صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تب کریمه در کمین فصل بهار و تابستان

۰۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۹:۲۰
کد خبر: ۳۱۴۲۵۳
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
رئیس مرکز بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت گفت: تب کریمه کنگو ممکن است در همه کشور مشاهده شود اما استان های جنوب شرقی کشور به دلیل مجاورت با کشورهایی که آلودگی در آنها بیشتر است، بیشتر در معرض خطرند. این بیماری در فصل بهار و تابستان از شیوع بیشتری برخوردار است.
به گزارش گروه جامعه ،محمد مهدی گویا رئیس مرکز بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت با حضور در برنامه‌ی تیتر امشب روز شب گذشته در شبکه خبر، با بیان اینکه تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و حیوانات به شمار می‌رود،گفت: این بیماری مخصوص حیوانات است و  طیف گوناگونی از حیوانات شامل حیوانات وحشی و اهلی مثل گوسفند، بز و گربه قابلیت میزبانی ویروس تب کریمه را دارند.

وی گفت: بیماری CCHF یا تب کریمه در بیشتر موارد توسط کنه منتقل می‌شود که همه‌گیری بالایی هم دارد. شش ماه اول سال و در گرمای هوا، شرایط مناسبی برای رشد این ویروس به‌حساب می‌آید.خوشبختانه با تشخیص به‌موقع این ویروس می‌توان فرد مبتلا را به‌طور کامل درمان کرد و تمام داروهای آن در کشور موجود است.

گویا با بیان اینکه این بیماری قدمتی ۲۰ ساله در کشور دارد یادآور شد: این بیماری برای نخستین بار در سال ۷۸ در کشور دیده شد، سالیانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ مورد به این بیماری مبتلا می‌شوند. 
 
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: بیماری تب کریمه کنگو در ۳۰ درصد موارد حتی با اقدامات درمانی با مرگ‌ومیر مواجه بوده و کشنده است.

وی گفت: در طول امسال بیش از ۳۰ نفر در کشور به این بیماری مبتلا شدند که از این تعداد ۳ مورد فوتی گزارش شده است.

رئیس مرکز بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با بیان اینکه علائم این بیماری بسته به نوع انتشار متفاوت است افزود: این بیماری یا از طریق کنه و یا از طریق کشتار در فضایی خارج از کشتارگاه به انسان منتقل می‌شود، در صورت انتشار با کنه، با کوچکترین گزشی، این خون آلوده از کنه به انسان منتقل می‌شود به این ترتیب کسانی که در دامداری و قصابی‌ها هستند مستعد ابتلا به این بیماری هستند. در نوع دوم، اگر کشتار دام در کشتارگاه صورت گیرد جای نگرانی نیست، هشدار زمانی است که دام در کوچه و خیابان کشتار شود که موجب آلودگی افراد تحت تماس می‌شود.

گویا با تکذیب انتشار این بیماری از طریق خوردن گوشت آلوده تاکید کرد: برخی فکر می‌کنند که خوردن گوشت آلوده می‌تواند منجر به انتشار این بیماری شود که این موضوع را قویا تکذیب می‌کنم، زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است لذا گوشت پخته هیچ بیماری را منتقل نمی‌کند.

رئیس مرکز بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به علائم این بیماری گفت: علائم این بیماری در انسان بین یک تا سه روز ظاهر می‌شود که شامل تب و لرز، سردرد، کوفتگی، اسهال و استفراغ به مدت ۳ تا ۵ روز و بعد از آن خونریزی زیر پوستی، وجود خون در مدفوع و دستگاه تناسلی و دستگاه گوارش آغاز می‌شود که در نهایت موجب مرگ فرد بیمار می‌شود.

وی با انتقاد از کشتار دام در کوچه و خیابان تاکید کرد: ما نمی‌توانیم شاهد کشتار سنتی دام در کوچه و خیابان باشیم، زیرا کشتار دام در داخل کشتارگاه اصول و قوانینی دارد که فرد کشتارکننده به آن اصول واقف است، برای این بیماری هیچ سرم و واکسنی وجود ندارد، اما می‌توان با رعایت نکات ایمنی به آن مبتلا نشد.

این مسئول افزود: این بیماری پیش زمینه‌ای دارد و عملا بیماری افراد عادی نیست و تنها افرادی که به نوعی با دام در ارتباط هستند و حتی دام را به صورت زنده کشتار و مصرف کرده اند می‌توانند نسبت به ابتلا به این بیماری مشکوک باشند.

گویا ادامه داد: ما در مدت ۲۰ سال گذشته از همه شیوه‌های اطلاع رسانی برای بالابردن سطح آگاهی مردم استفاده کرده ایم، کسانی که براثر ابتلا به این بیماری فوت می‌کنند پس از فوت باید به گونه‌ای دفن شوند که دیگران را آلوده نکنند؛ غسال ها در معرض ابتلا به این بیماری هستند و آن‌ها باید بر اساس قوانین شرعی متوفی مبتلا به این بیماری را شستشو و دفن کنند تا به این بیماری مبتلا نشوند.
 
در ادامه این برنامه داریوش جهان پیما، مدیرکل دفتر بهداشت و بیماری‌های سازمان دامپزشکی گفت: در سال ۱۹۴۴ و در خلال جنگ جهانی دوم، اولین شیوع تب خون‌ریزی دهنده‌ی ویروسی در منطقه‌ی کریمه‌ اوکراین به وقوع پیوست. بعد‌ها و در سال ۱۹۵۶، در منطقه‌ی زئیر در کنگو ویروسی شایع شد که به‌عنوان ویروس کنگو معرفی می‌شود. با بررسی‌های بیشتر، مشابهت‌های زیادی بین ویروس کنگو و ویروس کریمه یافت که در نهایت، بیماری ناشی از این ویروس به اسم «تب کریمه‌-کنگو» در جوامع پزشکی شناخته شد.
  
وی افزود: یکی از راههای پیشگیری از شیوع این بیماری قرار دادن گوشت به مدت ۲۴ ساعت و اجزای داخلی دام تا ۷۲ ساعت در فضای سرد (فریزر) است که اثرات آن به خودی خود و در اثر فعل و انفعالات از بین خواهد رفت.

جهان پیما پیشنهاد کرد مصرف کنندگان برای خرید دام و ذبح شرعی از مراکز در نظر گرفته شده اقدام کنند، زیرا کشتار در این مراکز تحت نظر پزشک و کاملا براساس ذبح شرعی صورت خواهد گرفت.
 
وی با اشاره به اینکه ویروس از راه خون، گزش کنه دام آلوده  یا مصرف گوشت بصورت خام منتقل می‌شود، افزود: تمام کسانی که بیمار شده اند با دام ناقل تماس داشته اند.

 جهان پیما با اشاره به اینکه این بیماری در کشور ما ۲۰ سال است که دیده شده، گفت: امسال نتیجه بهتری از پیشگری به موقع دیده شده است و واکنش شدید مردم به این بیماری بسیار خوب بوده است.
 
مدیرکل دفتر بهداشت و بیماری‌های سازمان دامپزشکی گفت: ما (ایران) نماینده oid هستیم و مدیریت دامی منطقه را به عهده داریم یعنی مدیریت پیشگیری و درمان این منطقه را به ما سپرده اند. برنامه‌های ملی ما در مقابل کنترل این بیماری نشان می‌دهد در مقایسه با عملکرد و واکنش جهانی ما جلوتر از اقدامات جهانی بوده ایم.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *