بانک جهانی: میزان زاد و ولد در "افغانستان" افزایش یافته است
بانک جهانی از کاهش چشمگیر میزان مرگ و میر کودکان افغانستانی زیر 5 سال و افزایش زاد و ولد در این کشور خبر داد.
همچنین ثبت زاد و ولدها توسط کارمندان بخش بهداشت و درمان افغانستان از 14،3 به 58 درصد افزایش را نشان میدهد.
تمودی ایوان، کارشناس ارشد بخش درمان، تغذیه و جمعیت بانک جهانی با اعلام نتایج این بررسی در جلسه سران بخش درمانی افغانستان، گفت: دستاوردهای بخش بهداشت و درمان در افغانستان قابل ملاحظه است، بخصوص در شرایطی که این کشور با چالشهای ناشی از یک دهه نا امنی مجادله میکند.
وی افزود: افغانستان رکورد جدیدی را رقم زده است که بر اساس آن ما میتوانیم پیشرفتهای این کشور را با سایر کشورهای جنگ زده و یا کشورهایی که دارای درآمد پایین هستند، ولی مشکلات امنیتی ندارند، قضاوت کنیم.
ایوان خاطرنشان کرد: یافتههای این بررسی نشان میدهد که بهبود در اکثر شاخصها با مشاهدات از چگونگی کیفیت و عرضه یکسان و دسترسی به خدمات و همچنان افزایش تعداد مراکز درمانی مطابقت دقیق داشته است.
کارشناس ارشد بانک جهانی تصریح کرد: بررسیها از افزایش تقریباً 5 برابری تعداد مراکز درمانی فعال حکایت میکند، درحالیکه میزان کارکنان درمانی زنان در این مراکز نیز از 22 به 87 درصد افزایش یافته است.
به گزارش ودصم، وی همچنین گفت: این بررسی بیان میکند که استخدام موسسات غیر حکومتی با هدف ارائه خدمات درمانی سبب بهبود این خدمات در مناطق مهمی مانند پوشش مناطق بیشتر و کیفیت خدمات، حتی در ولایاتی که با تهدیدات امنیتی بسیاری مواجه هستند، شده و این امر را ثابت میکند که سیستم درمانی در این کشور انعطاف پذیر میباشد.
ایوان تصریح کرد: در حالیکه پیشرفتها قابل توصیف است، بخش بهداشت و درمان با چالشهای مبرم نیز روبرو است. این بررسی یک سلسله چالشها را برملا ساخته است. استفاده از شیوههای مصؤن برای ازدواجهای فامیلی بسیار پایین بوده که در نتیجه میزان جمعیت افزایش یافته است. این امر افغانستان را از رسیدن به اهداف توسعه اقتصادی باز میدارد
وی خاطرنشان کرد: سوء تغذیه هنوز هم یکی از مشکلات مهم بشمار میرود. این در حالی است که این چالش بدلیل کاهش زیاد در میزان تغذیه از شیر مادر به نوزادان و همچنین شیوههای نامناسب تغذیه وضعیت را بدتر ساخته است.
ایوان همچنین گفت: در مورد میزان مرگ و میر مادران هنگام ولادتها ارقام ضد و نقیضی وجود دارد، اما توافق کلی بر روی آنکه این میزان متذکره بالا است، وجود دارد. این امر نشاندهنده آن است که هنوز هم خدمات بهداشتی در بعضی نقاط افغانستان فراهم نمیشود. کیفیت خدمات در تعداد زیادی از بیمارستانها برا اساس این بررسی بسیار پایین است.
وی تاکید کرد: افغانستان با چالشهای دشوار بهداشتی روبرو است، اما این وضعیت قابل تشویش و نگرانی نمیباشد. تمامی افراد مسئول چه در داخل افغانستان و چه در سطح بینالمللی، باید دستاوردها را توسعه داده و تلاشهای خود را بر روی ایجاد منابع مورد نیاز جهت رسیدگی به این چالشها بیش از پیش صورت دهند.
اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان نیز در این مراسم گفت: استخدام موسسات غیر دولتی به دلیل عرضه خدمات درمانی دستاوردهای مهمی را در مناطق مختلف افغانستان به دست آوردهاند و این نشان میدهد که با وجود چالشهای موجود امنیتی و شرایط دشوار عرضه خدمات بهداشتی امکان پذیر است.
غنی ضمن ضروری خواندن وجود دستاوردهای بهداشتی برای همه مردم جهان افزود: در همکاری نزدیک با همکاران بین المللی توانستیم راه طولانی را در راستای بهبود وضعیت بهداشتی میلیونها افغان بپیمایم.
/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *