صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

این دمنوش‌ها قند خون روزه داران را تنظیم می کند

۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۴:۰۱
کد خبر: ۳۱۶۸۵۱
مصرف دمنوش های معرفی شده در این بخش قند خون شما در ماه رمضان ثابت و تنظیم می کند.
به گزارش گروه فضای مجازی ،  گیاهان دارویی سال‌های متمادی در فرهنگ ایران و ایرانی نقش داشته و تقریبا بخشی از این گیاهان همواره در آشپزخانه یا گنج‍ه‌های اکثر ایرانی‌ها وجود داشته که مردم براساس آموزه‌های قدیمی از خواص زیاد آنها استفاده می‌کنند.


اما حالا چند سالی می‌شود که برچسب دمنوش به دم کرده و عصاره این گیاهان زده شده و شکل مدرن به خود گرفته است. دمنوش‌ها همان جوشانده‌های مادربزرگ‌ها است که هرکدام برای یک درد یا بیماری خوب هستند، امروز در بسته بندی‌ها و فرم‌های کیسه‌ای یا باز در فروشگاه‌ها عرضه می‌شوند.


صرف نظر از شکل و نام آنها، باید گفت که دمنوش‌ها لذت بی مانندی دارند و علاوه بر رفع مشکلات جسمی، روح آدم را تازه می‌کنند.


پس برای آشنایی با روش تهیه انواع مختلف آنها با ما همراه باشید.

در ماه مبارک رمضان ممکن است میزان قند خون دچار تغییرات بسیاری شود بنابراین مصرف دمنوش هایی از قبیل گل ختمی، گل پنیرک و ریحان می‌تواند قند خون را تنظیم کند و از فشار‌های ناشی از روزه داری که شامل سر گیجه می‌شود در طول روز بکاهد.

دمنوش گل ختمی


ختمی گیاهی است علفی و چند ساله که از خانواده پنیرکان است و ارتفاع آن به حدود ۲ متر هم می‌رسد.


ساقه این گیاه از کرک‌های ریز که به رنگ خاکستری دیده می‌شود، پوشیده شده است و گل‌های آن به رنگ سفید مایل به قرمز یا ارغوانی است که به صورت دسته‌های سه تایی در اواخر تابستان ظاهر می‌شود.


خواص درمانی


دمنوش گل ختمی سرفه‌های خشک را از بین می‌برد و این دمنوش به عنوان بر طرف کننده یبوست به کار برده می‌شود.


مصرف این گیاه قند خون را تنظیم می‌کند و دم کرده ریشه این گیاه تب را پایین می‌آورد و برای دفع سنگ کلیه نیز مناسب است.


موارد منع مصرف


مصرف همزمان داروهای خوراکی با این گیاه موجب به تاخیر افتادن جذب دارو‌ها می‌شود، همچنین زنان باردار و مادران شیرده باید از مصرف زیاد این دمنوش پرهیز کنند.


طرز تهیه


یک قاشق غذاخوری گل ختمی را در قوری بریزید و آب با دمای ۸۰ درجه را به آن اضافه کنید و اجازه دهید گه به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد.


در صورت تمایل می‌توانید کمی آن را با عسل شیرین کنید.

دمنوش گل پنیرک


پنیرک گیاهی علفی است که برگ‌های این گیاه به صورت خودرو و به صورت دندانه دار و دایره‌ای است که گل‌های آن بنفش رنگ و کوچک هستند.


خواص درمانی


دمنوش این گیاه برای عفونت‌های مثانه، اسهال خونی، برطرف کننده تورم دهان و گلو، باز کردن انسداد مجاری کبد و تنظیم قند خون مورد استفاده قرار می‌گیرد.


موارد منع مصرف


افرادی که سابقه آلرژی به گیاهان دارویی دارند باید در مصرف پنیرک احتیاط کنند.


بیماران مبتلا به دیابت و افرادی که بدن آنها به تغییرات قند خون حساسیت نشان می‌دهند، باید با توجه بیشتری این دمنوش را مصرف کنند.


طرز تهیه


یک قاشق غذاخوری از این گیاه را در یک قوری بریزید و آب با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد را به آن اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد.

دمنوش ریحان


دمنوش گیاه ریحان دارای خواص بسیار زیادی است که ما پیشنهاد می‌کنیم‌ این دمنوش را جایگزین چای سیاه کنید.


خواص درمانی


این دمنوش آرامش بخش و نشاط آور، برطرف کننده گلو درد، ضد دل پیچه و مناسب برای قند خون است.


طرز تهیه


چند برگ ریحان را در یک قوری بریزید و آب با درجه ۸۰ را به آن اضافه کنید تا به مدت ۴ الی ۵ دقیقه دم بکشد.


در صورت تمایل می‌توانید مقداری عسل به آن اضافه کنید.

 منبع:باشگاه خبرنگاران
 
 


برچسب ها: طب سنتی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *