صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تامین امنیت شهروندان چینی، دغدغه جدید "پاکستان"

۲۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۰:۰۱
کد خبر: ۳۱۸۷۹۹
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
پاکستان که حسابی ویژه روی سرمایه گذاری های کلان چین در آن کشور باز کرده و هزاران شهروند چینی برای برای اجرا و پیشبرد طرح های مشترک دو کشور از جمله راهروی اقتصادی چین-پاکستان، در مناطق مختلف پاکستان حضور دارند، تامین امنیت آنها اکنون یکی از دغدغه های اصلی دستگاه های امنیتی و انتظامی این کشور است.
به گزارش سرویس بین الملل حدود دو هفته پیش، دو شهروند جوانی چینی در شهر کویته مرکز ایالت بلوچستان پاکستان توسط عوامل وابسته به گروه تروریستی داعش ربوده شدند و پس از چند روز، خبر کشته شدن آن ها بدست تروریست ها تایید شد.
در گذشته نیز موارد متعددی از سوء قصدها و حملات افراد مسلح به شهروندان چینی در پاکستان با اهداف تروریستی یا انگیزه های دیگر ثبت شده است.
 
سال گذشته هم یک دستگاه خودروی حامل مهندسان چینی در شهر کراچی پاکستان با استفاده از مواد منفجره، مورد حمله قرار گرفت و یکی از اتباع چینی سرنشین این خودرو مجروح شد.
 
در اسلام آباد پایتخت پاکستان و دیگر شهرها و مناطق این کشور، چهرهای چینی بصورت پرتعداد کاملا مشهود است و با توجه به دسترسی آسان به شهروندان چینی در مناطق مختلف پاکستان، ربوده شدن یا هدف قرار گرفتن آنها از سوی تروریست ها کار چندان سختی به نظر نمی رسد.
 
با وجود اینکه سفارتچین در پاکستان بارها خواستار اقدامات جدی تر پاکستان برای تامین امنیت شهروندان چینی شده است، اما تامین امنیت برای این همه چینی در پاکستان، کار ساده ای به نظر نمی رسد.
 
به دلیل وجود قراردادهای فراوان میان بخش های دولتی و خصوص چین با پاکستان، تعداد زیادی از شهروندان چینی در شهرهای مختلف پاکستان مشغول کار هستند. طرح راهروی اقتصادی مشترک چین-پاکستان به ارزش 57 میلیارد دلار، مهم ترین و بزرگ ترین طرح همکاری میان دو کشور است که اجرای پروژه های مختلف این طرح، در موارد متعدد با مشکلاتی از سوی تروریست ها مواجه شده است.
 
به دنبال کشته شدن دو شهروند چینی در بلوچستان، مقامات پاکستان از تشکیل یگان ویژه ای متشکل از 15 هزار نیروی ارتش با هدف تامین امنیت طرح های مربوط به پروژه بزرگ راهروی اقتصادی مشترک چین-پاکستان و همچنین بازنگری در اقدامات امنیتی در ایالت بلوچستان با نگاه ویژه به تامین امنیت شهروندان چینی خبر داده اند.
 
مقامات مختلف پاکستان اعلام می کنند که وضعیت امنیت این کشور نسبت به سال های گذشته بهبود یافته است. با این وجود، متقاعد کردن شهروندانی خارجی برای حضور و سرمایه گذاری در این کشور کار دشواری است.
 
پس از ربوده شدن زوج جوان چینی در کویته که داعش مسئولیت آن را برعهده گرفت، منابع امنیتی پاکستان از کشته شدن 12 نفر از عوامل کلیدی داعش طی عملیاتی در منطقه مستونگ بلوچستان خبردادند.
 
جدی تر شدن حضور داعش در پاکستان و هدف قرارگرفتن اتباع خارجی در این کشور از سوی این گروه تروریستی، اکنون موجب افزایش نگرانی ها شده و وزارت کشور و سایر نهادهای ذیربط پاکستان سخت در تلاش هستند تا برای حفظ حضور چینی های در کشورشان که از اهمیتی حیاتی برای اقتصاد پاکستان برخوردار است، حداکثر امنیت ممکن برای آنان را تامین کنند.
 
اجرا و تکمیل شدن این طرح بزرگ که دست کم تا سال 2025 به طول خواهد انجامید، آثار و نتایج مثبت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی قابل توجهی برای پاکستان در زمینه های گوناگون به دنبال خواهد داشت.
 
ناگفته نماند که اهمیت طرح راهروی اقتصادی مشترک چین-پاکستان برای طرف چینی نیز قابل انکار نیست. چینی ها می دانند که برای تکمیل این طرح بزرگ به عنوان شریان حیاتی اقتصادی چین در آینده(اتصال مناطق شرقی چین به آبهای گرم دریای عمان، خلیج فارس و اقیانوس هند و کوتاه شدن مسیر تجارت چین با جهان) باید هزینه های گوناگون بپردازند و قربانی شدن برخی شهروندان چینی بدست افراد مسلح و تروریست ها در خاک پاکستان نیز بخشی اجتناب ناپذیر از این هزینه است.
 
ارتش پاکستان بارها بر حفظ امنیت طرح راهروی مشترک اقتصادی چین-پاکستان و سایر طرح های همکاری دو کشور در خاک پاکستان تاکید کرده است.
 
ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاکستان، سال گذشته پس از انتصاب به این سمت، یکی از نخستین دیدارهای خود با سفرا را با سفیر چین در پاکستان انجام داد و تاکید کرد که نیروهای کشورش با تمام قدرت از امنیت راهروی اقتصادی مشترک چین-پاکستان محافظت خواهند کرد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *