کنید و از مصرف فرآوردههای حاوی اتانول در طول درمان با مترونیدازول و به مدت حداقل ۳ روز پس از قطع آن اجتناب کنید.
دمنوش توت فرنگی و دمنوش هل و دارچین و زعفران پف چشمانتان را از بین میبرد
باشگاه خبرنگاران: گیاهان دارویی سالهای متمادی در فرهنگ ایران و ایرانی نقش دارد و تقریبا بخشی از این گیاهان همواره در آشپزخانه یا گنجههای اکثر ایرانیها وجود داشته که مردم براساس آموزههای قدیمی از خواص مفید آنها استفاده میکنند. اما حالا چند سالی میشود که برچسب دمنوش به دم کرده و عصاره این گیاهان زده شده و شکل مدرن به خود گرفته است. دمنوشها همان جوشاندههای مادربزرگها است که هرکدام برای یک درد یا بیماری خوب هستند، امروز در بستهبندیها و فرمهای کیسهای یا باز در فروشگاهها عرضه میشوند. صرف نظر از شکل و نام آنها، باید گفت که دمنوشها لذت بی مانندی دارند و علاوه بر رفع مشکلات جسمی، روح آدم را تازه میکنند. دمنوش توت فرنگی و دمنوش هل و دارچین و زعفران از دمنوش هایی است که به رفع پف چشم کمک میکند.
کشف ارتباط بین فشار خون پایین و افسردگی
علائم آلرژی در تابستان را بشناسید
مهر: آلرژیها همواره با علائمی نظیر قرمزی چشم ها، آبریزش بینی و عطسه همراه هستند. طبق اعلام محققان دانشکده آسم، آلرژی و ایمنولوژی آمریکا، علائم دیگری برای آلرژی در تابستان وجود دارند که در ادامه اشاره میشود که کبودی آلرژیک که با دایرههای تیره کبودرنگ در زیر چشم همراه هستند، نگاه خسته و متورم ناشی از لوزه سوم متورم، خطی ایجادشده در پل بینی که به چین بینی معروف است و به خاطر مالیده بینی به دلیل خارش ایجاد میشود و نفس کشیدن از دهان از جمله این علائم است.
سروصدای شبانه فرودگاه باعث افزایش مشکلات قلبی میشود
طبق نتایج یک مطالعه جدید، سروصدای فرودگاه به خصوص در شب، با افزایش ریسک فشارخون بالا و تپش قلب در افراد ساکن در نزدیکی فرودگاههای بزرگ همراه است. به گفته محققان دانشگاه آتن این مطالعه یکی از اولین مطالعات طولانی مدت در مورد سروصدای هواپیماست، اما تحقیقات بیشتری برای نتیجه گیری در مورد علت و تاثیر آن نیاز است. کلی کاتسویانس، سرپرست تیم تحقیق، به همراه همکارانش دادههای ۴۲۰ فرد ساکن در نزدیکی فرودگاه بین المللی آتن در یونان را بررسی کردند. روزانه ۶۰۰ هواپیما از این فرودگاه پرواز کرده یا در آن فرد میآید. یافتهها نشان داد در حدود ۴۵ درصد شرکت کنندگان روزانه در معرض بیش از ۵۵ دسی بل (dB) صدای هواپیما قرار داشتند. تنها بالغ بر ۲۷ درصد در معرض ۴۵ dB صدای هواپیمای در شب قرار داشتند. بین سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۰۶، و در طول پیگیری در سال ۲۰۱۳، ۷۱ شرکت کننده مبتلا به فشارخون بالا و ۴۴ نفر مبتلا به تپش قلب (آریتمی قلبی) شده بودند. همچنین محققان دریافتند ۱۸ شرکت کننده دیگر دچار حمله قلبی شده بودند. قرارگیری در معرض سروصدای شبانه، بخصوص در هنگام شب، با تمامی موارد ابتلا به فشارخون بالا مرتبط بود. به گفته محققان، هر ۱۰ dB افزایش در سروصدای هواپیما در شب با حدود ۷۰ درصد ریسک ابتلا به فشارخون بالا مرتبط بود. به گفته تیم تحقیق، هر ۱۰ dB اضافی ریسک فشارخون بالا را دو برابر افزایش میدهد.
عصاره کلم بروکلی درمان امیدبخش دیابت نوع ۲
نتایج یک مطالعه نشان میدهد ماده موجود در کلم بروکلی به کنترل بهتر قندخون در برخی افراد دیابتی کمک میکند. عصاره مادهای موسوم به «سولفورافان» به بیماران چاق مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک میکند تا میزان قندخون بالا خود را کنترل نمایند. با این حال محققان اذعان میکنند که از آنجائیکه این مطالعه کوتاه مدت و کوچک بوده یعنی شامل ۹۷ فرد مبتلا به دیابت و به مدت ۱۲ هفته، هنوز نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه است. همچنین این عصاره در کنار داروی مخصوص دیابت «متفورمین»، و نه به جای آن، استفاده شده است. دکتر آندرس روزنگرن، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه گوتنبرگ، در این باره میگوید: «در این مرحله ما به هیچ کس توصیه نمیکنیم که عصاره سولفورافان موجود در بازار میتواند دیابت نوع ۲ را درمان کند». سولفورافان یک ماده شیمیایی موجود در سبزیجاتی نظیر گل کلم، کلم بروکسل و بروکلی است و جوانه کلم بروکلی سرشار از این ماده است. طبق اعلام تیم تحقیق، تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده اند که ممکن است سولفورافان به کاهش التهاب در بدن کمک کند و احتمالا با سرطان و بیماری کبدچرب مقابله میکند. در ابتدا تیم تحقیق با آزمایش این ماده بر روی موشهای آزمایشگاهی دریافت سولفورافان تاحدودی موجب توقف تولید گلوکز (نوعی قند) در سلولهای کبد شد. در مرحله بعد، محققان سولفورافان را بر روی انسانها آزمایش کردند. به نیمی از ۹۷ شرکت کننده روزی یکبار پودر سولفورافان به مدت ۱۲ هفته در کنار درمان دارویی روزانه شان داده شد. گروه دیگر پودر دارونما دریافت میکرد. در پایان در بین گروه دریافت کننده ماده سولفورافان، افرادی که چاق بودند و کنترل ضعیفی بر قندخون شان داشتند، بهترین تاثیر را از این ماده گرفته بودند. طبق نتایج این تحقیق، محققان خوردن روزانه تقریبا یک بشقاب کلم بروکلی را به افراد مبتلا به دیابت توصیه میکنند.
تبلیغات روغن جامد «سالم» در تلویزیون مجوز ندارد
اگر چه با تغییر تکنولوژی میتوان روغنها را به گونهای که به ضوابط خدشهای وارد نشود، یعنی با میزانی از اسید چرب اشباع و ترانس تولید کرد که معادل روغن مایع باشد، اما هیچ شرکتی مجوز تبلیغات تحت عنوان روغن «سالم» را نخواهد داشت. پیشتر نیز مسئولان ارشد سازمان غذا و دارو به رسانهها و شرکتهای تولیدی روغن نباتی اعلام کرده بودند که نباید هیچ روغن خوراکی با عنوان «روغن جامد سالم» تبلیغ کنند. از آنجا که تکنولوژی تولید این روغن تغییر کرده، میزان اسید چرب ترانس و اشباع آن مانند روغن مایع است و فقط از نظر شکلی این روغنها شبیه روغن جامد است و محتوای آنها این گونه نیست. نظارت سازمان غذا و دارو بر تولیدکنندگان فرآوردههای خوراکی و غذایی، مستمر است و تمام تلاش ما بر این است که نظارتها شرایطی را فراهم کند که محصولات از تنوع بالایی برخوردار گردند. به اعتقاد ما برخی ضوابط اجباری موجود در صنایع غذایی نادرست هستند و مراجع نظارتی وظیفه دارند باید و نبایدهای بهداشتی را به صنایع غذایی تکلیف کنند و بقیه قضایا را به خود تولید کنندگان بسپارند.
سیب زمینی سرخ شده نخورید
فارس: افرادی که دو بار در طول هفته سیب زمینی سرخ شده مصرف میکنند، دو برابر بیشتر از آنهایی که از مصرف این ماده غذایی اجتناب میکنند در معرض خطر مرگ هستند. آزمایشات نشان داده است سیبزمینی اگر در روغن سرخ نشود، خطر مرگ زودرس را تشدید نمیکند. دکتر نیکولا، نویسنده ارشد این مطالعه در آمریکا و یک دانشمند در شورای ملی تحقیقات در ایتالیا هشدار دادهاند که مصرف سیب زمینی سرخ کرده در همه کشورهای جهان رو به افزایش است، لذا باید مضرات سیب زمینی سرخ کرده بررسی شود و با جدیت بیشتر به مردم به خصوص کودکان و نوجوانان عدم مصرف چنین ماده غذایی را توصیه کرد. در یک مطالعه برای دریافتن قطعیت افزایش خطر مرگ با مصرف سیبزمینی سرخ کرده، ۴۴۴۰ نفر در سنین ۴۵ تا ۷۹ سال به مدت هشت سال مورد بررسی قرار گرفتند؛ از این افراد ۲۳۶ نفر تا پایان مطالعه درگذشتند و بر اساس آن محققان اظهار داشتند: شرکتکنندگانی که دو بار در هفته سیبزمینی سرخشده مصرف میکنند، نسبت به افرادی که سیبزمینی سرخ شده مصرف نمیکنند، دو برابر بیشتر خطر ابتلا به مرگ زودرس را دارند. روغن پخت و پز سرشار از چربی ترانس است و همین موضوع عامل مهمی در مرگ و میر افرادیست که سیبزمینی سرخ شده مصرف میکنند، از این رو کودکان و نوجوانان بیش از بزرگسالان در خطر هستند. نتایج این مطالعات به طور کامل در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده است.
بیماری که با «ام اس» اشتباه گرفته میشود
ایران: ریون و کریون به بیماریهایی گفته میشود که با التهاب عصب چشم و تاری دید نمایان میشود. راه درمان بیماری ریون یا التهاب مکرر عصب چشم استفاده از داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی و کورتونها است. نتیجه امآرآی در مبتلایان به کریون کاملاً طبیعی است و آزمایشهای مربوط به آن همانند آزمایشهای بیماران روماتیسمی نتیجهای غیرطبیعی ندارد. در زمینه درمان این بیماری نیز باید خاطرنشان کرد که پزشک تنها با التهاب عصب چشم مواجه است و باید به دنبال رفع این التهاب باشد. تاری دید در یک چشم یا هر دو چشم یکی از عوارض بیماری ام اس است. متأسفانه بسیاری از بیماران با مشاهده این علائم و با تأیید آسیب دیدگی عصب چشم به گمان ابتلا به ام اس، وحشت میکنند و دچار افسردگی میشوند. اما تحقیقات و مطالعات روی بسیاری از بیماران مبتلا به تاری دید ناشی از آسیب اعصاب چشم نشان میدهند که آنها به ام اس مبتلا نبودهاند!؟؟
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *