صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آتش به اختیار نقطه مقابل ولنگاری فرهنگی است/هنرمند باید به صورت ذاتی با آتش به اختیار آشنا باشد

۲۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۰:۰۱
کد خبر: ۳۱۸۷۸۱
کارگردان سریال بشارت منجی گفت: آتش به اختیار یعنی اگر می‌بینید جایی کاری را درست انجام نمی‌دهند وارد عمل شده و آن کار را به بهترین نحو ممکن به اجرا در آورید.
نادر طالب‌زاده مستندساز، پژوهش‌گر و محقق سینما در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درخصوص چگونگی پرداختن به بیانات رهبر معظم انقلاب درخصوص واژه "آتش به اختیار" گفت: همه هنرمندان باید نسبت به این قضیه و اتفاق آتش به اختیار خود را ملزم بدانند. آتش به اختیار یعنی که هنرمندان نباید برای اقدام به به برخی مسائل معطل بمانند و این نیازمند نوعی درک صحیح از این واژه است.
 
وی درباره پرداخت به این مساله از سالیان پیش تاکید کرد: ما از چند سال پیش به معنای واقعی آتش به اختیار را عملی کردیم. اگر بخواهم نمونه واضحی از عمل به این کلمه را بگویم باید به برگزاری جشنواره افق نو طی دور‌های گذشته اشاره کنم. ما در برگزاری این جشنواره منتظر برخی از تاییدیه‌ها نبودیم و احساس کردیم که مساله آنقدر مهم وضروری است که باید کاملاً جدی و موثر به آن نگاه کنیم و حتی برای برگزاری آن جلوی برخی نهادها ایستادیم.
 
کارگردان سریال بشارت منجی جشنواره افق نو را آتش به اختیار در سطح جهانی دانست و افزود: این جشنواره چندین دوره از برگزاری‌اش می‌گذرد در صورتی که اگر می‌خواستیم در انتظار برخی از نهادها می‌بودیم شاید این اتفاق اصلاً هیچگاه عملی نمی‌شد. آتش به اختیار یعنی اگر می‌بینید جایی کاری را درست انجام نمی‌دهند وارد عمل شده و آن کار را به بهترین نحو ممکن به اجرا در آورید. جشنواره افق نو در سطح جهانی برگزار شده و توانسته میهمانان فراوانی را در سرتاسر جهان به خود جذب کند. این نوع از ارائه فرهنگ مصداق بارز واژه آتش به اختیار است.
 
وی برنامه تلویزیونی راز را نمونه واضح آتش به اختیار دانست و ادامه داد: نمونه دیگری از آتش به اختیار را به وضوح می‌توان در برنامه راز دید. آن وقتی که هیچکس در مورد بانکداری ربوی صحبتی نمی‌کرد ما این مساله را مطرح کردیم. ما در این برنامه طی دوره‌های متمادی توانستیم مسائلی را به بحث بگذاریم که تا به حال هیچکس و هیچ‌جا در مورد آنها صحبت نشده بود. حضور صدها میهمان خارجی و متفکر بزرگ در برنامه راز اتفاقی بود که باید برای انجامش بسیاری از نهادها وارد عمل می‌شدند اما ما کار وزارت امور خارجه و ارشاد را انجام داده و این برنامه را با تمام قدرت و صراحت روی آنتن بردیم.
 
دبیر جشنواره افق نو با توصیف معنای آتش به اختیار تصریح کرد: در همین برنامه راز بود که ما با دعوت از فیلمسازان خارجی مسائلی مهم را درباره امریکا مطرح کرده و از یکی از کارگردان‌های مطرح دعوت کردیم تا به طرح مسائلی مهم در مورد وضعیت روز جهان بپردازیم. اگر در این دعوت و حضور ما آتش به اختیار عمل نمی‌کردیم ممکن بود به هیچ وجه این اتفاق نیافتد پس لزوم عمل به آتش به اختیار یعنی برای انجام عمل احسنت نیاز به سفارش و یا دستور کسی نیست.
 
وی آتش به اختیار را نقطه مقابل ولنگاری فرهنگی شرح داد و اضافه کرد: آتش به اختیار، نمونه بارز مبارزه با ولنگاری فرهنگی است که مقام معظم رهبری بارها در جدی گرفتن آن تاکید کرده‌اند. مگر می‌توان جز به آتش به اختیار از راه دیگری با این معضلات و مشکلات روبرو شد. ولنگاری فرهنگی اتفاقی است که باید جدی گرفته شود و ما باید در این زمینه از هرگونه تعلل جلوگیری کنیم.
 
طالب زاده لزوم تسریع در عمل به آتش به اختیار را واجب دانست و اذعان کرد: برخی از نهادها و مجموعه‌ها بنا به مشکلات بسیار و شلوغی زیاد شاید نتوانند آنطور که باید به برخی مسائل رسیدگی کنند و اینکه برخی از این مراکز اصلاً تخصص اینکار را ندارند و یا اینکه اگر بخواهید با تاییدیه آنها به کاری دست بزنید زمان‌بر خواهد بود پس به هیچ وجه نباید در این راه ایستاد و هنرمندان و اهالی فرهنگ باید به معنای واقعی این آتش به اختیار را به عمل برسانند.
 
وی آتش به اختیار را آمیخته با ذات توصیف کرده و افزود: هنرمندان باید به صورت ذاتی با آتش به اختیار آشنا باشند و باید به صورت درونی لزوم پرداخت به آن را درک کنند. آتش به اختیار عملی انقلابی و مملو از شعور انقلابی است و در این راه جوانان می‌توانند با انرژی و خلاقیت بالا آتش به اختیار را عملی کنند.
 
این مستندساز سینما با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم عمار عنوان کرد: نمونه دیگری از آتش به اختیار که به حضور جوانان نیز انجامیده می‌توان به برگزاری پر قدرت جشنواره عمار اشاره کرد. برگزاری دوره‌ای جشنواره عمار و همین طور دعوت از فیلمسازان جهانی به همراه تربیت فیلمسازان جوان و انقلابی نمود واضحی از آتش به اختیار است.
 
طالب زاده با تصریح دستاوردهای جشنواره عمار خاطرنشان کرد: جشنواره عمار بنا بر نیازهای روز سینمای ایران و انقلاب تاسیس شد و این سالها نشان داده که تا چه حد می‌توان با پرداخت به آتش به اختیار گامی مثبت در جهت فرهنگ برداشت. آتش به اختیار را ما از سالها پیش جدی گرفته ایم و اهالی فرهنگ هم باید این مقوله را به درستی درک کنند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *