صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وزیر انرژی افغانستان: "روسیه" علاقمند به پیوستن طرح «کاسا–1000» است

۲۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۰:۰۱
کد خبر: ۳۱۸۹۶۷
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
وزیر آب و انرژی افغانستان گفت: در پیشنهاد اخیر روسیه به کابل ذکر شده که این کشور در تاجیکستان نیروگاهی در اختیار دارد و با پیوستن به طرح «کاسا–1000» می‌تواند به افغانستان برق صادر کند.
به گزارش سرویس بین الملل به نقل از رادیو آزادی، وزیر انرژی افغانستان از پیشنهاد روسیه در خصوص الحاق این کشور به طرح «کاسا–1000» و انتقال برق خود به کابل خبر داد.
 
علی احمد عثمانی وزیر آب و انرژی افغانستان گفت: «کابل» پیشنهاد روسیه جهت پیوستن این کشور به طرح منطقه‌ای انتقال برق کشورهای آسیای مرکزی به افغانستان و پاکستان را دریافت کرده است.
 
عثمانی ادامه داد: در این پیشنهاد ذکر شده که روسیه در تاجیکستان نیروگاهی در اختیار دارد و با پیوستن به طرح «کاسا–1000» می‌تواند به افغانستان برق صادر کند.
 
وی افزود: این پیشنهاد روسیه از سوی کابل مورد استقبال قرار گرفته اما، هرچند مقامات افغانستان از این پیشنهاد روسیه استقبال کردند، طرف تاجیکی چنین کاری را غیر ممکن می‌داند.
 
«ناظرجان یادگاری» سخنگوی شرکت «برق تاجیک» چنین پیشنهاد روسیه را بی پایه ارزیابی کرده و گفت: توافقنامه «کاسا–1000» میان 4 کشور از جمله تاجیکستان، قرقیزستان، افغانستان و پاکستان امضا شده و در متن آن روسیه یا نیروگاه آن در تاجیکستان ذکر نشده است.
 
وی افزود: بنابر قرارداد امضا شده، روسیه که مالک اصلی سهام نیروگاه «سنگتوده -1» در تاجیکستان می‌باشد عهده دار است که برق تولیدی این نیروگاه را تنها به «دوشنبه» ارسال کند.
 
این در حالی است که از زمان راه اندازی نیروگاه سنگتوده-1 در سال 2009 توسط روسیه دولت تاجیکستان بدهی میلیاردی به مسکو دارد.
 
این نیروگاه ظرفیت 670 مگاواتی داشته و 15 درصد برق تاجیکستان را تولید می‌کند.
 
تنها 25 درصد سهام این نیروگاه در اختیار تاجیکستان است و 75 درصد بقیه مربوط به شرکت «راس آتم» روسیه می‌باشد.
 
برخی کارشناسان معتقدند که هدف روسیه از پیوستن به طرح «کاسا–1000» راه یافتن به بازار برق کشورهای آسیای جنوبی می‌باشد.
 
در حال حاضر تاجیکستان به قرقیزستان و افغانستان هر روز بیش از 300 مگاوات برق صادر می‌کند.
 
مراسم رسمی افتتاح خط انتقال برق «کاسا–1000» در 12 می ماه سال گذشته در دوشنبه با حضور نمایندگان رسمی افغانستان، پاکستان، تاجیکستان و قرقیزستان برگزار شد.
 
برای اجرای این طرح 1.7 میلیارد دلار پیش بینی شده است.
 
طول شبکه «کاسا–1000» یک هزار و 222 کیلومتر است و انتظار می‌رود که تاجیکستان و قرقیزستان از طریق آن یک هزار و 300 مگاوات برق به افغانستان و پاکستان انتقال دهند.
 
این طرح که از سوی آمریکا، انگلیس، بانک جهانی، بانک سرمایه گذاری اروپا و بانک اسلامی حمایت می‌شود باید در سال 2018 مورد بهره برداری قرار گیرد.
 
مقامات تاجیک معتقدند که با راه اندازی نخستین توربین نیروگاه آبی «راغون» در سال آینده مشکل کمبود برق در تاجیکستان رفع و با تکمیل ساخت و ساز این نیروگاه دوشنبه به صادر کننده و بازیگر جدی در بازار برق منطقه تبدیل می‌شود.
 
این همان نقطه ای است که در سال‌های اخیر مایه نگرانی ازبکستان در مورد از سرگیری ساخت نیروگاه راغون در تاجیکستان شده است.
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *