صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کوبا فریب خورد!

۲۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۰:۲۷
کد خبر: ۳۱۹۷۸۴
توافق دولت آمریکا در زمان اوباما با کوبا برای عادی سازی روابط لغو شد، ترامپ این توافق را لغو کرد.
به گزارش گروه بین الملل ، روابط کوبا وآمریکا از زمان پیروزی انقلاب در کوبا قطع شد و سفارتخانه دو کشور هم تعطیل گشت.

آمریکا پس از آن، سیاست های خصمانه ای علیه کوبا اتخاذ کرد اما نتوانست دولت انقلابی این کشور را سرنگون کند.

تحریم های شدید اقتصادی علیه کوبا، این کشو را در شرایط دشوار اقتصادی قرار داده بود، اما مقاومت این کشور همچنان ادامه داشت تا این که اوباما رئیس جمهور پیشین کوبا سال گذشته اقدام به عادی سازی روابط با این کشور کرد.

برای این موضوع گفت وگوها و مذاکرات زیادی انجام شد، و سرانجام به نتیجه رسید.

سفارتخانه های دو کشور بازگشایی شد، سفارت آمریکا در هاوانا که بیش از 50 سال تعطیل بود، با حضور جان کری وزیر خارجه سابق آمریکا و برخی مقامات کوبا بازگشایی شد.

پس از آن بود که اوباما به عنوان نخستین رئیس جمهوری آمریکا پس از انقلاب در کوبا، پا در خاک این کشور گذاشت تا سیاست عادی سازی روابط آمریکا را در دیگر کشورها ادامه دهد.

اما سیاست اوباما از عادی سازی با کشورهایی همچون کوبا و جمهوری اسلامی ایران، حل اختلافات و کنار گذاشتن دشمنی با آنها نبود،بلکه سعی داشت تا بتواند از این طریق روزنه نفوذ آمریکا را گشادتر کند.

هنگامی که کوبا به خواسته آمریکا تن داد و با او برای عادی سازی روابط همگام شد، فیدل کاسترو رهبر فقید این کشور، آمریکا را غیر قابل اعتماد خواند.

رهبر انقلاب کوبا طی پیامی ضمن اشاره به تلاش‌های کاخ سفید برای احیای روابط با این کشور اعلام کرد که هنوز نمی‌تواند به حسن نیت آمریکا در این زمینه اعتماد کند ولی امیدوار است که صلح واقعی بین هر دو کشور حاصل شود.

رهبر انقلاب کوبا در صد و شصت و دومین سالگرد تولد «خوزه مارتی» رهبر جنبش استقلال این کشور طی ارسال نامه‌ای به فدراسیون دانشجویی و دانشگاهی کوبا ضمن اشاره به مذاکرات اخیر بین دولت آمریکا و کوبا به اعلام نظرات خود درباره این مسئله پرداخت.
کاسترو» طی این نامه اعلام کرد که من هنوز نمی‌توانم به تلاش‌ها و اقدامات آمریکا برای احیای روابط با کشورمان اعتماد کنم ولی امیدوارم که صلح واقعی بین دو کشور شکل گرفته و روابط آغاز شود. من به سیاست آمریکا در این موضوع اعتماد نکرده و حتی کلمه‌ای با آن‌ها در این مورد صحبت نکرده‌ام، اما این به آن معنا نیست که راه‌حل صلح‌آمیز برای پایان دادن به درگیری و خطر وقوع جنگ را رد کرده و با آن موافق نباشم.

اما سرانجام دولتمردان کوبا به آمریکا اعتماد کردند و روابط دو کشور پس از گذشت بیش از 50 سال دوباره برقرار شد.

مرداد ماه 1394 سفارت آمریکا در هاوانا با حضور جان کری وزیر خارجه وقت ایالات متحده بازگشایی شد و به نظر می رسید فصل تازه ای در روابط دو کشور آغاز شود.

پس از آن که کوبا به ظاهر روابط خود را با آمریکا عادی کرد، در ایران نیز برخی شخصیت ها و سیاسیون الگوی کوبا را برای ایران پیشنهاد کردند.

تصور آنها این بود که میتوان بین ایران و آمریکا نیز یک روابط عادی برقرار کرد و سفارتخانه های دو کشور را هم بازگشایی نمود.

تحولات میان کوبا و آمریکا همزمان بود با مذاکرات هسته ای تهران و واشنگتن و توافق هسته ای که بین ایران و 1+5 به امضا رسید.

مذاکرات و رسیدن به برجام همچنین عادی سازی روابط کوبا و آمریکا باعث شده بود تا برخی در ایران تصور کنند، بن بست روابط ایران و آمریکا شکسته شده است.

تیترها و گزارش ها، تحلیلها و اظهار نظرات برخی در داخل حکایت از آن داشت که تلاش هایی برای عادی سازی روابط دو کشور آغاز شده است.

اما مخالفین و منتقدین چنین دیدگاهی اعتقاد داشتند باید منتظر بود و دید که آیا آمریکا می تواند با پایبندی به برجام اعتماد خود را جلب کند؟

هر چند رهبر انقلاب کوبا، فیدل کاسترو هشدارهای لازم را داده بود و گفته بود که همچنان نمی تواند به آمریکا اعتماد کند، اما دولت و مقامات این کشور تن به سیاست عادی سازی روابط آمریکا با کوبا دادند. رائول کاسترو برادر فیدل کاسترو جانشین او شده بود و پس از آن که اوباما رئیس جمهور وقت آمریکا به هاوانا رفت، با او دیدار و گفت وگو کرد.

نخستین روز فروردین ماه سال 1395 یک رئیس جمهور آمریکا پس از گذشت 50 سال از انقلاب کوبا پا بر خاک این کشور گذاشت. سفر باراک اوباما یک سفر تاریخی بود، همچون توافق هسته ای با ایران!

فیدل کاسترو رهبر انقلاب کوبا، با اوباما دیدار نکرد هر چند رئیس جمهور آمریکا خواهان این دیدار بود، اما فیدل او را از این افتخار محروم کرد!

 اکنون که از زمان بازگشایی سفارت آمریکا در هاوانا نزدیک به دو سال می گذرد و از سفر اوباما به کوبا بیش از یکسال، با روی کار آمدن دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، او اقدام به لغو توافق عادی سازی روابط با کوبا کرد.

اقدام ترامپ پیامی برای آنهایی است که به آمریکا اعتماد می کنند، هشدار به کشورهایی است که به وعده های آمریکا دل خوش می کنند و در انتظار برآورده شدن آن وعده ها هستند.

کوبا فریب اعتماد آمریکا را خورد و اکنون با همه آن آرزوها و اعتمادی که به اوباما کرده بود، بدون فیدل کاسترو رهبر انقلاب کوبا که گفته بود همچنان به آمریکا اعتماد ندارد، باید دوران دیگری را در روابط خود با آمریکا آغاز کند، دورانی که به خاطر امید بستن به آمریکا اکنون شاید دشوارتر سپری شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *