صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگاهی به پشت پرده انفجارهای زنجیره‌ای در کابل/ چه کسانی از کشتار مردم افغانستان سود می‌برند(تصاویر+16)

۱۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۰:۰۱
کد خبر: ۳۱۵۶۴۵
روز جمعه صد‌ها نفر از شهروندان خشمگین کابل در واکنش به انفجار مرگبار روز چهارشنبه هفته گذشته در کابل به خیابان‌ها آمدند و شعار «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر طالبان»، و «مرگ بر تروریسم» سر دادند.
به گزارش گروه بین‌الملل ، روز جمعه صد‌ها نفر از شهروندان خشمگین کابل در واکنش به انفجار مرگبار روز چهارشنبه هفته گذشته در کابل به خیابان‌ها آمدند و شعار «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر طالبان»، و «مرگ بر تروریسم» سر دادند.

به گزارش پایگاه دویچه‌وله انفجار روز چهارشنبه (۱۰ خرداد) در مرکز کابل با دست‌کم ۱۰۰ کشته و ۴۶۰ زخمی مرگبارترین حمله تروریستی از سال ۲۰۰۱ بدین‌سو محسوب می‌شود. این حمله مرگبار اعتراض‌های وسیعی را در افغانستان و به‌خصوص در کابل، به ناتوانی دولت در حفظ امنیت به دنبال داشت.







در تداوم همین اعتراض‌ها روز جمعه (۱۲ خرداد) صد‌ها نفر در کابل، پایتخت افغانستان، در انتقاد از "بی‌کفایتی" دولت در تأمین امنیت دست به تظاهرات زدند. آن‌ها که شعار «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر طالبان»، و «مرگ بر تروریسم» سر داده بودند، هم‌زمان خواستار کناره‌گیری دولت اشرف غنی و استعفای دیگر مقام‌های دولتی کشور بودند.




تظاهرات به سرعت به درگیری میان معترضان و پلیس انجامید. در جریان تظاهرات زمانی که معترضان تلاش کردند تا از سد پلیس برای رسیدن به کاخ ریاست جمهوری بگذرند، با خودروی آب‌پاش، گاز اشک‌آور و شلیک هوایی نیروهای انتظامی مواجه شدند؛ در تیراندازی نیروهای انتظامی به سوی تظاهرکنندگان هفت نفر کشته و ۱۲ نفر دیگر مجروح شدند.





روز شنبه هم بار دیگر رسانه‌های محلی افغانستان از وقوع سه انفجار در مراسم تشییع پیکر یکی از قربانیان انفجار روز چهارشنبه گذشته خبر دادند که در نتیجه آن ۶ نفر کشته و ۸۷ تن دیگر مجروح شدند.






به اعتقاد کارشناسان اگرچه داعش به سرعت مسئولیت چنین حادثه مرگباری را پذیرفته، اما ابعاد و وسعت فاجعه حاکی از این است که به هیچ وجه نمی‌توان این حادثه را تنها منحصر به گروه داعش کرد؛ در واقع مباحث فنی این حمله تروریستی و اینکه چه کسی دقیقا این فاجعه را تمام کرده در درجه دوم اهمیت قرار دارد، سؤال اصلی این است که این حادثه به نفع چه کسانی است.




شمار از کارشناسان این حادثه تروریستی را در راستای منافع آمریکا و حتی دولت مستقر افغانستان می‌دانند، القای ناامنی و ناتوانی دولت افغانستان می‌تواند بار دیگر تشدید حضور نظامی آمریکا در افغانستان را توجیه کند به ویژه اینکه دولت کنونی آمریکا  پیش از این علاقه خود را برای افزایش نیرو در افغانستان اعلام کرده‌است و از سویی دیگر نیز دولت اشرف غنی نیز بهتر می‌تواند تمایل خود به حضور نظامی آمریکا در اقغانستان و همکاری راهبردی با این کشور را عملی کند.













ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *