صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

طرز تهیه شیربرنج برای 4 نفر

۱۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۳:۰۱
کد خبر: ۳۱۶۰۶۰
تعداد نظرات: ۱۴ دیدگاه
شیر برنج یک دسر ایرانی است که طعم و نحوه پخت آن کمی شبیه به فرنی است.
به گزارش گروه فضای مجازی، شیر برنج یک دسر ایرانی است که طعم و نحوه پخت آن کمی شبیه به فرنی است. این دسر بعد از غذا به همراه شکر ، مربا ، شیره انگور یا هر چیز شیرین دیگر سرو میشود . شیر برنج بسیار لطیف و خوردن آن لذت بخش است.

زمان پخت: 60 دقیقه


مواد لازم برای 4 الی 5 نفر:

برنج 2 پیمانه
شیر 8 پیمانه
شکر 1 پیمانه
گلاب نصف پیمانه
خامه نصف پیمانه ( اختیاری )

طرز تهیه :

برنج را از شب قبل بدون نمک خیس کنید .
در قابلمه مناسبی برنج را همراه با 3 لیوان آب روی حرارت متوسط بپزید تا برنج نرم شود و حدود نصف لیوان از آب باقی بماند.
شیر را به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا باز و مغز پخت شود .
بعد از اینکه دانه برنج کاملا باز شدند، شکر را در نصف لیوان آب جوش حل کنید و به شیر برنج اضافه کنید.
شیر برنج را مرتب هم بزنید تا شکر در آن حل شود .
10 دقیقه آخر طبخ، گلاب را اضافه کنید و همچنان هم بزنید تا هم شیربرنج ته نگیرد و هم مواد کاملا با هم مخلوط شوند .
10 دقیقه بعد از اضافه کردن گلاب اگر مایل بودید خامه را بیفزایید و حرارت را خاموش کنید و یک دم کنی تمیز روی قابلمه بگذارید و درب قابلمه را ببنید و 5-10 دقیقه صبر کنید تا شیر برنج جابیفتد .
بعد از این مدت درب قابلمه را بردارید و بعد از اینکه شیربرنج کمی سرد شد، در ظرف مورد نظر سرو کنید. متوانید روی شیر برنج را با خلال بادام و پسته تزیین نمایید و یا با مقداری گل سرخ.

نکات:

    در تبریز و معدود مناطقی دیگر، معمولا شیر برنج را همراه با مربای گل محمدی سرو میکنند

    در بعضی از مناطق نیز با شیره انگور نوش جان میکنند

    مقدار شکر ذکر شده بسته به ذائقه افراد متغیر است. این مقدار شکر میتواند حداکثر تا یک و نیم پیمانه افزایش و یا به نصف پیمانه کاهش یابد .

    هنگامی که شیر را اضافه میکنید کمی حرارت را بالا ببرید تا شیر بجوشد و بعد حرارت را متوسط کنید. توجه داشته باشید حین پخت درب قابلمه باز باشد تا شیربرنج سر نرود .
 
 
 



نظرات بینندگان
رز
|
|
۱۷:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۳
شیر برنج فقط با شکر خوشمزه میشه با نمک بد میشه و اصلا خوشمزه نمیشه به نظرمن.به شیر نمک اضافه کنن چی میشه به نظرتون?
اسیه
|
|
۰۱:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۰
سلام.ممنومم اتوضیحات عالی وکاملتون.
ناصر
|
|
۱۳:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۵
در خراسان جنوبی نمک و سیاه دانه هم اضافه میکنیم خوشمزه میشه
ناشناس
|
|
۲۲:۰۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۳
ممنونم خیلی خوب توضیح دادید
ناشناس
|
|
۲۳:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۷
عالی بوددستورتون سپاس
مریم
|
|
۰۸:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۴
شیر برنج را برای شام و ناهار هم می توانیم درست کنیم
ماندانا
|
|
۰۴:۱۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۷
مامان من گردو ام میزنه بهش خیلی خوشمزه میشه
معصومه
|
|
۲۱:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
ممنونم از توضیحات خوبتون درست کردم خیلی خوب و خوش مزه شد
ناشناس
|
|
۱۵:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۹
خیلی عاللللی
ناشناس
|
|
۱۵:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۶
من آش شیر را بدون شکر میپزم و هنگام خوردن بعد از اینکه کاملا سرد شد و در بشقاب کشیدم به آن شکر یا شیره اضافه میکنم
ناشناس
|
|
۱۷:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۲
درست کردم عالییییی شد ممنونم ????
ناشناس
|
|
۲۱:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۳
ممنون درست کردم عالی شد
ناشناس
|
|
۱۸:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۳
درست کردم خیلی خوب شد ممنون از راهنمایی تون
ناشناس
|
|
۱۸:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۳
درست کردم خیلی خوب شد
ناشناس
|
|
۱۰:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۱
برای دو نفر چه قدر باید برنج بریزیم داخل شیر برنج
کاملیا
|
|
۲۰:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
خیلییییی بده درستش نکنید بد مزه میشه
مهتا مفتخری
|
|
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۳
خیلی ممنون از اموزشتون خیلی خوب بود
پروانه
|
|
۱۹:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
درود و سپاس از توضیحات ارزنده و دقیق
ناشناس
|
|
۱۹:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۴
عالیه مرسی
ناشناس
|
|
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
سلام عاللللللللللللللللیییییییی
ناشناس
|
|
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۱
خیلی عالی. ممنونم.
یاسین
|
|
۲۱:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۵
میشه بعدازخیس کردن برنج دوساعت بعدطبخ کردمشکلی ندارد
atena
|
|
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۸
نمیشه برنج و از شب قبل اماده نکنیم همون صبحش بپزیم؟
فاطمه
|
|
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۷
تو بعضی مناطق هم با نمک سرو میکنن چند تا از دوستانم که اهل خراسان جنوبی هستند به جای شکر نمک میزنن به شیر برنج
الی
|
|
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۳
توضیحات عالی و کامل، ممنون از سایتتون
توتونچی
|
|
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۸
آب برنج خیس شده برای شیر برنج را عوض کنیم یا نه
مريم
|
|
۲۰:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۰
مرسيييي عاليييي بوووود
نگار
|
|
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۲
سلام ممنون سایتتون عالیه خسته نباشید
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *