صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

راس خانه ملت در انتظار ترکیب جدید؟

۰۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۳:۳۹
کد خبر: ۳۱۴۲۵۴
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رایزنی‌ها برای انتخاب هیئت رئیسه سال دوم مجلس دهم از مدت‌ها قبل آغاز شده است و وکلای ملت فردا برای دومین بار این ترکیب را خواهند چید.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، وکلای ملت بنا دارند فردا چهارشنبه -10 خرداد- و در  دومین سال آغاز به کارشان، دومین هیئت رئیسه  مجلس دهم را انتخاب کنند؛ پیرامون ترکیب توافق شده برای هیئت رئیسه سال دومِ مجلس دهم نقل قول‌ها و سخنان مختلف و بعضا متناقضی در راهروهای بهارستان و محافل سیاسی و رسانه‌ای مطرح می‌شود؛ برخی از حفظ وضع موجود می‌گویند و برخی نیز سخن از تغییر ترکیب دارند.
 
فرمول‌های مختلفی هم در این باره مطرح می‌شود؛ برخی از فرمول «6 بعلاوه 6» سخن می‌گویند؛ فرمولی که طبق گفته نقوی حسینی نماینده ورامین و سخنگوی فراکسیون «نمایندگان ولایی»، در نتیجه توافق میان فراکسیون«نمایندگان ولایی» و فراکسیون«مستقلین ولایی» حاصل شده است. برخی دیگر نیز معتقد به ترکیب« سه سه» هستند؛ بدین معنا که ترکیب رئیس و نواب ریاست مجلس بدون تغییر بماند و در مقابل، 9 کرسی دیگر هیئت رئیسه میان اعضای سه فراکسیون «مستقلین ولایی»، «نمایندگان ولایی» و «امید» تقسیم شود.
 
 ترکیب مطلوب فراکسیون امید
 به نظر می‌رسد چنین ترکیبی مطلوب اعضای فراکسیون امید باشد، چرا که دو نایب رئیس مجلس که طبق فرمول فوق قرار است ثابت بمانند، از اعضای این فراکسیون هستند و بدین ترتیب با احتساب سه سهم دیگر، وزن فراکسیون امید در هیئت رئیسه افزایش می‌یابد. اما از سویی دیگر اگر ارزیابی‌ها را بر مبنای اظهارات نقوی حسینی سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی قرار دهیم، در اینصورت سهمی از هیئت رئیسه 12 نفره مجلس به فراکسیون امید تعلق نخواهد گرفت.
 
 ترکیب 6 + 6
 نقوی حسینی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران مستقر در بهارستان گفته بود:«پس از نشست دو فراکسیون مستقلین و نمایندگان ولایی، هیئت‌رئیسه دو فراکسیون طی جلسه‌ای روی چند نکته توافق کردند؛ از جمله اینکه شش نفر از مستقلین و شش نفر از ولایی‌ها در ترکیب قرار بگیرند؛ موضوع دیگر که توافق شد این بود که مذاکره‌ای با فراکسیون‌های دیگر نشود و همین توافق اجرائی شود. موضوع دیگر این بود که هرکس در فهرست ١٢ نفر قرار گرفت، اعضای دو فراکسیون به اتفاق به آن رأی دهند و تفکیک نکنند. همچنین اعضای لیست ١٢نفره هم به طور انفرادی با دیگران صحبت نکنند و همه متعهد به لیست باشند».
 
اما این اظهارات نقوی حسینی سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی، توسط دو عضو فراکسیون مسقلین به نوعی تکذیب شده است؛«غلامعلی جعفرزاده‌ایمن‌آبادی» نایب‌رئیس فراکسیون مستقلین از تلاش برای حفظ هیئت‌رئیسه فعلی خبر داده است؛ امری که با آن توافق 6 به علاوه 6 مطرح شده از جانب سخنگوی فراکسیون ولایی‌ها ناسازگار است.
 
 فرمولی برای سه فراکسیون 
 همچنین«کاظم جلالی» رئیس فراکسیون مستقلین گفته است که «به دنبال این هستیم که در یک فرمول هر سه فراکسیون باشند. ریاست مجلس از یک ماه پیش تأکید داشتند که ترکیب فعلی هم ترکیب خوبی است و هیچ‌گاه درباره هیچ عضوی اظهار نظر منفی نداشتند». او همچنین گفته بود: «مذاکره ادامه دارد و احتمال جمع‌بندی جدید هنوز وجود دارد».
 
از سویی دیگر «بهرام پارسایی» سخنگوی فراکسیون امید طی مصاحبه تصریح کرده است که «باتوجه به مسائل مختلفی که در جلسه مجمع عمومی روز دوشنبه بعدازظهر فراکسیون امید انجام شد، به اتفاق آرا تصویب کردیم که کف خواسته فراکسیون، حفظ وضع موجود باشد و درعین حال، رای‌گیری دیگری انجام دادیم که درصورت عدم تحقق این مطالبه، آقای پزشکیان به‌عنوان کاندیدای فراکسیون امید برای کرسی ریاست معرفی خواهد شد».
 
 سرنوشت امید
 «علیرضا رحیمی» دیگر عضو فراکسیون امید نیز در مصاحبه‌ای به نوعی هم اظهارات سخنگوی فراکسیون متبوع خود را تایید کرده و هم مانند رئیس فراکسیون مستقلین از باز بودن باب مذاکره و رایزنی در این باره سخن گفته است؛ وی گفته است«انتخاب پزشکیان به‌عنوان کاندیدای فراکسیون امید برای ریاست مجلس به این معنا نیست که مسیر مذاکره بسته شده است. به هر حال از آنجا که تفاهمی اتفاق نیفتاد، آقای پزشکیان معرفی شدند».
 
علی اکبر رنجبرزاده عضو فراکسیون نمایندگان ولایی و از اعضای هیئت رئیسه مجلس نیز در همین رابطه به خبرنگار گروه سیاسی ، گفت که «طی جلسه ظهر امروز( سه شنبه) مشخص خواهد شد که ترکیب و فرمول متبوع برای انتخابات هیئت رئیسه سالِ دوم مجلس دهم، چه خواهد بود».
 
به هر صورت باید منتظر ماند و فعل و انفعالات ظهر و بعد از ظهر امروز راهروها و فراکسیون‌های بهارستان را رصد کرد، شاید فردا در انتخابات هیئت رئیسه مجلس اتفاقات خاصی رخ دهد!  
 
انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *