هشدار! آلودگی هوا به DNA کودکان آسیب میرساند/ جلوی آیینه بنشینید و غذا بخورید/ چرا به عدم تحمل لاکتوز مبتلا میشویم؟ / مضرات هندوانه!
آلودگی هوا به DNA کودکان آسیب میرساند، جلوی آیینه بنشینید و غذا بخورید، دلیل عدم تحمل لاکتوز، فواید و مضرات هندوانه، بهترین نوشیدنیها برای ماه رمضان از اخبار سلامتی است که میتوانید در بسته سلامت میزان بخوانید.
به گزارش گروه فضای مجازی ، آلودگی هوا به DNA کودکان آسیب میرساند، جلوی آیینه بنشینید و غذا بخورید، دلیل عدم تحمل لاکتوز، فواید و مضرات هندوانه، بهترین نوشیدنیها برای ماه رمضان از اخبار سلامتی است که میتوانید در بسته سلامت میزان بخوانید. جزئیات در ادامه .....
مهر: برای اولین بار، آزمایش خون برای پیش بینی شروع بیماری هانتینگتون و روند پیشرفت آن، انجام شد. یافته جدید ممکن است به شناسایی درمانهای جدیدی برای این اختلال مغزی ژنتیکی که کشنده و غیرقابل درمان است کمک کند. بیماری هانتینگتون یک بیماری ارثی است که به مرور زمان سلولهای عصبی مغز تجزیه و تقسیم میشوند. مطالعه نشان داده است که اندازه گیری میزان «نوروفیلامنت» ممکن است به پیش بینی شروع بیماری و همچنین روند پیشرفت آن کمک کند. نوروفیلامنت پروتئینی است که از سلولهای مغزی آسیب دیده آزاد میشود. ادوراد وایلد، سرپست تیم تحقیق از دانشگاه کالج لندن، در این باره میگوید: «برای اولین بار است که یک نشانگر زیستی خونی برای ردیابی بیماری هانتینگتون شناسایی شده است». نتایج نشان داده است بیمارانی که حامل جهش ژنتیکی بیماری بودند غلظت نوروفیلامنت شان 2.6 برابر شرکت کنندگان گروه کنترل بود. در این مطالعه، تیم تحقیق میزان نوروفیلامنتهای نمونه خون ۳۶۶ داوطلب را که به مدت سه سال تحت نظر بودند اندازه گیری کرد. آنها دریافتند در افرادی که میزان این پروتئین در ابتدا بالا بود علائم بیماری در سه سال بعد نمایان شد.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
چاق کردن صورت دریک هفته
باشگاه خبرنگاران: صورت گرد و پرحجم نشان دهنده سلامت، شادابی و سرزندگی است، برعکس صورت لاغر میتواند تداعی کننده افسردگی یا بیماری باشد. صورت هر فرد نشان دهنده وضعیت سلامت، نوع ژنتیک، سن و حتی جغرافیای مکانی است که در آنجا زندگی میکند. همزمان با افزایش سن و از سی سالگی به بعد با کاهش تولید کلاژن سازی توسط سلولهای پوست، صورت لاغر و کشیدهتر به نظر میرسد، به ویژه زیر چشمها گود میشود و گونهها فرو افتاده میشوند برای معکوس کردن اثر زمان بر صورت خود میتوانید از شیوههای خلاقانه استفاده کنید. اقدامات طبیعی برای چاق کردن صورت عبارتند از: داشتن رژیم غذایی سرشار ازانواع آنتی اکسیدانها، ویتامین و کلسیم، براساس تحقیقات کلسیم به ساخت استخوان و جلوگیری از تضعیف ماهیچههای صورت کمک میکند و به این ترتیب باعث چاق شدن این عضو از بدن میشود. نوشیدن مقادیر کافی از آب در طول روز نیز میتواند باعث بهبود گردش خون، بازشدن سلولهای پوستی، پر و چاق به نظر رسیدن صورت شود. از جمله کارهای اشتباه که باعث لاغری صورت، بروز چین و چروک و افتادگی میشود میتوان استعمال دخانیات، مصرف مواد غذایی پر چرب و شیرین، استرس، مجاورت بیش از حد با نور خورشید و کم تحرکی را نام برد. روش دیگر برای چاق کردن صورت ماساژ نواحی اطراف گونهها و نیز بینی و چانه است، در این شیوه دستها را آغشته به روغن کرده صورت را به طور دورانی ماساژ دهید. پرهیز از خریدن و استفاده از فریمهای بزرگ و سنگین عینک طبی و آفتابی هم میتواند باعث چاقی صورت شود، فریمهای حجیم باعث آب شدن ماهیچهها و بافت نرم چهره و لاغر شدن آن میشوند. استفاده از بالش مناسب و پرهیز از خوابیدن برروی شکم هم یکی دیگر از موارد حفظ چاقی صورت است. برخی از سبزیجات نیز به طور منحصر به فرد و استثنایی باعث چاق شدن صورت میشوند که از آن جمله میتوان مصرف جوانه گندم به همراه ماست یا با سالاد و سبزیجات را نام برد.
با نشستن مقابل آینه از غذا خوردن در تنهایی لذت ببرید
مدیکالنیوز تودی: افرادی که در جمع غذا میخورند اغلب مواد غذایی بیشتری مصرف کرده و آن را با لذت بیشتری نیز میخورند هرچند نتایج یک بررسی نشان میدهد در صورتیکه فرد در مقابل آینه هم بنشیند میتواند مقدار غذای بیشتری مصرف کند. انسان موجودی اجتماعی است و از حضور دیگران تاثیر میگیرد. اکثر مردم زمانیکه در کنار دوستان و اعضای خانواده خود غذا میخورند مقدار بیشتری خوراکی مصرف کرده و از آن لذت بیشتری میبرند. متخصصان ژاپنی با انجام این آزمایش اظهار داشتند: این یافتهها میتواند تاثیر مثبتی بر تنهاترین افراد جامعه داشته باشد. بسیاری از افراد به خصوص میانسالان در تنهایی غذا میخورند این در حالیست که "غذا خوردن با لذت" در این افراد میتواند با کیفیت زندگی آنان مرتبط باشد. همچنین تنها غذا خوردن میتواند با بروز افسردگی و از دست رفتن اشتها در میانسالان ارتباط پیدا کند. متخصصان ژاپنی در بررسی انجام گرفته روی تعدادی فرد میانسال دریافتند این افراد در مقابل آینه میزان بیشتری غذا خورده و از آن لذت بیشتری میبرند. به گفته متخصصان این روش میتواند میل به غذا خوردن و کیفیت زندگی را در افراد مسنی که تنها هستند افزایش دهد.
راهکارهایی برای رفع شایعترین مشکل گوارشی روزهداران
ایسنا: یبوست به عنوان شایعترین مشکلات گوارشی روزهداران محسوب میشود که البته عارضه طبیعی در روزه گرفتن نیست. کم نوشیدن آب، سبزیجات، کاهش حرکات روده و تغییر در برنامه غذایی روزهدار سبب بروز بیماری یبوست در روزهداران میشود. رژیم غذایی پر فیبر به دریافت روزانه بیش از ۳۰ گرم فیبر اطلاق میشود که باید در برنامه غذایی افراد گنجانده شود. سبزیجات، حبوبات، میوه، مغزها، غلات و دانههای خوراکی به عنوان فیبر تلقی میشوند که بهتر است به طور متوسط روزانه پنج تا هشت واحد در برنامه غذایی هر فرد گنجانده شود. در رژیم غذایی پرفیبر توصیه به مصرف میوهها و سبزیجات خام است و پوست کندن میوهها و سبزیجات باعث کاهش فیبر آنها میشود.
دستاورد جدید پزشکی محققان انگلیسی؛ پیش بینی شروع بیماری «هانتینگتون» با آزمایش خون
محققان هشدار میدهند؛ آلودگی هوا به DNA کودکان آسیب میرساند
محققان دانشگاه کالیفرنیا هشدار دادند میزان بالای آلودگی هوا مرتبط با ترافیک منجر به نوع ویژه آسیب به DNA موسوم به کوتاه شدگی تلومر در کودکان و نوجوانان میشود. همچنین شواهد نشان میدهد افراد جوان مبتلا به آسم هم دچار کوتاه شدگی تلومر میشوند. کوتاه شدگی تلومر نوعی آسیب به DNA است که معمولا با افزایش سن مرتبط است. جان بالمز، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «نتایج ما نشان میدهد که طول تلومر ممکن است دارای پتانسیل استفاده به عنوان نشانگر زیستی آسیب به DNA به دلیل قرارگیری در معرض محیط زیست یا التهاب مزمن باشد». محققان تاکید میکنند کودکان بیش از افراد بزرگسال در مقابل آلایندههای ترافیکی آسیب پذیر هستند.
تفاوت مصرف روغنهای سرخ کردنی و پخت و پز
روغنهای مایع به رغم تفاوت هایی که دارند، نمیتوانند درجه حرارت بالا را تحمل کنند بنابراین میسوزند و سوختن آنها در مرحله سرخ کردن میتواند آن را به مواد سرطان زا تبدیل کند. روغن خام حاصل از دانهها و میوههای روغنی یا منابع حیوانی حاوی ناخالصی هایی است که در طعم، رنگ، بو، شفافیت، پایداری، ارزش تغذیهای و بطور کلی در کیفیت روغن موثرند، این ناخالصیها با عملیات تصفیه از روغن خارج میشوند و سعی بر این است که تا حد امکان مواد با ارزش حفظ و از بروز تغییرات شیمیایی در تری گلیسریدها جلوگیری شود. معمولا پس از افزودن آنتی اکسیدان روغنها بسته بندی میشود، ضمن آنکه در صورت نیاز به تولید روغن هیدروژنه یا جامد، روغن تحت عملیات هیدروژنه کردن قرار میگیرد. مصرف روغن مایع جهت استفاده در سالاد و پخت و پز و غذاهایی است که معمولا نیاز به سرخ کردن در حرارت زیاد ندارند در حالی که روغن سرخ کردنی به علت پایداری زیاد در برابر حرارت در غذاهایی که نیاز به سرخ کردن طولانی و عمیق دارند، مورد استفاده قرار میگیرد. در زمان خرید باید به برچسب روغن توجه کرد، اگر میزان ایزومر ترانس آن از مقدار خاصی تجاوز نکرد قابلیت استفاده به عنوان روغن مناسب پخت و پز و غیر قابل مصرف برای سرخ کردن را دارا خواهد بود. روغن گیاهی مایع را به شرط بکارگیری در پخت و پز و سالاد، میتوان بطور کامل جانشین روغن جامد کرد، زیرا روغنهای مایع به رغم تفاوت هایی که دارند.
چرا به عدم تحمل لاکتوز مبتلا میشویم؟
مدیکال دیلی: عدم تحمل لاکتوز میتواند موجب نشانههای مختلف از تولید گاز تا اسهال دردناک شود. این نشانهها با توجه به شدت عدم تحمل لاکتوز در یک فرد و این که چه مقدار لاکتوز مصرف شده است، میتوانند متفاوت باشند. شیر و دیگر محصولات لبنی نقش مهمی در یک رژیم غذایی متعادل و سالم دارند، اما برای بخشی از مردم، این محصولات میتوانند به مشکلات ناخوشایند معده منجر شوند. عدم تحمل لاکتوز عاملی کلیدی در این زمینه محسوب میشود. عدم تحمل لاکتوز شامل ناتوانی در گوارش لاکتوز، قند موجود در شیر، میشود. این شرایط از یک آلرژی لبنی متفاوت است، که شامل یک واکنش سیستم ایمنی به شیر میشود و میتواند نشانههای خطرناکتری را شکل دهد. در افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز، بدن به میزان کافی آنزیم لاکتاز تولید نمیکند، که برای شکستن لاکتوز مورد استفاده قرار میگیرد. اگر لاکتوز شکسته نشود، امکان جذب در جریان خون را از دست میدهد و در عوض وارد روده بزرگ میشود. باکتریهای موجود در روده بزرگ میتوانند با لاکتوز واکنش نشان داده و شکل گیری نشانه هایی ناخوشایند را موجب شوند. برخی غذاهای لبنی که تخمیر شده اند، مانند ماست و پنیر، ممکن است مشکلات معده را به همراه نداشته باشند.
فواید و مضرات هندوانه
ایرنا: خوردن هندوانه باعث شادابی فرد می شود و از آنجا که هندوانه حاوی ۹۲ درصد آب است، آب بدن را به خوبی تأمین می کند و مصرف این میوه در فصل تابستان بسیار مفید است. هندوانه دارای ویتامینهای , A۱ , B۲ , B۶C, PP, B. و پروتئین، فسفر، سدیم، منیزیوم، پتاسیم، آهن، کلسیم و ... می باشد. آب هندوانه دارای اسید آمینهای بنام سیترولین است. بتاکاروتن موجود در هندوانه میتواند ۱۱ درصد از نیاز روزانه بدن را به این ماده مغذی فراهم آورد. هندوانه دارای موادی بنام کاروتن، لیکوپن و نوعی قند به نام مانیتول می باشد. هندوانه میوهای مدر و ملین است، بنابراین زیادکننده ادرار می باشد و سبب دفع سموم بدن می شود. آب هندوانه دفع کننده سنگ کلیه نیز است. خوردن آب یا گوشت آن در درمان یرقان، دفع سنگهای صفراوی و سنگ کلیه مفید است. تحقیقات نشان داده هندوانه حاوی مقادیر فراوانی لیکوپن است؛ لیکوپن یک ماده آنتی اکسیدان است که در مبارزه علیه سرطان و برخی بیمارها به بدن کمک می کند. این ماده مغذی که رنگ قرمز هندوانه را بوجود می آورد، فقط در برخی از میوهها و سبزیجات مانند گوجه فرنگی، گریپ فروت سرخ رنگ و فلفل قرمز وجود دارد. اما هندوانه را بلافاصله بعد از غذا میل نکنید، زیرا در هضم غذا اختلال ایجاد می شود. هندوانه را باید تقریبا ۳ ساعت بعد از غذا و یا یک ساعت قبل از غذا میل کرد. مصرف زیاد هندوانه در افراد سرد مزاج، سبب درد مفاصل و ضعف قوای جنسی می شود. افرادی که سرد مزاج هستند، در خوردن هندوانه افراط نکنند، زیادخوردن آن در بعضی از افراد ایجاد نفخ می کند مخصوصا اگر همراه با میوههای دیگر خورده شود. توصیه می شود هندوانه هایی که سفیدرنگ و نارس هستند را میل نکنید، زیرا به شدت اسیدی بوده و می تواند زیان بار باشد. هندوانه دارای ترکیبات گواتروژن است و افرادی که دارای کمبود ید هستند، باید کمتر این میوه را مصرف کنید. هندوانه دارای اگزالات و پورین بالایی است، به این دلیل افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه و اوره بالا هستند، باید کمتر از این میوه استفاده نمایند تا این عوارض در آنها تشدید نشود. افراد مبتلا به دیابت باید با دقت فراوان این میوه را مصرف کنند، زیرا هندوانه اندیس گلایسمی بالایی دارد و قندخون را به سرعت بالا می برد و کنترل این قند برای دیابتیها بسیار مشکل است.
جلوگیری از پوسیدگی دندان با هسته انگور
فارس: جدیدترین مطالعات نشان داده است، مصرف انگور بیش از هر ماده دیگری از دندان در برابر پوسیدگی حفاظت میکند. بر این اساس، محققان ادعا کردهاند، ترکیب طبیعی در هسته انگور وجود دارد که نه تنها دندان را تقویت میکند بلکه با پوسیدگی نیز مبارزه میکند. دانشمندان باور دارند، دانههای میوههای آبدار به عنوان یک سلاح جدید در مبارزه با پوسیدگی دندان باید به کار روند که در بین آنها مفید بودن هسته دانههای انگور آزمایش و ثابت شده است. هسته انگور سرشار از آنتی اکسیدان از جمله اسید فنولها، توکوفرول و پروانتوسیانیدین است که برای سلامتی بدن غوغا میکنند؛ این آنتی اکسیدانها بدن را در برابر رادیکالهای آزاد محافظت کرده و باعث تقویت بافتها و ارگانها میشوند. خواص آنتی اکسیدانی، ویتامینهای C. و E. و بتاکاورتن موجود در هسته انگور به مدت ۳۳ روز در بدن فعال میشوند و با عناصر مضر و آسیب رسان مقابله میکنند. از طرفی سرشار بودن هسته انگور از آنتی اکسیدانها، این قابلیت را به هسته آن میدهد که سرطانهای پوست، پروستات و سینه را دفع کند و دانشمندان همین خاصیت هسته انگور را دلیلی برای تقویت دندان و مبارزه با پوسیدگی میدانند.
شیرین کنندههای طبیعی را جایگزین قند و شکر کنید
اکتیوبیت: بسیاری از رژیمهای غذایی سالم برپایه حذف قندهای تصفیه شده و استفاده از محصولات طبیعی و ارگانیک است. بسیاری از افراد با مصرف بیش از اندازه قند و شکر مفاصلشان را به سمت نابودی هدایت میکنند. نابودی مفصلها یکی از کوچکترین عارضههای مصرف بیش اندازه قند و شکر است. شربت افرا، شهد آگاو، شکر نخل نارگیل، شربت برنج قهوهای، عسل، شربت مالت جو و شیرین برگ از جمله شیرین کننده هایی است که میتوان به جای قند و شکر استفاده کرد.
بهترین نوشیدنیها برای ماه رمضان
یکی از موارد تغذیهای که در ماه مبارک رمضان بیشتر به آن توجه میشود، نوشیدنی هاست؛ مخصوصا اگر این ماه در فصول گرم سال قرار گرفته باشد. معجون ها، دمنوش، آبمیوه، و ماءالشعیر طبی از بهترین نوشیدنیها برای ماه رمضان است.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *