صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سامانه جامع تجارت رونمايى شد/ مبارزه با قاچاق كالا مهمترين هدف سامانه

۰۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۰:۲۲
کد خبر: ۳۱۴۳۴۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت در ارتباط با رونمايی سامانه جانع تجارت گفت: به منظور مقابله با قاچاق و شناسایی و رهگیری تمام فرآیندهای تجاری کالا اعم از صادرات و واردات، سامانه جامع تجارت راه‌اندازی شده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزارى ميزان، یدالله صادقی، معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری صبح روز جارى از راه‌اندازی سامانه جامع تجارت ایران خبر داد و اظهار كرد: در راستای اجرای آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۳ که بر ایجاد شناسنامه، شناسه و کد رهگیری برای کالاهای گروه هدف تأکید دارد، با تشکیل کارگروه‌های تخصصی، این سامانه ایجاد و راه‌اندازی شد.

وی افزود: بعد از ابلاغ این آئین‌نامه، ستادی تحت عنوان ستاد ملی متشکل از ۱۰ کارگروه تخصصی شناسایی مراحل مورد نیاز برای تدوین دستورالعمل‌های خاص آغاز به کار کرد.

معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت گفت : بعد از اتمام مراحل بررسی و مطالعه، ۱۱ دستورالعمل تدوین شده و با توجه به اینکه تمام دستگاه‌های مرتبط با فرآیند تجاری کالا از تولید تا حمل و نقل انبارداری هر یک آیین‌نامه‌ها و مقررات داخلی خود را داشتند، ما باید با بررسی تمام این مقررات داخلی، به دستورالعمل مشترکی می‌رسیدیم.

صادقی خاطر نشان كرد:با راه اندازى این سامانه، تمامی فرآیندهای تجاری کالا در واردات و صادرات قابل رهگیری بوده و سرعت عمل در انجام تمام مراحل واردات، صادرات، انبار، ترخیص به چند برابر می‌رسد.

وی گفت: از ۳۱ اردیبهشت ماه کلیه واردکنندگان دخانیات موظف هستند شناسه کالا را روی کالا نصب کنند؛ این شناسه برخلاف کد شبنم در همه مبادی، تولید و روی کالاها نصب می‌شود.

معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت افزود: در کل بندهای الف و ب و ج جمعا ۱۴۹۷ قلم کالا تعریف شده است که برخی از این اقلام خود زیرگروه‌های متعددی خواهند داشت.

صادقی تصريح كرد: در گروه کالاهای دارویی و پزشکی ۴۰۰ هزار قلم کالا در این سامانه معرفی شده است.

وى در انتها گفت: هدف از راه اندازى اين سامانه، مدیریت شناسه کالا در طول زنجیره تجاری کشور اعم از توليد داخل، واردات و شناسايى كالاهاى قاچاق بوده و از اين طريق زبان مشتركى در کل فعالیت های تجاری كشور فراهم خواهد شد.

 گفتنى است، سامانه شناسه کالا به منظور دریافت شناسه کالا و تشکیل شناسنامه کالايى بوده که مى توان به وسيله آن كالاى داراى مجوز را از قاچاق تشخيص داد و امکان استعلام شناسه کالا را برای سامانه‌ها و افراد مرتبط فراهم خواهد كرد.

انتهاى پيام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *