هشدار جدی! حلیم خیابانی نخوردید؛ وجود پنبه و پشم گوسفند در حلیمها/ افزایش ریسک ابتلا به پارکینسون با مصرف لبنیات/ تخممرغ بخورید قدتان بلند میشود
وجود پنبه و پشم گوسفند در حلیمها، تب کریمه کنکو در طبیعت پایدار است؛ آموزشها را جدی بگیریم، افزایش ریسک ابتلا به پارکینسون با مصرف لبنیات کمچرب، تخممرغ بخورید قدتان بلند میشود، تاتویی که قندخون دیابتیها را کنترل میکند و ... را در بسته سلامت امروز میزان بخوانید.
به گزارش گروه فضای مجازی ، وجود پنبه و پشم گوسفند در حلیم ها، تب کریمه کنکو در طبیعت پایدار است؛ آموزشها را جدی بگیریم، افزایش ریسک ابتلا به پارکینسون با مصرف لبنیات، تخممرغ بخورید قدتان بلند میشود، تاتویی که قندخون دیابتی هارا کنترل میکند و ... را در بسته سلامت امروز میزان بخوانید. جزئیات در ادامه ....
وجود پنبه و پشم گوسفند در حلیمها
باشگاه خبرنگاران: مهران ولایی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت که اغلب حلیمهای خیابانی که در ایام مبارک ماه رمضان بازار داغی را نیز برای سود جویان و فرصت طلبان ایجاد کرده از مواد غیر استاندارد و حتی پشم گوسفند، مو وپنبههای از دور مصرف خارج شده تهیه میشوند.
مبارزه با "تب کریمه کنگو" در ۵ استان تشدید شد
تسنیم: مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی گفت که بر اساس اعلام وزارت بهداشت درباره مشاهده موارد بیماری در انسان ها، مبارزه با عوامل بیماری زا در بخش دام در روستاها و شهرستانهای استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمانشاه، اصفهان و مازندران تشدید شده است. جلوگیری از کشتار دام در کشتارگاههای غیرمجاز و کشتار در مکانهای غیر از کشتارگاههای صنعتی، مبارزه با انگلها و کنهها، الزام رعایت اصول نگهداری گوشت در سردخانه و یخچال به مدت ۲۴ ساعت از جمله اقدامات سازمان دامپزشکی کشور برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو بویژه در ۵ استان مورد گزارش وزارت بهداشت بوده است. گردشگران طبیعی بهتر است از پمادهای دور کننده کنهها استفاده کنند. افرادی که برای تفریح به مناطق روستایی میروند اگر در این مناطق گوشت قرمز تهیه میکنند حتما گوشت را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگه دارند سپس مصرف کنند. ویروس بیماری تب کریمه کنگو در طبیعت پایدار است و براساس شواهد علمی قابل حذف نیست بنابراین صاحبنظران جهانی برای پیشگیری از ابتلای به این بیماری بر آموزش عمومی تاکید دارند.
گزارش جدید محققان؛ خوردن روزانه یک «تخم مرغ» مانع از کوتاه قدی کودک میشود
مهر: لورا اینوتی سرپرست ارشد تیم تحقیق از دانشگاه واشنگتن میگوید: تخم مرغ میتواند منبع خوب مواد مغذی برای رشد کودکان باشد و این احتمال وجود دارد که در کاهش بروز کوتاه قدی در جهان نقش داشته باشد. کودکانی که روزانه یک تخم مرغ میخوردند با کاهش شیوع کوتاه قدی تا ۴۷ درصد و کاهش وزن تا ۷۴ درصد مواجه بودند. در این مطالعه، به کودکان ۶ تا ۹ ماه به مدت شش ماه روزانه یک تخم مرغ داده شد و در مقابل به گروه کنترل تخم مرغی داده نشد. محققان با مشاهده نتایج این مطالعه در مورد قد بلندتر کودکانی که تخم مرغ خورده بودند مصرف این ماده مغذی را برای کودکان توصیه میکنند.
فواید «پونه کوهی» را بشناسید
پونه کوهی که با نامهای مرزنجوش، آویشن کوهی و فودنج جبلی هم شناخته میشود گیاهی شبیه نعناع است. پونه کوهی و روغن آن، دارای خواص متعددی برای حفظ سلامت بدن و پوست است که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود. پونه گیاهی ضدباکتری و تقویت کننده انرژی است. همچنین سبب پیشگیری از سرطان میشود. مشکلات پوستی را رفع میکند و دورکننده حشرات است.
افزایش ریسک ابتلا به پارکینسون با مصرف لبنیات کم چرب
اگرچه تصور میشود مصرف لبنیات کم چرب سالمتر است، اما تحقیق جدید نشان میدهد این عادت با افزایش نسبی ریسک ابتلا به بیماری پارکینسون همراه است. متخصصان بررسی کننده مطالعه تاکید میکنند این یافتهها ابتدایی بوده و هنوز این تاثیر جزئی است. در این مطالعه، محققان دادههای حدود ۱۳۰ هزار مرد و زن را بررسی کردند، و عادت مصرف لبنیات آنها را هر چهارسال یکبار و شمار افراد مبتلا به پارکینسون را نیز تحت نظر داشتند. بعد از ۲۵ سال، بیش از ۱۰۰۰ نفر مبتلا به پارکینسون، بیماری عصبی پیشرونده تاثیرگذار بر هماهنگی و حرکت بدن، شده بودند. محققان دریافتند افرادی که حداقل سه وعده در روز لبنیات کم چرب مصرف میکردند ۳۴ درصد بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری در مقایسه با افرادی بودند که فقط روزی یکبار لبنیات میخوردند. محققان با نگاه ویژه به مصرف شیر، پی بردند نوشیدن بیش از یک وعده شیر کم چرب یا فاقدچربی در روز با ۳۹ درصد افزایش احتمال ابتلا به پارکینسون مرتبط است. چنین ارتباطی در مورد مصرف محصولات لبنی پرچرب نظیر شیر پرچرب مشاهده نشد. کاترین هیوز، محقق ارشد از دانشگاه هاروارد، در این باره میگوید: «توجه به این نکته مهم است که خطر بیماری پارکینسون همچنان پایین است، حتی در بین افرادی که در مطالعه ما مقادیر بیشتر لبنیات کم چرب یا شیر مصرف میکردند». به گفته این تیم تحقیق، از بین ۵۸۳۰ فردی که حداقل سه وعده در روز لبنیات کم چرب مصرف میکردند، تنها ۱ درصد (۶۰ نفر) در طول ۲۵ سال پیگیری مبتلا به پارکینسون شد بودند. به گفته هیوز، «دلیل بروز این خطر هنوز مشخص نیست، اما این ریسک میتواند ناشی از یک عامل سوم مرتبط هم با مصرف لبنیات و هم با خود بیماری باشد». «یک توضیح احتمالی این مطلب این است که پروتئین شیر موجب کاهش سطح اورات خون، ماده مشتق شده از اسیداوریک دفع شده در ادرار، میشود.». برخی تحقیقات نشان داده اند که میزان نسبتا بالای اورات (اما نه آنقدر بالا که موجب بروز نقرس شود) با کاهش ریسک پارکیسنون مرتبط است. به گفته هیوز، آلایندههای موجود در محصولات لبنی، نظیر آفت کش ها، هم ممکن است در بروز این مشکل دخیل باشند.
بهترین و بدترین خوراکیها در فصل گرما
جام جم آنلاین: احتمالا برای بسیاری از ما پیش آمده که با آغاز فصل گرما میل به مصرف غذای گرم کاهش پیدا میکند و بدن از خوراکیهای خنک بیشتر استقبال میکند. معمولا افراد در گرمای زیاد بیاشتها میشوند، اما باید با رعایت تغذیه درست مواد و ویتامینهای کافی را در گرمای تابستان نیز بخوبی به بدن رساند. تغذیه یکی از مهمترین جنبههای سبک زندگی سالم انسانهاست. از طرفی شرایط آب و هوایی یکی از عوامل تاثیرگذار بر سبک زندگی و تغذیه افراد است. در طبیعت نیز خوراکیها و مواد غذایی متنوعی به فراخور هر فصل رشد پیدا میکند. رعایت تغذیه مناسب به فراخور شرایط آب و هوایی و استفاده از مواد غذایی در فصل خود به حفظ سلامت و شادابی بدن کمک میکند. هیچگاه رطوبت بدن را از دست ندهید. همیشه سبزیجات تابستانی مصرف کنید، اما با احتیاط. به هیچ عنوان مواد غذایی چرب، سرخ کردنی، سوخاری، غذاهای سنگین و نوشیدنیهای گازدار در فصلهای گرم توصیه نمیشود. را کاهش داد. در گرما و رطوبت تابستان، بدن ما بیش از هر زمان دیگر به مصرف خوراکیهای خنک علاقهمند میشود. علاوه بر این در این فصل تنوع میوهها و سبزیجات تازه فراوان است. مصرف مواد غذایی دارای آب بیشتر مانند ماست، خیار، گوجه فرنگی، هندوانه، سیب، هلو و بسیاری از میوهها و سبزیجات دیگر به مقابله بدن با گرما بیشتر کمک میکند. همچنین مواد غذایی کمکالری غنی از فیبر، کلسیم و ویتامینها میتواند انتخاب خوبی برای وعده افطار و سحری در تابستان باشد. مصرف انواع سالادها همراه کاهو، کلم، کرفس، سبزیجات تابستانی و سالاد میوه از میوههای رنگارنگ تابستانی تنوع خوبی به وعدههای خنک تابستانی میدهد. میوههای بهاری و تابستانی که برای مصرف در فصل گرما توصیه میشوند، خواص دیگری نیز در بر دارند. برای مثال توتفرنگی میوهای ایدهآل برای چشمها، سلامت پوست و سلامت قلب و عروق است. در مجموع میوههای به رنگ قرمز مثل گیلاس، آلبالو، هلو و شلیل منابع خوبی از ویتامین و آنتی اکسیدان به شمار میروند. هندوانه میوهای با درصد قابل توجهی آب است و در سلامت قلب و عروق و استخوانها تاثیر زیادی دارد. این میوه تابستانی بدن را خنک و هیدراته نگه میدارد. از هندوانه میتوانید به عناوین مختلف ازجمله مخلوطی در سالاد، آبمیوه و وعده افطار همراه با نان و پنیر استفاده کنید. گلابی نیز میوهای سرشار از فیبر است و میتواند از پیشرفت دیابت نوع ۲ بخوبی جلوگیری کند. مصرف این میوه پرخاصیت را نیز در فصل گرما فراموش نکنید.
مبارزه با سرطان با مصرف پیاز قرمز
ایرنا: بر اساس تحقیقات محققان گمان میرود 'آنتوسیانین ها' که عامل رنگ تیره پیاز هستند از گسترش سرطان جلوگیری میکنند. همچنین یک فلاونوئید به نام کورستین نیز با کوچک کردن اندازه تودههای سرطانی همان تاثیرات را ایجاد میکند. با این وجود محققان کانادایی ادعا میکنند که هر نوع پیاز صرف نظر از رنگ آن میتواند به از بین بردن سرطان کمک کند. عبدالمنعم موراین از دانشگاه گوئلف میگوید در مطالعات متوجه شدیم که مصرف پیاز برای از بین بردن سلولهای سرطانی عالی است. پیازها مسیرهایی را فعال میسازند که سلولهای سرطانی را به انجام مرگ سلولی تشویق میکنند. پیازها با ایجاد یک محیط نامطلوب برای سلولهای سرطانی، ارتباط میان سلولهای سرطانی را مختل میسازند که این کار مانع رشد سرطان میشود. اما در میان پیازها، پیاز قرمز که تیرهترین رنگ را دارد بیشترین تاثیر را در مبارزه با سرطان دارد. یک مطالعه دیگر که پیش از این انجام شده بود نیز نشان داده است که مصرف پیاز قرمز که از سایر گونههای پیاز شیرینتر است، به پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی کمک میکند. محققان هنگ کنگی که این مطالعه را انجام داده اند متوجه شدند که پیاز قرمز، کلسترول بد را که باعث ابتلا به حملات قلبی و سکتههای مغزی میشود، از بدن پاک میکند. هم زمان پیاز قرمز کلسترول خوب را که به پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی کمک میکند، در بدن حفظ میکند. همچنین مطالعات بیشماری از جمله مطالعه محققان دانشگاه کورنل در دهه گذشته نشان داده اند که ارتباطی میان مصرف پیاز قرمز و کاهش ابتلا به سرطان وجود دارد؛ بطوریکه میزان ابتلا به سرطان در برخی از قسمتهای جهان که بیشترین میزان مصرف پیاز قرمز را دارند، کمتر است.
تاتویی که قندخون دیابتی هارا کنترل میکند
دیلی میل: محققان جوهری برای تاتو ابداع کرده اند که نسبت به قند خون واکنش نشان میدهد و به افراد دیابتی در کنترل قند خون آنها کمک میکند. محققان موسسه فناوری ماساچوست که این جوهر را ابداع کرده اند، میگویند: این جوهر تغییر رنگ دهنده، سطح بدن را به «یک صفحه نمایش تعاملی» تبدیل میکند تا به افراد دیابتی در زمانی که قند خون آنها بسیار پایین یا بالا است، هشدار دهد. زمانیکه این جوهر تاتو تغییری را در سطح قند خون حس میکند تغییر رنگ میدهد. بطوریکه وقتی سطح قند خون بدن بالا میرود رنگ این جوهر از آبی به قهوهای و زمانیکه سطح قند خون بدن کاهش مییابد رنگ جوهر از قهوهای به آبی تغییر میکند. این جوهر تغییرات در مایع میان بافتی بدن مایعی که سلولهای بافتی را در بدن احاطه کرده است، حس میکند. محققان امیدوارند که روزی از این تاتو به عنوان یک روش غیرتهاجمی برای کنترل وضعیت افراد دیابتی استفاده شود. محققان موسسه فناوری ماساچوست همچنین جوهرهایی ابداع کرده اند که سطوح نمک و pH را حس میکند.
کودکان لاغر سالمترند یا کودکان چاق؟
ایسنا: یک متخصص نوزاد معتقد است: برخی خانوادهها چاق بودن یک کودک را به حساب سلامت او میگذارند و از چاق بودن فرزندانشان خوشحال هستند، در حالیکه این خوشحالی ناشی از بیاطلاعی آنان است. بر خلاف تصور برخی از خانوادهها کودکان خیلی چاق هم ممکن است، سوء تغذیه داشته باشند، زیرا اگر سیستم هضم کودک به درستی کار کند، وزنی طبیعی خواهد داشت. کودکان خیلی چاق در آینده ممکن است با مشکلات استخوانی، فشار و چربی خون، بیماریهای قلبی، عروقی و کلیوی، دیابت و آرتروز مواجه شوند. رشد کودک باید بر اساس جدول و منحنی رشد باشد. بالا بودن یا پایین بودن وزن کودک نیاز به بررسی و پیگیری دارد. رشد هر نوزاد متناسب با وزن هنگام تولد او تعیین میشود. کودک باید تا سن سه ماهگی روزانه بین ۲۰ تا ۳۰ گرم، تا سن شش ماهگی روزانه بین ۱۵ تا ۲۰ گرم اضافه وزن پیدا کند؛ به طوریکه وزن کودک در پنج ماهگی دو برابر وزن تولد، دریک سالگی سه برابر تولد و دو سالگی چهار برابر وزن تولد خواهد بود. نارسایی جفت، فشارخون بارداری، سیگاری یا الکلی بودن مادر، بیماریهای ژنتیکی و کروموزومی و عفونتهای مادرزادی جنین علل کموزنی نوزاد متولد شده است. بالعکس موارد مذکور، زایمانهای متعدد مادر، جثه بزرگ و دیابت مادر عامل افزایش وزن نوزاد است. وزن در حدود ۲. ۵ تا ۳. ۵ کیلوگرم طبیعیترین وزن برای نوزادان هنگام تولد است.
نمک؛ دشمن کلیه
دکتر عباس بصیری میگوید: اولا بیماری سنگ کلیه یک پایه خانوادگی و وراثتی دارد و مردم باید برای عدم ابتلا به آن نکاتی را رعایت کنند و بدانند کسانی که در خانوادههایشان سابقه سنگ کلیه وجود دارد، احتمال ابتلایشان به این بیماری بیش از سایرین است. کسانی که در خانوادهشان سابقه بروز سنگ کلیه وجود داشته باشد باید مراقبتهای لازم را به عمل آورند و نسبت به علائم این بیماری حساس باشند. موضوع مهم دیگر درباره بیماری سنگ کلیه وجود سنگسازی در اطفال است؛ چراکه کودکانی که کلیه سنگساز دارند، عمدتا زمینههای متابولیک و غیرعادی بودن در ترکیب ادرارشان وجود دارد. شایعترین سنگ کلیه در اطفال سیستینی است این نوع سنگ کلیه در اطفال بسیار شایع است و از طرفی قدرت تکرار زیادی دارد. بروز سنگ کلیه یک عامل خطر برای آنها است که به آسیب کلیههای آنها منجر میشود. توصیه عمومی ما به افراد جامعه برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه کاهش مصرف نمک است؛ چراکه نمک دشمن کلیه محسوب میشود و یکی از عوامل بسیار مهم بروز سنگ کلیه در کشور است. در کشور ما علت سنگسازی کلیه، کلسیم زیاد نیست و در نتیجه نباید مصرف این مواد را محدود کنیم، اما تاکید میکنم که مصرف نمک حتما باید در کشور کاهش یابد. برای پیشگیری از سنگ کلیه به طور مرتب و زیاد مایعات بنوشید. آنچه که در پیشگیری از بروز سنگ کلیه موثر است، میزان آب مصرفی است نه نوع آن بنابراین هر چقدر مصرف آب بیشتر باشد از ابتلا به سنگ کلیه جلوگیری میشود.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *