صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ذخایر استراتژیک نفتی چیست؟

۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۰:۰۱
کد خبر: ۳۱۷۸۵۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
کشورهای مختلف برای فرار از اثرات منفی تغییرات در بازار نفت، همواره ظرفیتی را برای ذخیره نفت در نظر می گیرند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، ذخایر استراتژیک نفتی به منابع ذخیره شده نفت کشورها گفته می شود که به منظور مواجه با شرایط نامساعد بازار ایجاد شده اند.

ذخایر استراتژیک نفت، نفت خام ذخیره شده ای است که واحد محاسبه آن بشکه است. تولیدکنندگان نفتی جهان به منظور مقابله با اثرات تغییر در میزان عرضه و تقاضای نفت دست به ذخیره سازی نفت تولیدی خود می زنند.

سطح ذخیره سازی نفت در جهان وابسته به عواملی همچون تصمیم های سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، رویدادهای سیاسی، تغییرات نظام های مالیاتی، و ... وابسته است.

سطح نفت ذخیره شده در جهان بر قیمت نفت تاثیر می گذارد، هر چقدر میزان ذخایر استراتژیک نفتی بیشتر باشد قیمت نفت کمتر می شود.

یکی از بزرگترین ذخایر استراتژیک نفتی جهان در پایانه کوشینگ، در اوکلاهامای آمریکا قرار دارد. اما منابع دیگری نیز در نقاط دیگر جهان وجود دارند که عموما در مواقع بروز بحران انرژی از آنها استفاده می شود.

بر اساس توافق اعضای سازمان بین المللی انرژی (IEA) این سازمان باید معادل 90 روز از واردات خالص نفت اعضای خود را بخ عنوان ذخیره استراتژیک داشته باشد تا در صورت وقوع بحران بتواند از آن بهره ببرد.

ظرفیت ذخیره استراتژیک نفت در چین به 270 میلیون بشکه، هند به 37 میلیون بشکه (معادل مصرف دو هفته این کشور)، ژاپن 324 میلیون بشکه، کره جنوبی 286 میلیون بشکه، جمهوری چک 20 میلیون بشکه، فنلاند 62 میلیون بشکه، فرانسه 65 میلیون بشکه، آلمان 250 میلیون بشکه، اسپانیا 120 میلیون بشکه، و آمریکا 727 میلیون بشکه است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *