کشف لایههای پنهان تزیینات منحصربهفرد صفوی در تالار اشرف اصفهان
معاون میراثفرهنگی استان اصفهان از کشف لایههای پنهان تزیینات منحصربهفرد دوران صفوی در اصفهان، در حین مرمت تالار تاریخی اشرف، خبر داد.
وی ادامه داد: با توجه به کاربردهای مختلف این تالار در ادوار مختلف تاریخی، مرمتگران، در حین مرمت اطاقهای جانبی تالار، لایههای پنهانی از تزیینات منحصربهفرد متعلق به دوران صفوی را کشف کردند.
بهشاد حسینی، ناظر طرح مرمت تالار اشرف، درباره چگونگی کشف این تزیینات منحصربهفرد و ویژگیهای آنها گفت: در ادوار مختلف تاریخی مداخلاتی از نظر سازهای و تزیینات در این بنای منحصربهفرد انجام شد که از آن جمله میتوان به تراشیدن جرزها و انجام تغییرات در فضاهای داخلی اطاقهای جانبی تالار اصلی این عمارت اشاره کرد.
وی اظهار کرد: در این اطاقها در دوران پس از صفویه برخی طاقچههای اطاقها با خشت تیغه شده بود که در عملیات مرمت، پس از برداشته شدن این تیغهها، تزییناتی بدیع نمایان شد.
حسینی افزود:این تزیینات بهصورت گچبری رنگ شده که در نوع خود بینظیر است.
تالار اشرف بخشی از مجموعه عظیم «دولتخانه صفوی» بهشمار میرود که روزگاری در قلب تختگاه شهریاران صفوی واقع شده بود. این بنای تاریخی باقیمانده از شکوه دولتخانه صفوی در جنب موزه هنرهای تزیینی ایران (عمارت رکیبخانه) واقع شده است.
برخی مورخان معتقدند که این تالار زیبا و منحصربهفرد در دوران سلطنت شاهعباس دوم و شاهسلیمان صفوی (صفی دوم) بنا و سپس تکمیل شده است.
تزیینات زیبا و منحصربهفرد این بنای تاریخی، که از مقرنسهای زیبا و گچبُریهای نفیس و پرکار تشکیل شده، باعث شد تا برخی محققان آن را «اشرف تالارها» بنامند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *