صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پارلمان اوکراین به دنبال قطع روابط دوستانه با روسیه

۱۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۲۹:۰۹
کد خبر: ۳۱۶۰۸۰
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
اوکراین مساله لغو قرارداد دوستی با روسیه را سال 2014 پس از الحاق شبه جزیره کریمه به این کشور مطرح کرد
به گزارش گروه بین‌الملل ،پارلمان اوکراین هفته جاری درخواست از دولت را برای وضع نظام روادید با روسیه را بررسی می کند.
 
در دو هفته اخیر مساله برقراری نظام روادید بین نمایندگان مجلس اوکراین مطرح بود و طرفداران این ایده برای کسب آرای کافی با هدف حمایت از این طرح رایزنی های گسترده ای کردند.
 
روزنامه روسی نزاویسیمایا گازتا روز دوشنبه نوشت: همزمان با بررسی امکان برقراری نظام روادید با روسیه در پارلمان اوکراین، موضوع لغو قرارداد دوستی و حسن همجواری دو کشور که 20 سال سابقه دارد نیز بررسی خواهد شد.
 
به نوشته روزنامه روسی، اوکراین مساله لغو قرارداد دوستی با روسیه را سال 2014 پس از الحاق شبه جزیره کریمه به این کشور مطرح کرد، اما آن زمان مقام های کی یف هراس داشتند، مسکو آن را به منزله اعلان جنگ تلقی کند.
 
«به این ترتیب، قرارداد دوستی معتبر است و هرچند سران کی یف از تجاوز مسلحانه روسیه سخن می گویند، اما از نظر قوانین بین المللی با توجه به وجود این قرارداد، دو کشور در شرایط دوستی، همکاری و حسن همجواری قرار دارند.»
 
روزنامه روسی ادامه داد: به مناسبت بیستمین سالروز عقد قرارداد دوستی، وزارت خارجه روسیه نیز بیانیه ای منتشر و اعلام کرد که وجود این قرارداد ضامن حفظ زیربنای احیای روابط دو کشور است.
 
وزارت خارجه روسیه در ادامه بیانیه خود خاطرنشان کرد که طرف روسی به رغم اقدامات غیردوستانه دولت اوکراین، تاکید دارد که برای گفت وگوهای سازنده و همکاری های سودمند بین دو کشور آمادگی دارد و هیچ شکی ندارد که دیر یا زود احیای روابط تحقق خواهد یافت.
 
از سال 2014 پس از سقوط حکومت ویکتور یانووکوویچ رئیس جمهوری وقت اوکراین در پی اعتراض های مردمی که توسط اتحادیه اروپا و آمریکا مورد حمایت مستقیم قرار گرفت و به روی کار آمدن دولت غربگرای ضدروسی منجر شد، روابط مسکو با کی یف و غرب به ویژه واشنگتن دچار بحران و تحریم های متقاب شد.
 
جدایی شبه جزیره کریمه از اوکراین در دریای سیاه و الحاق آن به روسیه براساس نتایج یک همه پرسی که از سوی کی یف و غرب به رسمیت شناخته نشده است و ادعای حمایت مسکو از جدایی طلبان منطقه دونباس شامل جمهوری های خودخوانده دونتسک و لوهانسک از اصلی ترین اختلاف ها به شمار می رود.
 
 


برچسب ها: دولت روسیه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *